Σπάρτη: Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες

Κείμενο μας με αφορμή την παρουσία μας στο 9ο Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στην γειτονική Καλαμάτα (24 & 25 Ιούλη 2020 - Περίβολος Περιφέρειας)

post image

Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες

Σαν αλληλέγγυοι/αλληλεγγύες της Σπάρτης προς τους πρόσφυγες που ήρθαν στην πόλη μας, κλείνουμε αυτούς τους μήνες σχεδόν ένα χρόνο από όταν ξεκινήσαμε τη δράση μας. Οι πρώτες μας κινήσεις ήταν κάποια κείμενα που γράφτηκαν, μοιράστηκαν και τοιχοκολλήθηκαν, προβολές ταινιών και ύστερα υποδοχή των προσφύγων/προσφυγισσών στη δομή φιλοξενίας, έμπρακτα και ανθρώπινα.

Αυτές οι δράσεις δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν δεν τις στήριζαν και τις πλαισίωναν άνθρωποι που ανταποκρίνονται σε κάθε μας πρόσκληση δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας ο καθένας και η καθεμιά ότι μπορεί. Αυτό που μας χαροποιεί πολύ είναι ότι και τα παιδιά της πόλης και του νομού γενικότερα προσφέρουν τα ρούχα και τα παιχνίδια τους με μεγάλη χαρά. Αυτό έρχεται να αποδείξει, ακόμη μια φορά, ότι δεν γεννιέται κάποιος/α ρατσιστής/τρια αλλά γίνεται.

Ακόμη από τον περασμένο χειμώνα πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικής γλώσσας από δασκάλους, καθηγητές, καλλιτέχνες και απλούς πολίτες, που βοηθούν να γίνονται παρόμοια όμορφα πράγματα.

Δυστυχώς η εικόνα που έχει μείνει στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων είναι εκείνη των λίγων απ-ανθρώπων που εξαγριώθηκαν κατά την άφιξη ταλαιπωρημένων ανθρώπων, μικρών παιδιών και οικογενειών, κάτι που σε όλους μας βέβαια μονό οργή προκάλεσε, οργή και αποφασιστικότητα!!

Τίποτα δεν μας φοβίζει, όταν βλέπουμε τη φωτεινή πλευρά και την Αλληλεγγύη από τόσα άτομα της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών! Αυτό που επιδιώκουμε είναι να συνδράμει όλο και περισσότερος κόσμος στην πράξη, να γινόμαστε κάθε μέρα και πιο δυνατοί, όπως μας δείχνουν και οι άνθρωποι αυτοί το παράδειγμα, να ξεπερνάμε κάθε κακοτοπιά της ζωής !

Δεν σταματάμε, προχωράμε, κοιτάζοντας μπροστά, προς τις επόμενες δράσεις.

Η Αλληλεγγύη θα Νικήσει! - Hasta la victoria siempre!!

Αλληλέγγυοι - Αλληλέγγυες από Σπάρτη

***Στο χώρο του Φεστιβάλ θα γίνεται συλλογή ειδών (πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικό γάλα, παιδικά καρότσια) για την δομή προσφύγων της Σπάρτης.

Πηγή: https://www.facebook.com/nisafispartis/

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License