Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση - καμία εκκένωση δεν θα παραμένει χωρίς απάντηση

Στις 10/7/2020, ως πρώτη απάντηση στην επιδρομή και τις εκκενώσεις στο μπροστινό κτίριο της Ρίγκερ94, επιτεθήκαμε σε παράρτημα του berliner Sparkasse στο Λίχτενμπεργκ με πέτρες και καταστρέψαμε τα παράθυρα.Η κρατική επιδρομή και η εκκένωση είναι η αρχή της προγραμματισμένης εξάλειψης διαφόρων εγχειρημάτων τους επόμενους μήνες. Εκτός από μια επίθεση σε έναν από τους χώρους μας, η χθεσινή επιδρομή αφορούσε την επέκταση της πολιορκίας στη βόρεια συνοικία Friedrichshshain και την προσπάθεια προετοιμασίας του πλαισίου για την έξωση της Liebig34. Αυτό δεν θα παραμείνει χωρίς συνέπειες. Με τη δράση μας καλούμε σε αποκεντρωμένες δράσεις ενάντια στα σχέδιά τους. Δεν θέλουμε να περιμένουμε την Ημέρα X, η φάση εκκενώσεων έχει ήδη ξεκινήσει και πρέπει να δώσουμε μια ισχυρή, συλλογική απάντηση στους δρόμους.

Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχουμε στο κάλεσμα της κοινότητας καταλήψεων Κουκίου στην Αθήνα για να ξεκινήσουμε διάλογο με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες εκεί που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Η εκκένωση της Δερβενίων56 στα Εξάρχεια ήταν η ευκαιρία για αυτό το διεθνές κάλεσμα

[1].Στην Ελλάδα, από το περασμένο καλοκαίρι, υπήρξε μια γενική επίθεση σε δομές αλληλεγγύης και καταλήψεις. Κατά τους 12 μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ, περισσότερα από δώδεκα κατειλημμένα σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί και σφραγιστεί. Η δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλέπει το αναρχικό κίνημα και τους ελεύθερους χώρους του ως τον πιο σκληρό και επικίνδυνο αμφισβητία της. Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις είναι μια επίθεση σε αναρχικές και αυτόνομες δομές, η οποία λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο υπό διαφορετικές συνθήκες και περιστάσεις, με την απειλή έξωσης στεγαστικών εγχειρημάτων, την καταστολή των αυτόνομων μπαρ και την πολιορκία του αντιστεκόμενου Norkiez στο Friedrichshain. Η αναρχική προοπτική στον αγώνα γειτονίας απαιτεί επίσης διεθνή ανταλλαγή για τις μεθόδους των εχθρών μας. Σε κοινωνίες που δημιουργούν εκμετάλλευση και καταστολή και ενάντια στους υπηρέτες του κεφαλαίου, δείχνουμε απεριόριστη αλληλεγγύη με εκείνους που επιλέγουν τη σύγκρουση, δημιουργώντας έτσι συλλογικές στιγμές.

Αγώνας για την αυτοοργάνωση και κατάληψη χώρων

Αλληλεγγύη με την Δερβενίων56 , την Liebig34 και την Rigaer94

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License