Αλληλεγγύη στη Δερβενίων 56

Είμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη Δερβενίων 56 και σε όλες τις καταλήψεις. Αν το κράτος ξέρει να κάνει τη «δουλειά του», ξέρουμε κι εμείς τη δική μας: θα μας βρει μπροστά του.

Αλληλεγγύη στη Δερβενίων 56

Ξημερώματα Παρασκευής 26/06, πλήθος και ποικιλία δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλε στην κατάληψη Δερβενίων 56, με στόχο να γκρεμίσει κάποιους από τους τελευταίους πυλώνες αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αγώνα που έχουν απομείνει σε μία κατακερματισμένη και φοβική κοινωνία από τη δεκαετή οικονομική κρίση και τον υποχρεωτικό εγκλεισμό λόγω Covid-19.

Το ελάχιστα ευφάνταστο αστυνομικό δελτίο που κάλυψε την εκκένωση έκανε λόγο για «ευρήματα», δηλαδή για μερικές μαυροκόκκινες σημαίες, λίγα κράνη και «έντυπο υλικό». Φυσικά, απέφυγε να περιλάβει «στοιχεία» και δράσεις που δεν εξυπηρετούν το αφήγημα του ΠΡΟΠΟ και της κυβέρνησης περί χώρων ανομίας.

Δεν διανοήθηκε να αναφέρει την ύπαρξη φαρμακείου εντός του χώρου, το οποίο αποτελούσε τη βάση για τις δράσεις της Ομάδας Υγείας του Πεδίου του Άρεως στη Βικτώρια, στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού, ούτε να ονοματίσει το έντυπο υλικό: την εφημερίδα δρόμου Άπατρις, ένα δυναμικό εγχείρημα αντιπληροφόρησης. Ούτε βέβαια έκανε αναφορά στα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κ.λπ.) που μαρτυρούσαν τη λειτουργία της δομής αλληλοβοήθειας της κατάληψης, η οποία έμεινε ανοιχτή την περίοδο των περιορισμών μετακίνησης για όποιον/α ήθελε βοήθεια ή παρέα και διοργάνωνε συσσίτια.

Στην ανακοίνωση και το βίντεο της αστυνομίας βλέπουμε καθαρά ότι το κράτος για άλλη μια φορά έχει βανδαλίσει έναν χώρο κοινωνικής δράσης και απεύθυνσης.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη Δερβενίων 56 και σε όλες τις καταλήψεις. Αν το κράτος ξέρει να κάνει τη «δουλειά του», ξέρουμε κι εμείς τη δική μας: θα μας βρει μπροστά του.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License