[Λιβαδειά] Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ασκός του Αιόλου" - Συζήτηση

Η ανοιχτή περιβαλλοντική συνέλευση Λιβαδειάς "Ανεμόμυλος", διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ασκός του Αιόλου", την Παρασκευή 24/7 στις 21:00, στα γρασίδια της Κρύας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

post image

Η ανοιχτή περιβαλλοντική συνέλευση Λιβαδειάς "Ανεμόμυλος", διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ασκός του Αιόλου", την Παρασκευή 24/7 στις 21:00, στα γρασίδια της Κρύας. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Ακολουθεί μια πρώτη τοποθέτηση της συνέλευσης:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

Αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, εξορύξεις υδρογονανθράκων, σχέδια καύσης σκουπιδιών, επενδυτικά σχέδια καταπάτησης δημόσιων χώρων, ανεξέλεγκτη επέκταση υφιστάμενων χώρων υγειονομικής ταφής απορριμάτων, μεταλλεία χρυσού, ιδιωτικοποιήσεις δασικών εκτάσεων, ιδιωτικοποίηση του νερού, ιχθυοκαλλιέργειες πολυεθνικών εταιρειών, δημιουργία φραγμάτων και εκτροπές ποταμών, καταπατήσεις και καταστροφή παραλιών και θαλάσσιων περιοχών, μόλυνση ποταμών από βιομηχανικά λύματα...

Η νεοφιλελεύθερη “πράσινη ανάπτυξη” είναι εδώ και εξαπλώνεται ραγδαία από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη. Μετά και από τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο, το κράτος ξεπουλά κάθε σπιθαμή γης, παραχωρεί οποιαδήποτε θαλάσσια και υποθαλάσσια περιοχή μπορεί να αποφέρει κέρδος, καταδικάζει σε μαρασμό βουνά, δάση, ποτάμια, υδροβιότοπους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης, και παράλληλα θέτει σε άμεση απειλή τα τοπικά οικοσυστήματα (χλωροπανίδα).

Από τις Σκουριές και τη Σαμοθράκη, έως την Κρήτη, την Άνδρο και την Τήνο, από την Κέρκυρα, την Ήπειρο και τις κορυφογραμμές των Αγράφων, της Οίτης και της Εύβοιας, έως τους ποταμούς του Αχελώου, του Ασωπού και τις πηγές των Σταγιατών, από τον Θεσσαλικό κάμπο και τον κάμπο της Κωπαΐδας, έως τα βουνά του Κιθαιρώνα και του Ελικώνα, ο καπιταλισμός σαρώνει τα πάντα.

Η επίθεση είναι ολομέτωπη. Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και εν μέσω μιας παγκόσμιας επιδημίας, η κυβέρνηση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να φτιάξει ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα λύσει τα χέρια του κεφαλαίου και θα ξεπεράσει τα ψήγματα των νόμων που απέμεναν να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

Η όποια απάντηση δε μπορεί παρά να δοθεί από τις τοπικές κοινωνίες. Από τους ανθρώπους που βλέπουν τα μέρη που μεγάλωσαν να καταστρέφονται στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης στηριζόμενη στο αφήγημα των υποτιθέμενων φιλικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Από τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι αν περάσει σήμερα το σχέδιο της λεηλασίας, αύριο τα παιδιά τους και οι επόμενες γενιές θα κληθούν να ζήσουν σε βουνά σπαρμένα από ανεμογεννήτριες , σε δάση και παραλίες γεμάτες με ξενοδοχεία, βίλες, και σαλέ στα οποία θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, σε χωριά που οι κάτοικοι δε θα έχουν πρόσβαση στις πηγές τους, που θα κοιτούν ανήμποροι τα χωράφια τους στα οποία θα σαπίζουν τα ξεπερασμένης τεχνολογίας ανενεργά φωτοβολταϊκά, σε πόλεις που η τροφή θα στηρίζεται σε μεταλλαγμένα προϊόντα της γης και των ιχθυοτροφείων.

Η περιβαλλοντική συνέλευση “Ανεμόμυλος” έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την συνδιαμόρφωση δράσεων με την κοινωνία στην οποία ζούμε και αλληλεπιδρούμε, καθώς και με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, ομάδες, πρωτοβουλίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας. Ένας νομός που εδώ και πολλά χρόνια βάλλεται ανελέητα, αδιακρίτως διαχειριστή της κεντρικής εξουσίας, από το φύτεμα εκατοντάδων ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών πάρκων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μέσω και των θετικών γνωμοδοτήσεων των “σχεδίων ανάπτυξης” από δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ

ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ

 

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ (ανοιχτή περιβαλλοντική συνέλευση Λιβαδειάς)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License