[Video] 3 Ιουλίου 2020: Νύχτα ωμής αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στα Εξάρχεια

Πρωτοφανή σκηνικά ακόμη και για τα έως τώρα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιούλη 2020.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=z3bhi6J2DRI

Πρωτοφανή σκηνικά ακόμη και για τα έως τώρα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιούλη 2020.

Ντοπαρισμένοι αστυνομικοί από την ασυδοσία που τους πρόσφερε η απαγόρευση των συναθροίσεων κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Κορωνοιού, αλλά και το επερχόμενο νομοσχέδιο για περιορισμό και απαγόρευση των διαδηλώσεων, εισέβαλαν στην περιοχή, επιτέθηκαν σε συναυλία αλληλεγγύης στην Κατάληψη Δερβενιών 56 που εκκενώθηκε πρόσφατα, έπνιξαν την περιοχή στα ασφυξιογόνα, διέλυσαν τη συναυλία, χτύπησαν με ωμή βιαιότητα όποιον και όποια έτρεχε για να ξεφύγει από τη μανία τους και τα χημικά, έπεφταν με τις μηχανές τους με ταχύτητα πάνω σε παρευρισκόμενους, υπήρχαν περιπτώσεις που μηχανές Δέλτα πέρασαν μαρσάροντας πάνω από πεσμένους ανθρώπους σπάζοντας τους πόδια και χέρια, έριχναν σε ευθεία βολή χειροβομβίδες κρότου-λάμψης πάνω σε κόσμο, μάτωσαν στην κυριολεξία πελάτες μαγαζιών στην πλατεία Εξαρχείων, στη Θεμιστοκλέους, στην Κωλέττη και στη Μεσολογγίου, πέταξαν ασφυξιογόνο μέσα σε μπαρ γεμάτο από ανθρώπους, εισέβαλλαν σε άλλα μπαρ χτυπώντας άγρια εργαζομένους και θαμώνες, έσπασαν μαγαζιά μέσα κι έξω, πετούσαν στον κόσμο καρέκλες και τραπέζια που βρίσκονταν εξωτερικά κι όλα τα παραπάνω καταγεγραμμένα σε μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τις προηγούμενες 2 ημέρες και το βίντεο αυτό έρχεται προς επίρρωση απλά να προστεθεί σε όλα αυτά.

Και μέσα σε αυτό χάος που προξένησε η ελληνική αστυνομία η αλληλεγγύη και η αντίσταση. Κάτοικοι που άνοιγαν τις πόρτες των πολυκατοικιών και τα σπίτια τους για να προσφέρουν καταφύγιο στον κόσμο από τη μανία των ενστόλων. Άνθρωποι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους και στο δρόμο ορθώνοντας ανάστημα και οδοφράγματα στην επέλαση των βαρβάρων και αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι υπερβολή για όσα έπραξαν οι υπάλληλοι των Μητσοτάκη, Χρυσοχοίδη και Μπακογιάννη το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Μα ό,τι κι αν κάνουν όμως, σ’αυτή τη γειτονιά όλα γυρίζουν πάλι σε αυτό. «Αντίσταση, αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη». Πολλές, μα πολλές δεκαετίες τώρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License