πολιτική δήλωση του τελευταίου εκ των τεσσάρων αναρχικών για την υπόθεση ''σύντροφοι-συντρόφισσες''


   Τη Δευτέρα 9/3 το πρωί καθώς έβγαινα από την πολυκατοικία, στην οποία διαμένω, 3 άτομα με εγκλώβισαν στο πεζοδρόμιο. Στην αρχή παρέμεναν σιωπηλοί, οπότε και δε μπορούσα να αντιληφθώ αν επρόκειτο για επίθεση ή για κάποιου είδους παρενόχλησης από τις αρχές. Όταν με τη σειρά μου αντιστάθηκα μου συνέστησαν να ‘’χαλαρώσω΄΄ και γνωστοποίησαν πως ανήκαν στην κρατική ασφάλεια. Στη συνέχεια οδηγώντας με στην ασφάλεια πολιτεύματος της Γ.Α.Δ.Α. επέμενα να εξανίσταμαι ζητώντας να ενημερωθώ για το λόγο που βρισκόμουν εκεί. Μετά από περίπου μια ώρα σιγής ιχθύος από πλευράς τους με χειροπέδησαν αναφέροντας μου, πως μεταβαίνουμε στην οικία μου με σκοπό την έρευνα, παρουσία εισαγγελέα. Φτάνοντας στην είσοδο συνοδευόμενος από 5 αστυνομικούς με πολιτικά και έναν εισαγγελέα ξεκίνησαν να με διαπομπεύουν μπροστά σε γείτονες ρωτώντας με ‘’πόσους και τι κρύβω μέσα’’ έχοντας κάποιοι από αυτούς μάλιστα τα όπλα τους σε κοινή θέα. Εγώ με τη σειρά μου τους ζήτησα να κρύψουν τα όπλα τους και να μου επιτρέψουν να ξυπνήσω την σύντροφό μου, η οποία κοιμόταν στο δωμάτιο μου. Όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς παραβίασαν κάθε έννοια ιδιωτικότητας ακολουθώντας με στο υπνοδωμάτιο με τον έναν από αυτούς να έχει το χέρι του πάνω απ τη θήκη του όπλου του. Αφού μου κατέσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές τόσο τις δικές μου όσο και των οικείων μου και αφήνοντας ένα σπίτι σε κακή κατάσταση μεταβήκαμε πάλι στη Γ.Α.Δ.Α. ανακοινώνοντας μου σύλληψη πλημμεληματικού χαρακτήρα. Εκεί βρέθηκα με τα άλλους τρεις συντρόφους/α και φίλους/η μου εκ των οποίων ο ένας κατηγορείτο για αδικήματα που υπάγονται στον 187α Π.Κ. ενώ οι άλλοι δυο για αντίστοιχα αδικήματα με τα δικά μου. Την Τρίτη 10/3 οι 3 από μας οδηγηθήκαμε στον εισαγγελέα παίρνοντας αναβολή. Αμέσως μας ανακοινώθηκε η εκ νέου σύλληψη επεκτείνοντας και σε εμάς της κατηγορίες υπό τον 187α Π.Κ. και πήραμε προθεσμία αναβολής από τον ανακριτή μέχρι το Σάββατο 14/3. Ο τέταρτος περνώντας παράλληλα από ανακριτή έλαβε και αυτός την αντίστοιχη προθεσμία. Το Σάββατο λοιπόν 14/3 με το πέρας της διαδικασίας αφεθήκαμε ‘’ελεύθεροι’’ με περιοριστικούς όρους.

   Όσον αφορά την προσωπική μου αντίληψη της συνθήκης αυτής η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Η επιλογή της συμμετοχής επώνυμα σε πορείες, καλέσματα, μικροφωνικές αλλά και στις υπόλοιπες εξώστροφες κινήσεις του Α/Α χώρου μας οδήγησε στο να τοποθετηθούμε στην πολυμελή λίστα του κράτους, που αφορά τους ενάντιους του, το οποίο με τεράστιες αοριστίες και επικινδύνως ανακριβή κατηγορητήρια δημιουργεί κωλύματα στην καθημερινότητα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περιοριστικοί όροι που μας επιβλήθηκαν. Μας αποκόβουν ουσιαστικά από οικείους μας ανθρώπους και από μέρη στα οποία κυκλοφορούσαμε και μάθαμε τι σημαίνουν οι όροι συντροφικότητα, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, κατανόηση και συμβίωση με το διαφορετικό. Προσφάτως όμως βρεθήκαμε έτι μια ακόμη φορά απέναντι στην εκδικητικότητα του κράτους. Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί στους οποίους κατατίθονταν οι μισθοί μας δεσμεύτηκαν από την ‘’Ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης εσόδων από τρομοκρατία ’’ με την αιτιολογία ότι ξεπλέναμε χρήμα από έκνομες ενέργειες. Αυτό αποτελεί μια ακόμη φαιδρότητα και καταρρίπτεται απλά και μόνο με έναν έλεγχο στην κίνηση λογαριασμών. Εν ολίγοις όλες οι παραπάνω πρακτικές στόχο έχουν την ηθική, ψυχολογική και οικονομική μας εξόντωση, καθώς τολμήσαμε να αγωνιστούμε, να αντιταχθούμε στο άδικο και να ορθώσουμε το ανάστημα μας με το λόγο και τη συμμετοχή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Δε θα επιτρέψουμε επ’ουδενί στους εαυτούς μας τέτοιες καταλήξεις, καθώς όπως έλεγε και η Emma Goldman ‘’οι άνθρωποι αποκτούν μόνο όση ελευθερία έχουν την οξύνοια να θέλουν και την υπομονή να την κερδίσουν’’.

   ΥΓ: Ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ δεν θα ήταν αρκετό να εκφράσει το πώς ένιωσα για τους συντρόφους/ες και τους οικείους μου που με γέμισαν δύναμη να ανταπεξέλθω μέσα σε αυτή τη σκευωρία και για την υπενθύμιση ότι η αλληλεγγύη είναι το πάν!

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License