Ελευθεριακό καλωσόρισμα Μάκη Βορίδη στην Καλαμάτα

Χθες, 14/07/20, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκης Βορίδης, παραβρέθηκε σε αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καλαμάτας για να μας μιλήσει για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του τόπου και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού ταμείου των αγροτών. Έναν πρωτογενή τομέα και ένα ασφαλιστικό ταμείο, τα οποία ο Βορίδης με την παρέα του έχουν καταστρέψει και καταληστεύσει, φέρνοντας τους αγρότες και τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν ή να ζήσουν από τον πρωτογενή τομέα σε σημείο εξαθλίωσης. Αυτό που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι τους κυβερνώντες να καταθέτουν «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και να οχυρώνουν με νομικές ρυθμίσεις το ξεπούλημα του τόπου και των ζωών μας. Η καραντίνα ήταν η καλύτερη ευκαιρία όλα αυτά να περάσουν νύχτα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Από την άλλη, διαλέξαμε να κάνουμε παρέμβαση σε ομιλία του Βορίδη και για έναν άλλο λόγο. Ο Μάκης είναι γνωστός για τα πάρε-δώσε του με τις ντόπιες μαφίες (έχει λειτουργήσει και ως δικηγόρος υπεράσπισης πολλών εξ αυτών), όπως και για το μαύρο του παρελθόν και παρόν. Αποτελεί σημαντικό γρανάζι της ακροδεξιάς-νεοναζιστικής πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία φαίνεται εδώ και καιρό να έχει κυριαρχήσει στο εσωτερικό του έναντι της πιο φιλελεύθερης-φιλοευρωπαϊκής. Με άλλα λόγια, το όργιο αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ρατσισμού που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, έχει άμεση σχέση με όλη αυτή την κλίκα που πουλάει εθνικισμό με πολυεθνικές τσέπες.

post image

Χθες, 14/07/20, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκης Βορίδης, παραβρέθηκε σε αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καλαμάτας για να μας μιλήσει για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του τόπου και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού ταμείου των αγροτών. Έναν πρωτογενή τομέα και ένα ασφαλιστικό ταμείο, τα οποία ο Βορίδης με την παρέα του έχουν καταστρέψει και καταληστεύσει, φέρνοντας τους αγρότες και τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν ή να ζήσουν από τον πρωτογενή τομέα σε σημείο εξαθλίωσης.

Πέραν αυτού, τη διαχείριση του αγροτικού τομέα από τους κυβερνόντες (αυτούς και τους προηγούμενους), εμείς δεν τη βλέπουμε ως ανεξάρτητη από το ξεπούλημα των φυσικών πόρων σε πλούσιους επενδυτές και την καταστροφή του περιβάλλοντος για υποτιθέμενα «ενεργειακά έργα», που καμία βιώσιμη ενεργειακή δίοδο δεν προσφέρουν, παρά βάζουν ζεστό χρήμα στις τσέπες συγκεκριμένων συμφερόντων. Από τη μία λοιπόν έχουμε τη διαμεσολάβηση της αγροτικής παραγωγής από πολυεθνικές τύπου Monsanto και κατάπτυστους νόμους που κάνουν όλη την αγροτική παραγωγή του τόπου οικονομικά και πρακτικά εξαρτώμενη. Από την άλλη, έχουμε εξορύξεις και αιολικά πάρκα που καταστρέφουν ολόκληρα οικοσυστήματα υπό το πρόσχημα της ενεργειακής ανεξαρτησίας ή των θέσεων εργασίας, χωρίς να συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αφού πάνω από το 80% των ορυκτών πόρων πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες (με το ελληνικό κράτος να καλύπτει στο μεγαλύτερο μέρος τους τα έξοδα των γεωτρήσεων και των έργων), ενώ οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι εν είδη πυροτεχνήματος (εξάμηνες ή ετήσιες συμβάσεις περιορισμένης απασχόλησης, κλπ.), αφού στην πορεία οι διαδικασίες αυτές αυτοματοποιούνται τεχνολογικά. Φυσικά, το τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος και την καμένη γη που αφήνουν πίσω τους αυτά τα τεχνολογικά μεγαθήρια, καλούνται μετά να τα πληρώσουν οι υπήκοοι-φορολογούμενοι, ενώ από τις μπίζνες αυτές κάποιοι παίρνουν ζεστό ευρωπαϊκό και κρατικό χρήμα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι τεράστιες εγκαταστάσεις των αιολικών έχουν περίπου 15 χρόνια κύκλο ζωής! Αυτό από μόνο του τις καθιστά εξαιρετικά ασύμφορες οικονομικά-ενεργειακά και ζημιογόνες για τους περισσότερους γεωτόπους.

Στην ουσία, αυτό που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι τους κυβερνώντες να καταθέτουν «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και να οχυρώνουν με νομικές ρυθμίσεις όλο αυτό το ξεπούλημα του τόπου και των ζωών μας. Η καραντίνα ήταν η καλύτερη ευκαιρία όλα αυτά να περάσουν νύχτα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Από την άλλη, διαλέξαμε να κάνουμε παρέμβαση σε ομιλία του Βορίδη και για έναν άλλο λόγο. Ο Μάκης είναι γνωστός για τα πάρε-δώσε του με τις ντόπιες μαφίες (έχει λειτουργήσει και ως δικηγόρος υπεράσπισης πολλών εξ αυτών), όπως και για το μαύρο του παρελθόν και παρόν. Αποτελεί σημαντικό γρανάζι της ακροδεξιάς-νεοναζιστικής πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία φαίνεται εδώ και καιρό να έχει κυριαρχήσει στο εσωτερικό του έναντι της πιο φιλελεύθερης-φιλοευρωπαϊκής. Με άλλα λόγια, το όργιο αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ρατσισμού που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, έχει άμεση σχέση με όλη αυτή την κλίκα που πουλάει εθνικισμό με πολυεθνικές τσέπες.

Πριν λίγες μέρες, ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος που πριν ένα μήνα διαδήλωνε ενάντια στην καύση σκουπιδιών και τις μαφίες στον Βόλο έχασε τη ζωή του. Ο Βασίλης είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από σχεδόν όλο το αστυνομικό τμήμα Βόλου, το οποίο προστατεύει τα συμφέροντα «ενοικίασης» μονάδων καύσης σκουπιδιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την ιδιωτικοποίηση του νερού που φέρνει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, γνωστός για τα κουμάντα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την περιοχή. Δυστυχώς, όσο η εξουσία παραδίδεται σε αυτόν που φαίνεται «πιο μάγκας», ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά άλλος ένας μαφιόζος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της κλίκας του, ο κόσμος θα πηγαίνει προς το χειρότερο. Εμείς ως «μάγκες» σε αυτή την ιστορία, αναγνωρίζουμε όσους ανθρώπους παλεύουν για τη ζωή, τη μη εμπορευματοποίηση των βασικών αγαθών και τον καθαρό αέρα στον Βόλο. Αναγνωρίζουμε τον Βασίλη, ο οποίος όρθωσε ανάστημα απέναντι σε όλες τις ντόπιες μαφίες και εξουσίες με κίνδυνο της ζωής του, που και τελικά έχασε στα 27 του χρόνια.

Αυτή η δράση αφιερώνεται στη μνήμη του.

Ελευθεριακή Συλλογικότητα - Άγρια Νέδα

Βίντεο της παρέμβασης:

https://vimeo.com/438615275

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License