post image

Τελευταίες εξελίξεις:

Από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, σεκιουριτάδες ήταν έξω απο το σπίτι μας, το οποίο τώρα πια δεν έχει καμία από τις μπροστινές του πόρτες.

Χθες (Παρασκευή) το πρωί γύρω στις 6.30 πμ μπάτσοι προσπάθησαν και πάλι να μπούνε στο μπροστινό κομμάτι του σπιτιού. Η αποκαλούμενος “υπεύθυνος της εταιρία διαχείρισης του κτηρίου” Torsten Luschnat, έφτασε στις 7.00 πμ με σκοπό να μπει σε ένα διαμέρισμα του 4ου ορόφου του μπροστινού σπιτιού της Rigaer 94. Φυσικά, ακόμα δεν υπάρχει γνωστοποιημένος ιδιοκτήτης του σπιτιού, αλλά οι μπάτσοι και οι διοικητές τους στη βουλή του Βερολίνου, αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη νέα “εταιρία διαχείρισης”, η οποία συμπεριφέρεται σαν να έχει νόμιμη άδεια να μπει στο σπίτι. Η Luschnat Immobilien (εταιρία διαχείρισης) δεν ακολούθησε κανένα νομικό πλαίσιο και επιτέθηκε στο διαμέρισμα με σκοπό να το εκκενώσει. Η επιχείρηση ξεκίνησε με τα συνεργεία που προσέλαβε η εταιρία και προστατεύθηκε από τους μπάτσους, με την προσπάθεια να διαλύσουν μια χτισμένη πόρτα, προσπαθώντας να τραυματίσουν κόσμο που βρισκόταν πίσω της. Τα άτομα πίσω από την πόρτα αντιστάθηκαν ενεργά και κατάφεραν να τους διαλύσουν τα σχέδια και έτσι ήταν αδύνατο για τα συνεργεία να μπούνε στο διαμέρισμα. Στη συνέχεια, οι μπάτσοι μαζί με το συνεργείο ανέβηκαν στον από πάνω όροφο και άνοιξαν μια τρύπα στο πάτωμα, που οδηγούσε στο διπλανό διαμέρισμα. Δυστυχώς για αυτούς το άτομο που μένει στο διαμέρισμα τους απέτρεψε από το να μπούνε. Λόγω της κλιμάκωσης, οι μπάτσοι φοβούμενοι να παραβιάσουν το νομικό πλαίσιο, δεν είχαν διάθεση να συνεχίσουν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να μπούνε στα διαμερίσματα, οι μπάτσοι στάθηκαν μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου μαζί μου τους σεκιουριτάδες που προσέλαβε η εταιρία διαχείρισης. Την ίδια ώρα το συνεργείο άρχισε να πετάει τα πράγματα απο το διαμέρισμα του ισογείου που εκκενώθηκε την Πέμπτη στα σκουπίδια. Οι σεκιουριτάδες και το συνεργείο χρησιμοποιούσαν την τουαλέτα και την κουζίνα του εκκενωμένου διαμερίσματος του ισογείου. Όταν κατάλαβαν ότι υπάρχει ακόμα συμβόλαιο για το διαμέρισμα του ισογείου και αφού άτομο που ήταν παρών του το έδειξε, κλείσανε τις πόρτες του διαμερίσματος. Σε μια κίνηση επίδειξης δύναμης, οι μπάτσοι αποφάσισαν να απαγορεύουν κατά διαστήματα, την είσοδο στο κτήριο, σε άτομα που δεν ήταν εγγεγραμμένα σε αυτό. Το απόγευμα, πριν φτάσει η πορεία αλληλεγγύης έξω από το σπίτι, οι μπάτσοι έφυγαν από τη θέση τους μπροστά από το κτήριο, παίρνοντας μαζί και συνοδεύοντας τους σεκιουριτάδες. Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου συμμετείχαν στην πορεία και μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι μέχρι αργά το βράδυ.

Ποια είναι η στρατηγική του κράτους

Αναγνωρίζουμε ότι τα κράτη σε όλο τον κόσμο παίρνουν μια εξουσιαστική θέση απέναντι σε αγώνες για μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη και την ισότητα. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι εξεγείρονται και αμύνονται συνεχώς. Αν κοιτάξουμε τους αυτο-οργανωμένους χώρους στο Βερολίνο η στρατηγική του κράτους είναι ξεκάθαρη: θέλουν να μας ξεφορτωθούν γιατί φοβούνται τις σχέσεις μας και την κοινή αντίσταση. Χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τακτική των “μακράς διάρκειας εκκενώσεων”, όπως στις περιπτώσεις των G17a, Tepichfabrik, SabotGarten. Για την Rigaer94 υπάρχει και πάλι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική όπως το 2016. Ο Geisel (υπουργός εσωτερικών στο κρατίδιο του Βερολίνου) χρησιμοποιεί την ίδια τακτική με το Henkel (προκάτοχος). Κομμάτι της στρατηγικής τους είναι και η τοποθέτηση του BPE (ειδική ομάδα μπάτσων, για περιοχές επικηρυγμένες από το κράτος ως “επικίνδυνες”) έξω από την πόρτα μας και στη γειτονιά μας για μήνες, και την προσπάθεια ελέγχου του κόσμου που μπαινοβγαίνει ή περνάει από το σπίτι. Την περίοδο της καραντίνας αυτά τα μέτρα των μπάτσων εντατικοποιήθηκαν.

Αυτή τη φορά, το σχέδιο ήταν να χρησιμοποιήσουν μια επιδρομή μπάτσων για να κάνουν έξωση σε κόσμο, να ξεφορτωθούν τις πόρτες της κεντρικής εισόδου και να πάρουν έλεγχο πάνω στο σπίτι. Είναι προφανές ότι η επίθεση είναι συνδεδεμένη με την προσπάθεια εκκένωσης των γειτόνων μας στη Liebig34. Από τη μία είναι πιθανό οι σεκιουριτάδες να ξαναεμφανιστούν έξω απο την πόρτα μας τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι την προσπάθεια εκκένωσης της Liebig34. Από την άλλη δεν είναι ξεκάθαρο το πως οι μπάτσοι θα προσπαθήσουν να μας περιορίσουν περαιτέρω. Η διάθεση τους είναι να ακινητοποιήσουν το σπίτι και να το αποτρέψουν από το να είναι ένα αγκάθι στην επερχόμενη μάχη. Ήταν μια προσπάθεια να σοκάρουν, αποδυναμώσουν και να απομονώσουνε, το κίνημα που αγωνίζεται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Γνωρίζουν τις σχέσεις και την αλληλέγγυα συντροφικότητα μεταξύ R94 και L34. Επίσης, η προσπάθεια έλαβε χώρα σε μια περίοδο που η σχέση μας τη γειτονιά όλο και δυναμώνει. Κάθε μέρα, αγωνιζόμαστε στους δρόμους, για πολιτική από τα κάτω, για να κερδίσουμε χώρο και να χτίσουμε μια επαναστατημένη γειτονιά.

Αυτή η επίθεση από το κράτος ενάντια στις ιδέες και τις δομές μας, είναι σίγουρα μια προσπάθεια να κερδίσουν έλεγχο πάνω στο σπίτι, τη γειτονιά και όσες/ους είναι κομμάτι της και των αγώνων της. Το κράτος γνωρίζει τη δύναμη της αλληλεγγύης μας και των κοινών μας αγώνων ενάντια στο δολοφονικό αυτό σύστημα.

Η περίοδος των εκκενώσεων έχει ήδη αρχίσει. Δεν γυρνάει γύρω απο μια συγκεκριμένη “Μέρα Χ”, είναι τώρα και θα είναι αύριο.

Να πάρουμε πίσω τα σπίτια, για όσους τα χρειάζονται!

Η επίθεση σε ένα χώρο, είναι επίθεση σε όλους μας!

Μην ξεχνάτε την πορεία για τα απειλούμενα projekt την 1η Αυγούστου στις 8πμ και τις πορείες σε κάθε μέρα πιθανής εκκένωσης!

Καλούμε σε αποκεντρωμένες δράσεις, να είμαστε δημιουργικές τους δρόμους και να φροντίσουμε η μία τον άλλον!

Κάθε επίθεση του κράτους, κάθε εκκένωση, έχει απάντηση!

 

Με οργή στις καρδιές μας Rigaer94

*Σημ. Η Rigaer94 είναι μια στεγαστική κολλεκτίβα στο Φριντριχσάιν του Βερολίνου. Η τρέχουσα προσπάθεια εκκένωσης ξεκίνησε την Πέμπτη (9/7), μετά από επιδρομή μπάτσων με εντάλματα στην Rigaer94 και ένα άλλο διαμέρισμα στο Βερολίνο. Είναι η δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης του σπιτιού τα τελευταία χρόνια, μετά το 2016 και την αποτυχημένη εκκένωση του κατειλημμένου μπαρ Kadterschmiede που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου.

Μτφ. από

https://rigaer94.squat.net/2020/07/11/they-tried-to-bury-us-but-forgot-that-we-are-the-seeds/

Βίντεο

https://open.tube/videos/watch/98f1e7dd-550c-4079-b20a-82ca36286898

https://open.tube/videos/watch/4a747383-be78-4b57-85d7-2f679a47560b

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License