Ο χουντικός νόμος απαγόρευσης και καταστολής ψηφίστηκε, η εργατική τάξη δεν υποχωρεί και θα τον ακυρώσει στους δρόμους


Μαζικές και δυναμικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας απέναντι στο χουντικό νομοσχέδιο που ρετουσάρει η ΝΔ για να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι. Ειδικότερα οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας από τα Προπύλαια ως το Σύνταγμα γέμισαν από εργαζόμενους και νεολαία με πληθώρα μπλοκ πολιτικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων και φοιτητών. Ενώ σημαντικός ήταν και ο αριθμός μεμονωμένων μη οργανωμένων αγωνιστών που αισθάνεται αγανάκτηση απέναντι στο αντιδημοκρατικό νομοθέτημα. Η σταθερά μαζική επανεμφάνιση χιλιάδων αγωνιστών στους δρόμους είτε για το άσυλο, είτε για συμπαράσταση στους πρόσφυγες και στην αμερικάνικη εξέγερση, είτε ενάντια στο χουντονόμο για τις διαδηλώσεις, είναι μια σημαντική μαγιά.

Την άρον – άρον απόσυρση των διατάξεων περί «ιδιώνυμου» και της εισαγγελικής παρέμβασης δεν την θεωρούμε «νίκη του κινήματος» αλλά δείγμα πανικού της κυβέρνησης. Δεν είναι σίγουροι ούτε για τη δυνατότητα να τραβήξουν στα άκρα της καταστολή αλλά ούτε και για το μέγεθος αδυναμίας του ταξικού κινήματος. Η ΝΔ, προφανώς αναστατωμένη από την δυναμική απάντηση του κινήματος την ημέρα ψήφισης του επίμαχου αντιδημοκρατικού νομοσχεδίου, έδωσε λευκή επιταγή στην ΕΛΑΣ να προχωρήσει σε άγρια καταστολή και εκτεταμένη χρήση χημικών στον κορμό της διαδήλωσης. Ο Χρυσοχοΐδης όσο κι αν επαινούσε το νόμο του μέσα στη βουλή, έστηνε προβοκάτσια στον δρόμο με δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε διαδηλωτές, εξαπολύοντας την ομάδα Δέλτα πάνω στα πλήθη και τραυματίζοντας σοβαρά αγωνιστές. Το ΠΡΟΠΟ και η ΕΛΑΣ είναι οι μόνοι “οργανωτές” ταραχών και βιαιοπραγιών. “Τραμπούκοι – δολοφόνοι” είναι οι μπάτσοι, οι ασφαλίτες, οι χριστιανοταλιμπάν, οι μακεδονομάχοι εθνικιστές και οι φασίστες, όλοι αυτοί που το αντιφασιστικό – αντιεθνικιστικό κίνημα τσακίζει τα τελευταία χρόνια. Αυτούς θέλει να προστατεύσει το νομοσχέδιο και να τους ξαναδώσει δημόσιο χώρο.

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα καταργηθεί στην πράξη, αρνούμενοι να υποταχθούμε στο νέο πλαίσιο “νομιμότητας”, αλλά χτίζοντας ένα μαζικό, μαχητικό, αντικαπιταλιστικό πόλο ιδεολογικής και ακτιβίστικης δράσης ενάντια στην κρίση του κεφαλαίου και το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας. Όσοι ονειρεύονται κινητοποιήσεις «αλα καραντίνας» με διαδικτυακές συζητήσεις, συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας αντιπροσωπειών, αποφυγή «συγχρωτισμού» και την παράδοση της πόλης στον μικροαστικό, τουριστικό παράδεισο του Μεγάλου Περίπατου και την ανεμπόδιστη εμφάνιση ρατσιστικών, φασιστικών και εθνικιστικών συγκεντρώσεων θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν αρκετές δυνάμεις που θα αντιστρέψουν ξανά αυτή τη διαδικασία.

Το επόμενο διάστημα θα παρθούν κεντρικές και τοπικές δράσεις που θα φέρουν στο δρόμο την απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Η μάχη δεν θα τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι και η ΟΡΜΑ θα είναι ΚΑΙ σε αυτή τα μάχη με όλες τις δυνάμεις της.

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License