Προβολή / συζήτηση για τον Υμηττό

Προβολή του ντοκιμαντέρ "O Υμηττός πρέπει να ζήσει" του Θουκυδίδη Ραβασόπουλου και συζήτηση για την συνέχεια των δράσεων.

post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Στις 19 Μαΐου οι δήμοι του ΣΠΑΥ, με μπροστάρη τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρουπολης Γ.Κωνσταντάτο, υπογράφουν το “Μνημόνιο Συνεργασίας για τα μονοπάτια του Υμηττού”, συμφωνία που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο, ο οποίος ανοίγει το δρόμο στους μεγαλοεπιχειρηματίες να καταστρέψουν κάθε τι πράσινο έχει απομείνει ακόμα και τις περιοχές Natura.Το μνημόνιο αυτό παραδίδει ουσιαστικά τον φυσικό πλούτο του Υμηττού στην τουριστική βιομηχανία καθώς ο απώτερος στόχος είναι μια σειρά επιχειρηματικών παρεμβάσεων με στόχο να συνδεθεί το βουνό με το "Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού". Μια συνθήκη η οποία θα μετατρέψει τον Υμηττό σε θεματικό αστικό πάρκο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, σχεδιάζονται: εγκατάσταση τεχνολογικών συστημάτων wi-fi μέσα στο βουνό, ενώ παράπλευρα στα μονοπάτια προβλέπονται κατασκευές με τσιμέντο που θα λειτουργήσουν ως σταθμοί ενημέρωσης και φόρτισης κινητών.Γίνεται ακόμα λόγος για τη δημιουργία θεματικών πάρκων στις εισόδους του κάθε δήμου ξεχωριστά, πράγμα που συνεπάγεται αφενός την περίφραξη του δάσους και αφετέρου την παράδοσή του σε εταιρίες κατά τα πρότυπα του λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου.

Η μόνη ανάπτυξη που μπορεί να έχει ένα φυσικό περιβάλλον είναι αυτή που συνδέεται με την πλούσια βιοποικιλότητα του, και όχι αυτή που συνδέεται με τουριστικές επελάσεις, εργολαβικές παρεμβάσεις, γήπεδα ή σκοπευτήρια, στρατόπεδα και δημοτικά αναψυκτήρια, που εκτείνονται εντός του οικοσυστήματος. Ο άνθρωπος μόνο ως προσωρινός επισκέπτης μπορεί να υπάρξει στο βουνό σεβόμενος το ευαίσθητο οικοσύστημά του.Το βουνό και η άγρια φύση του πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτο.Σας καλούμε να συζητήσουμε για δράσεις ενάντια στα σχέδια τουριστικής εκμετάλλευσής του.

Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό

Παρασκευή 10/7 στις 20.00. Σκοπευτήριο Καισαριανής:

Προβολή του Ντοκιμαντέρ "Ο Υμηττός πρέπει να ζήσει" του Θουκυδίδη Ραβασόπουλου και συζήτηση για την συνέχεια των δράσεων

Κατάληψη Ανάληψης

Πρόσβαση με ΜΜΜ

Λεωφορεία 140, 214, 224

Τρολει 2

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License