[Θεσσαλονίκη] Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Δερβενίων 56

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 10, 100, 1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 56

post image

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιουνίου μπάτσοι εισβάλλουν και σφραγίζουν την πολιτική κατάληψη Δερβενίων 56 και παρακείμενη στεγαστική κατάληψη. Λίγες μέρες αργότερα ακολουθεί συγκέντρωση αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών που προσεγγίζουν την κατάληψη που δέχεται επίσης καταστολή και καταλήγει στην εισβολή των ΜΑΤ σε παρακείμενα μαγαζιά, σε συλλήψεις και ξύλο.

Αυτή η κατασταλτική κίνηση με σκοπό την εμπέδωση του δόγματος «νόμος και τάξη» έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων όπως η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό και έλεγχο των διαδηλώσεων και την απόπειρα τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια στην λεηλασία της φύσης. Είναι δεδομένο ότι οι αγωνιζόμενοι και οι δομές που δεν αφομοιώνονται ούτε συμβιβάζονται με λογικές εκμετάλλευσης και εξουσίας δέχονται την κρατική καταστολή.

Οι καταλήψεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ατομική και κοινωνική χειραφέτηση από τα δεσμά του κράτους και του καπιταλισμού. Είναι η συλλογικοποιημένη έμπρακτη άρνηση της ιδιοκτησίας και των ιεραρχικών σχέσεων διαμεσολάβησης που επιτάσσει η κυριαρχία. Αυτό όμως που παραβλέπουν οι εξουσιαστές είναι το ότι στις καταλήψεις δεν στεγάζονται μόνο οι δομές μας αλλά κυρίως οι σχέσεις, οι αγώνες και οι ιδέες μας. Οι ιδέες για έναν ανεξούσιο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας τον οποίο χτίζουμε μέσα στο κέλυφος του γερασμένου κόσμου τους· κι’ αυτές οι ιδέες δεν εκκενώνονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

10, 100, 1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 56

Αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License