[Νέα Σμύρνη] Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων

Τρίτη 4 Αυγούστου στις 19:00 στην πλατεία Καρύλλου στο θεατράκι (Polis Park) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Ν. Κόσμου & Αγ. Δημητρίου.

post image

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν.Σμύρνης, Π.Φαλήρου, Ν.Κόσμου & Αγ.Δημητρίου αποτελεί ένα εγχείρημα που συστάθηκε λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στις γειτονιές μας αλλά και της ανάγκης ύπαρξης ενός σημείου συνάντησης και πολιτικής ζύμωσης των κατοίκων. ‘Ενα από αυτά είναι η συνεχής ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου, πολιτικές οι οποίες οδηγούν στον αποκλεισμό των ατόμων από τη δημόσια σφαίρα. Οι δημοτικές αρχές διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου τους ελεύθερους χώρους, θέτουν ωράρια λειτουργίας σε σημεία όπως το Άλσος Ν. Σμύρνης, επιστρατεύουν αστυνομικές δυνάμεις κι εταιρίες security για την επιτήρησή τους και μονοπωλούν τα πολιτιστικά δρώμενα. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η λήψη αποφάσεων γίνεται αποκλειστικά από τον εκάστοτε Δήμο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μη δρουν πρωτοβουλιακά και να κυριαρχεί η λογική της ανάθεσης στις αρχές. Επιπλέον, θα μας απασχολήσουν οι αυθαιρεσίες αφεντικών στον εργασιακό τομέα αλλά κι ιδιοκτητών στο ζήτημα της στέγασης, καθώς εν όψει της οικονομικής κρίσης που πυροδότησε η πανδημία, οι απολύσεις κι οι εξώσεις θα βρεθούν στο προσκήνιο.

Για να ανατρέψουμε αυτό το κλίμα, θεωρούμε αναγκαία τη διαμόρφωση μίας συνέλευσης αντιθεσμικού κι αντιιεραρχικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της οποίας οι κάτοικοι των περιοχών θα συνευρίσκονται σε εβδομαδιαία βάση, θα συζητούν και θα λαμβάνουν αποφάσεις με οριζοντιότητα. Να τονίσουμε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει χώρος για λογικές διακρίσεων όπως ρατσιστικές, φασιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές, καθώς αυτό αυτομάτως αναιρεί την αρχή της οριζοντιότητας. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου στον οποίο θα μπορούμε να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας, να ζυμωθούμε πολιτικά, να αυτοοργανωθούμε και να πάρουμε στα χέρια μας τις γειτονιές μας. Πεδία δράσης μας θα είναι όλοι οι δημόσιοι χώροι (σχολεία, πλατείες, πάρκα και γήπεδα) όπου και θα πραγματοποιούνται ανοιχτές συνελεύσεις και συζητήσεις, μοιράσματα κειμένων κι εκδηλώσεις (προβολές ταινιών, συναυλίες). Με αυτόν τον τρόπο, παρεμβαίνουμε στην καθημερινότητα της κάθε περιοχής, αναδεικνύουμε τις προβληματικές της, θέτουμε ερωτήματα και καλλιεργούμε συνείδηση κοινωνική και πολιτική. Ίσως όλα αυτά να μοιάζουν μακρινά, αλλά όπως έχει επαληθευτεί κι από τις ήδη υπάρχουσες Ανοιχτές Συνελεύσεις σε άλλες συνοικίες της Αθήνας, αν κάτι μπορούμε να το φανταστούμε, τότε με πίστη και θέληση, μπορούμε να το πραγματώσουμε συλλογικά και να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στις γειτονιές μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Ν. Κόσμου & Αγ. Δημητρίου

email: ask_notion@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License