ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ!

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Το βράδυ της Κυριακής 5 Ιούλη προχωρήσαμε στον εμπρησμό και την καταστροφή οχήματος της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην Καισαριανή, στη συμβολή των οδών Ηρώων Σκοπευτηρίου και Νέας Εφέσσου.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη. Αν ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι διάσημος ως ένας από τους μεγαλύτερους κεφαλαιοκράτες-μαφιόζους εμπλεκόμενος με μια σειρά κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων, στενά συνδεδεμένων με το ελληνικό κράτος (ποδόσφαιρο, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, τεχνολογικές εφαρμογές κ.α), ο γιός του Πέτρος Κόκκαλης κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ αναμασώντας τα γνωστά φληναφήματα περί “κλιματικής κρίσης” και “πράσινης ανάπτυξης”.

Δεν είναι τυχαίο ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ανέλαβε την κατασκευή αιολικής βιομηχανικής εγκατάστασης 30 MW στην κορυφή Τύμπανο των Αγράφων αποτελούμενη από 7 ανεμογεννήτριες, που αποτελεί μέρος του ευρύτερου καταστροφικού σχεδίου του ελληνικού κράτους και του αιολικού λόμπι για τις κορφές των Αγράφων, της Πίνδου αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουνών του ελλαδικού χώρου. Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μαζί με άλλες όπως ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α, ανήκει σ’εκείνες τις εταιρείες που συγκροτούν το λεγόμενο “αιολικό λόμπι” ενώ ουσιαστικά εκφράζουν τα συμφέροντα του παραδοσιακού κρατικοδίαιτου κατασκευαστικού κεφαλαίου της χώρας. Και αποτελεί κοινώς αποδεκτή αλήθεια ότι τα εργοτάξιά τους σε όλη τη χώρα όχι μόνο λεηλατούν τη φύση και τα οικοσύστήματα αλλά επιπλέον είναι βαμμένα με αίμα εκατοντάδων εργατών και εργατριών που δολοφονήθηκαν στο βωμό του κέρδους των αφεντικών. Όσον αφορά την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, είναι υπεύθυνη για την καταστροφή μεγάλου μέρους των ορεινών όγκων του Κιθαιρώνα αλλά και της Νότιας Εύβοιας με αντίστοιχα αιολικά “πάρκα” που έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται.

Δεν χωρά κανένας διάλογος για τη φύση, τα βουνά και τα ποτάμια με όσους κατ’ επάγγελμα τα καταστρέφουν με τις γνωστές ‘πράσινες επενδύσεις” τους.

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο γελοίο ερώτημα περί ενέργειας όσο οι ερωτήσεις είναι στημένες από τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κράτους, τις πετρελαιοβιομηχανίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες και το σύνολο των ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχει καμία πράσινη ή βιώσιμη ανάπτυξη του καπιταλισμού και της κυριαρχίας εφόσον βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης από τις καταστροφικές μηχανές του κεφαλαίου.

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες αγωνιστών και αγωνιστριών που την Κυριακή 5 Ιούλη περπάτησαν στις ελεύθερες βουνοκορφές των Αγράφων. Αλλά και όσους και όσες όλο το προηγούμενο και το επόμενο διάστημα υπερασπιστούν έμπρακτα στην πόλη, στα χωριά και στα βουνά της ελευθερίας του ανθρώπου και της φύσης από τα δεσμά της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Στέλνουμε τη δύναμη και την αλληλεγγύη μας στους 4 διωκόμενους αγωνιστές που δικάζονται στις 10 Ιούλη στην Καρδίτσα για την ολόψυχη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής βιομηχανίας στα Άγραφα. Είμαστε βέβαιοι-ες ότι οι διώξεις τους θα καταρρεύσουν μαζί με τα επενδυτικά σχέδια στα βουνά των Αγράφων.

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License