Τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά το τέλος του λάιβ αλληλεγγύης στην κατάληψη Δερβενίων 56, μπάτσοι της ομάδας δελτα και ματ επιτίθενται με κρότου λάμψης και χημικά στο πλήθος που είχε παραμείνει στην πλατεία Εξαρχείων, καταδιώκοντάς τον κόσμο προς την οδό Θεμιστοκλέους, ενώ ταυτόχρονα επίσης μπάτσοι των ματ και δελτα πραγματοποιούν επιθέσεις σε μαγαζιά των οδών Κωλέττη και Μεσολογγίου, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας άτομα.

Κατά την επίθεση στην πλατεία, κινούμενη εγώ προς την οδό Θεμιστοκλέους με το υπόλοιπο πλήθος, συλλαμβάνομαι στην συμβολή Α. Μεταξά και Θεμιστοκλέους από μπάτσο της ομάδας δελτα, αφού πρώτα με ακινητοποίησε στο έδαφος. Από το σημείο αυτό, και μαζί με άλλους 2 από τους συλληφθέντες, μεταφερθήκαμε συνοδεία διμοιρίας ματ για αρχή στην Χαριλάου Τρικούπη, και έπειτα λόγω υποτιθέμενων γενικευμένων συγκρούσεων στην περιοχή, μας τοποθετούν μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ωσότου μας μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ. Στην συνέχεια μας ανεβάζουν στον 6ο, στο τμήμα κρατικής ασφάλειας, όπου βρισκόμαστε συνολικά 10 προσαχθέντες, εκ των οποίων οι 3 αφήνονται ελεύθεροι. Την στιγμή εκείνη και μετά τις καταθέσεις των μπάτσων, μας γνωστοποιείται πως το πρωί του Σαββάτου θα περάσουμε από Εισαγγελέα.

Κατά την διάρκεια της εξέτασής μου από τον ανακριτικό υπάλληλο υπηρεσίας, με ενημερώνουν πως βαρύνομαι με τα κακουργήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, της απόπειρας σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και με άλλα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ασφαλώς εγώ ούτε αποδέχτηκα ούτε υπέγραψα το συγκεκριμένο κατασκευασμένο κατηγορητήριο που βασίζεται σε μαρτυρίες μπάτσων που υποτίθεται πως με αναγνώρισαν σε δύο διαφορετικά σημεία την ίδια στιγμή (αφενός να είμαι μέλος ομάδας που πραγματοποιεί ρίψη 50 μολότοφ στην Δερβενίων και αφετέρου να επιτίθεμαι σε μπάτσο των δέλτα με πέτρες και μπουκάλια (sic.) ).

Το μεσημέρι του Σαββάτου μεταφερόμαστε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για την διαδικασία της σήμανσης και από εκεί στην Ευελπίδων προκειμένου να περάσουμε από Εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας ωστόσο ενοποίησε τις κατηγορίες και μας παρέπεμψε σε Ανακριτή. Η ανακρίτρια μας κρίνει προφυλακιστέους μέχρι να περάσει η τριήμερη προθεσμία για απολογία. Από την Ευελπίδων, μεταφερόμαστε και πάλι στον 6ο στην ΓΑΔΑ γύρω στις 4 το μεσημέρι. Και ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες μεταφέρονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, εγώ βρίσκομαι μόνη στην κρατική μέχρι τη 1 το βράδυ περιμένοντας την μεταγωγή μου, ενώ δεν με ενημερώνουν ούτε για το σε ποιο αστυνομικό τμήμα θα μεταχθώ, ούτε καν για το πότε θα γίνει η μεταγωγή. Με το γελοίο επιχείρημα πως δεν υπάρχει σε ολόκληρη την ΓΑΔΑ ούτε μια (!) γυναίκα μπάτσος ώστε να με συνοδεύσει, βρίσκομαι στην αναμονή χωρίς φαγητό και νερό για 9 ώρες, με μόνη σταθερή την εναλλαγή των ασφαλιτών πάνω από το κεφάλι μου. Εννοείται πως δεν πέφτω από τα σύννεφα, η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης αστυνομικής αυθαιρεσίας ήταν ξεκάθαρη, η σωματική και η κυρίως ψυχολογική αποδυνάμωσή μου, μιας και το μόνο που μου επέτρεπαν ήταν το να με συνοδεύουν μέχρι την τουαλέτα, απαγορεύοντας μου ακόμα και την επικοινωνία με τα συγγενικά μου πρόσωπα και την δικηγόρο μου.

Στη 1 το βράδυ καταφτάνει η περιπολία της αστυνομικής διεύθυνσης Πειραιά (!), η οποία αναλαμβάνει και την μεταγωγή μου και τότε ενημερώνομαι πως θα μεταχθώ στην υποδιεύθυνση ασφάλειας δυτικής Αττικής, στα Άνω Λιόσια, δηλαδή στην άλλη άκρη της Αθήνας, προσπαθώντας έτσι να με καταβάλουν περισσότερο με το να καταστήσουν ακόμα δυσχερέστερη την επικοινωνία με την δικηγόρο μου και τα δικά μου πρόσωπα. Ωστόσο και εκεί για δύο μέρες δεν είχα πρόσβαση στο φαγητό που διανεμόταν, μιας και υποτίθεται πως δεν με είχαν υπολογίσει στις μερίδες! Η στάση των μπάτσων, τόσο στην κρατική στην ΓΑΔΑ, όσο και στην υποδιεύθυνση στα Άνω Λιόσια είχε ξεκάθαρα στόχο την ψυχολογική κατάπτωσή μου ενόψει της απολογίας μου στην ανακρίτρια.

Το πρωί της Τρίτης μεταφέρομαι ξανά στον 6ο στην κρατική, όπου μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες μας μεταγάγουν στην Ευελπίδων προκειμένου, μετά την εξέταση και των τελευταίων μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας, να απολογηθούμε. Κατά την διαδικασία της απολογίας, η ανακρίτρια εμμέσως πλην σαφώς και με ύφος κατήχησης με κατηγορεί πως βρισκόμουν σε περιοχή (ενν. τα Εξάρχεια) που με τις πράξεις μου θέτω σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μου (των μπάτσων) που φέρουν το μερίδιο της ευθύνης για την επιβολή τάξης και ασφάλειας (sic.) Επί της ουσίας, γίνεται φανερό πως έχουμε άλλη μια προσπάθεια «ποινικοποίησης» της επιλογής της εξόδου στην περιοχή των Εξαρχείων, μιας και εφόσον κινείσαι ή αράζεις στην περιοχή, αυτόματα είσαι ύποπτος και εν δυνάμει υποκείμενο σύλληψης (ή με απλά λόγια να σου φορτώσουν οποιαδήποτε δική τους επιχειρησιακή αποτυχία). Εν τέλει, μου γνωστοποιεί πως βαρύνομαι για τον τραυματισμό δύο μπάτσων των ΜΑΤ στην Δερβενίων έπειτα από την αναγνώρισή μου από τον επικεφαλής της διμοιρίας , για την κατοχή και κατασκευή μολότοφ, εμπρησμό- έκρηξη, παραβίαση του νόμου σχετικά με τα όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και μηχανισμούς και μια σωρεία πλημμελημάτων όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και φθορά εξοπλισμού και περιουσίας. Αφού περάσαμε και από Εισαγγελέα, με κοινή πρόταση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφεθήκαμε ελεύθεροι, εκτός από 2 άτομα που τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Ωστόσο η ανάκριση δεν έχει τελειώσει μιας και θα κληθούμε πιθανά σε συμπληρωματική κατάθεση και θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής. Έτσι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και αναμένουμε τον ορισμό της δίκης.

Αυτή η υπόθεση δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα ακόμα περιστατικό κλιμάκωσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας που έχει ήδη επιβληθεί στην περιοχή με εκκενώσεις καταλήψεων και διώξεις συντρόφων/ -ισσών. Όλες αυτές οι κατασταλτικές κινήσεις, σε συνδυασμό και με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, συμπληρώνουν το γενικότερο πλάνο επέλασης κράτους και κεφαλαίου, ένα πλάνο εγκαθίδρυσης ενός κόσμου καταπίεσης και εκμετάλλευσης των ζωών μας. Ξεχνούν όμως πως μπροστά τους θα βρουν τον κόσμο του αγώνα, της σύγκρουσης και της αλληλεγγύης! Οι νόμοι των μηχανισμών του κράτους θα καταργηθούν στα οδοφράγματα, ενάντια στους μεγάλους περιπάτους της ακροδεξιάς κανονικότητας!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ!

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License