Συγκέντρωση αλληλεγγύης, 13/07, 09.30, Ευελπίδων

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα άτομα που συνελήφθησαν στην διαδήλωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων Δικαστήρια Ευελπίδων, Δευτέρα 13/07/2020, στις 09:30, κτήριο 9

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα άτομα που συνελήφθησαν στην διαδήλωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων Δικαστήρια Ευελπίδων, Δευτέρα 13/07/2020, στις 09:30, κτήριο 9

Στην πορεία της Πέμπτης 09/07/2020 συμμετείχαν χιλιάδες άτομα (γύρω στα 6000 χωρίς το ΠΑΜΕ, με τα μπλοκ των αναρχικών να μετράνε σχεδόν τους μισούς) και πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Το σώμα της πορείας κινήθηκε προς το Σύνταγμα, όπου αρχικά υπήρχε διάθεση να παραμείνει στην πλατεία. Το ΠΑΜΕ είχε καταλάβει όλο τον δρόμο μπροστά από την βουλή όπου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής του, έδωσε χώρο σε αστυνομικό του κόμματός του να μιλήσει, όπως και έκανε, συνοδευόμενος από γιουχαΐσματα. Η πορεία προχώρησε και μεταξύ άλλων, ξέσπασαν συγκρούσεις με τα όργανα του κράτους, τους έμμισθους φρουρούς της δημοκρατίας που κατέχοντας το μονοπώλιο της βίας δε μπορούν να διανοηθούν ότι ο κόσμος συνεχίζει να κατεβαίνει στο δρόμο. Ως απάντηση έριξαν στη διαδήλωση δεκάδες δακρυγόνα και κρότου λάμψης ωθώντας τους συγκεντρωμένους να σπάσουν. Μάλιστα, δελτάδες δεν δίστασαν να διεμβολίσουν τη πορεία σε διάφορα σημεία και να επιτεθούν σε όποιον βρίσκανε μπροστά τους, μαρσάροντας μέσα στον κόσμο με υψωμένα γκλομπ με σκοπό να τραυματίσουν και να συλλάβουν. Ταυτόχρονα, ενώ δελτάδες κυνηγούσαν και ξυλοφόρτωναν κόσμο, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ λειτούργησε για άλλη μια φορά ως άμισθη φρουρά του κράτους. Με κιλά μαγκιάς, σεξισμού και διάθεση για κυριαρχία, επιτέθηκε με σωρεία σεξιστικών και παραβιαστικών κινήσεων σε συντρόφισσα ενώ χτύπησε και τραμπούκισε κόσμο που βρέθηκε εκεί, εξαναγκασμένος από τα χημικά. Στους δρόμους του κέντρου εκείνη τη στιγμή εξελισσόταν το κυνήγι από τους μπάτσους με σκοπό την παρουσίαση συλλήψεων στα μίντια και στη βουλή. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται από τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τη βεβαιότητα ότι έχουν ήδη γίνει 9 συλλήψεις και αυτό μόλις λίγα λεπτά μετά στη βουλή ενώ οι προσαχθέντες δεν είχαν καν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ για την τυπική διαδικασία, κάνοντας φανερό ότι τα μεγάλα κεφάλια του κράτους και της κυβέρνησης της ΝΔ είχαν προαποφασίσει ότι σε 9 προσαχθέντες θα αποδοθούν κατηγορίες.

Βλέπουμε στον πυρήνα των πολιτικών αποφάσεων πίσω από τις διώξεις, τη σκοπιμότητα για την τρομοκράτηση του κόσμου που επιλέγει να αγωνίζεται και να διαδηλώνει. Μάλιστα το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που προτιμάται από τους κρατούντες για να περνάνε τα νομοσχέδια που εγείρουν τις περισσότερες αντιδράσεις.

Οι διώξεις πραγματοποιούνται για να παράγουν οι μπάτσοι και οι Χρυσοχοΐδηδες «έργο» και να επισφραγίσουν τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Τα άτομα απολογούνται την Δευτέρα, ενώ έως τότε κρατούνται στη ΓΑΔΑ, ανεξαρτήτως κατηγοριών, πλημμελημάτων ή κακουργημάτων, με την πρόφαση της παρουσίας τους στην πορεία. Φορτώνονται ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο το οποίο δεν προκύπτει και δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, ενώ αντικείμενα φυτεύτηκαν από τους μπάτσους αμέσως μετά τις συλλήψεις, μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασταλτικές κινήσεις των τελευταίων μηνών αποτελούν κομμάτια ενός ευρύτερου πλάνου για την επέλαση του κράτους και των αφεντικών, για έναν κόσμο εντονότερης καταπίεσης, βαθύτερης εκμετάλλευσης, διάχυτης εξατομίκευσης και μιζέριας. Θα χρειάζονταν σεντόνια κειμένων για να αναλύσουμε το πώς αυτά μας επηρεάζουν στο πετσί μας, και τι αντίκτυπο αφήνουν στις ζωές μας οι σαρωτικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στα εργασιακά, το μεταναστευτικό, τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, στους δρόμους, τα πάρκα, τα βουνά και τις γειτονιές. Είναι όλα αυτά κινήσεις για να δημιουργήσουν αποστειρωμένες πόλεις, πλήρως ελεγχόμενες κινήσεις και ροές ανθρώπων, υπάκουα όντα στην κυριαρχία κράτους και κεφαλαίου. Για αυτό, συνδέουμε τους αγώνες ενάντια στο νέο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με τους αγώνες ενάντια στην εκκένωση της κατάληψής μας και των καταλήψεων γενικά. Τους αγώνες ενάντια σε μεγάλους περιπάτους, στις εξώσεις προσφύγων (και μη) από τα σπίτια τους (πλατεία Βικτωρίας – Πετράλωνα), στις σκούπες και το ξύλο σε πλατείες (Κυψέλη – πλατεία Βικτωρίας), στην καταστροφή του περιβάλλοντος (Άγραφα – Τήνος – βουνά – νησιά). Εν τέλει στα «αναπτυξιακά» σχέδιά τους, για την περαιτέρω περίφραξη, καταστολή και αφαίμαξη των ζωών μας.

Δεν έχουν υπολογίσει όμως τον κόσμο του αγώνα, της συλλογικοποίησης και της αλληλεγγύης. Που αγωνίζεται για έναν κόσμο ελευθερίας, δημιουργεί τόπους συνάντησης, αντιστέκεται και συγκρούεται, καταλαμβάνει κτίρια, οργανώνεται σε σωματεία και συνελεύσεις γειτονιών, διαδηλώνει.

Διαδηλώνει και βρίσκεται στα χέρια του κράτους.

Δεν θα αφήσουμε Χρυσοχοΐδη, αστυνομικούς διευθυντές, δικαστές και λοιπούς κρατικούς υπαλλήλους να χτίσουν καριέρες και να επιβάλουν τη φυσική και νομική ομηρία πάνω στους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας, στον κόσμο του αγώνα. Τα έχουν βάλει με όλους και όλες μας! Δικαστές, μπάτσοι, ανθρωποφύλακες κάτω τα ξερά σας από τους ανθρώπους του αγώνα και τους από τα κάτω αυτού του κόσμου. Αμέριστη αλληλεγγύη στα άτομα που συνελήφθησαν στη διαδήλωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Κατάληψη Δερβενίων 56

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License