[Λοτζ, Πολωνία] Παρέμβαση ενάντια στην αστυνομική βια!

Στις 8 Ιουλίου, μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας του τομέα της πόλης Λοτζ έκαναν παρέμβαση ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Η αφορμή ήταν μια ακόμα κρατική δολοφονία, όταν στις 27 του Ιούνη ένας 28χρονος άντρας δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι επειδή ο αστυνόμος "υποπτεύθηκε πως έκλεβε βενζίνη".

post image

Στις 8 Ιουλίου, μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας του τομέα της πόλης Λοτζ, έκαναν παρέμβαση ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Η αφορμή ήταν μια ακόμα κρατική δολοφονία, όταν στις 27 του Ιούνη ένας 28χρονος άντρας δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι επειδή ο αστυνόμος "υποπτεύθηκε πως έκλεβε βενζίνη".

Η ατιμωρησία της αστυνομίας είναι ένα συνεχές αυξανόμενο φαινόμενο. Από την καταστολή των διαδηλώσεων, τα διάφορα συστήματα επιτήρησης, την προπαγάνδα των ΜΜΕ, τους ξυλοδαρμούς μέχρι και τις επιχειρήσεις που οδηγούν σε θάνατο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να τους εκθέτουν και να στρέφουν την κοινωνία εναντίων τους.

Τα συντρόφια κρατούσαν αφίσες και πανό με πληροφορίες για διάφορες υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας. Μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης, ενημέρωναν τους περαστικούς για τις διάφορες δολοφονίες κατά την διάρκεια ανακρίσεων και παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η δράση βρήκε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο.

"Η διαδήλωσή μας αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κινήματος ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα που ξεκίνησε με το ξέσπασμα της εξέγερσης στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες του κόσμου θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς - ενάντια στην αστυνομική βία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να στερηθεί αυτό το δικαίωμα!

Με τη διαμαρτυρία μας σήμερα, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ατιμώρητη αστυνομική βία βρίσκεται στο χέρι των αρχών, οι οποίες χάρη σε αυτήν μπορούν να ξεφορτώνονται τους "άβολους ακτιβιστές" και τις διαφορετικές φωνές. Τώρα που η πανδημία θα οδηγήσει σε οικονομική κρίση και αυτή με την σειρά της σε μαζικές κοινωνικές διαμαρτυρίες, τι αντιμετώπιση θα έχει ο αγωνιζόμενος κόσμος; Θα πεθαίνει στα χέρια της αστυνομίας μόνο και μόνο επειδή απαιτεί τα δικαιώματά του;

Να μην το αφήσουμε να συμβεί!"

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License