[Βόλος]- Ενημέρωση απο την πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών & την κρατική τρομοκρατία των τελευταίων ημερών (φώτο+ βίντεο)

Αλληεγγυή στους διωκόμενους/ες. Κανένας δεν είναι μόνος!

post image

Μεγάλη συμμετοχή είχε η διαδήλωση που έγινε με αφορμή την καταστολή των τελευταίων ημερών αλλά και ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για κατασκευή εργοστασίου srf. Η αποδοχή του κόσμου για ακόμα μια φορά ήταν θερμή ενώ το κλίμα της διαδήλωσης κάνει φανερό ότι οι κινήσεις και οι δράσεις θα συνεχιστούν μέσα στο καλοκαίρι. 800 ως 1000 άτομα αψηφώντας το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου διαδηλώνοντας ενάντια στους σχεδιασμούς που θέλουν να καταστήσουν τον Βόλο ως αποτεφρωτήρα της Ελλάδας (και όχι μόνο).

Με την δυναμική των συνθημάτων και την μαζικότητα της πορείας, δόθηκε η καλύτερη απάντηση στους αστυνομικοδικαστικούς σχεδιασμούς που τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν χώρα με εισβολές σε σπίτια διαδηλωτών, εντάλματα συλλήψεως αγωνιστών, προσαγωγές, παρακολουθήσεις και συλλήψεις με ανοιχτές επ άπειρον δικογραφίες και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου στα κινηματικά υποκείμενα. Η τοπική αστυνομική και δικαστική εξουσία, προχωράει σε εκ των υστέρων διώξεις και στοχοποιήσεις με υποτιθέμενες αναγνωρίσεις από φωτογραφίες έπειτα απο δύο εβδομάδες, επαναφέροντας την βιομηχανία παραγωγής στημένων διώξεων που ακολουθούσε και στο παρελθόν στην πόλη του Βόλου, θέλοντας εκδικητικά να τρομοκρατήσει και να παραδειγματίσει. Επίσης επιχειρείται για ακόμη μία φορά, η στοχοποίηση της κατάληψης Ματσάγγου μέσω παραγγελίας προκαταρκτικής έρευνας απο τον εισαγγελέα έπειτα απο τα κλαψίματα του Μπέου στον Χρσυσοχοίδη όπως και ακόμη μία εισβολή του μαφιόζου στο χωριό των Σταγιατών με την συνοδεία μπράβων (ένστολων και μη).

Οι τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ (χακί απο άλλες πόλεις) που ακολοουθούσαν απο μεγάλη απόσταση μία πορεία που πραγματοποιήθηκε στο φώς της μέρας και με ανοικτά μαγαζιά, μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί ,λειτουργώντας στην υπηρεσία των συμφερόντων των πολυεθνικών και του Μπέου και σίγουρα έρχεται ως πολιτική απόφαση απο τα πάνω. Το τοπικό (και όχι μόνο) σύμπλεγμα εξουσίας νιώθει οτι απειλείται και έχει την ανάγκη δικαστικών πραξικοπημάτων και στρατού κατοχής στην πόλη για να ξεπεράσει την χλεύη προς αυτούς και την αντίσταση που αναπτύσσεται, δημιουργώντας κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας. Αστυνομία-Δικαστές-Μπέος-ΜΜΕ δείχνουν πρωτοφανή συντονισμό, που φυσικά κατευθύνεται απο την κυβέρνηση, στην προσπάθεια τους να σβήσουν την φλόγα που έχει ανάψει, όμως πλανώνται πλάνην οικτρά. Και όπως αναφέρει και ανακοίνωση της Λαϊκής συνέλευσης πλατείας ελευθερίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών : ‘ Το κράτος και η ΑΓΕΤ προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν στις 13 Ιούνη, αλλά ο κόσμος του Βόλου δε φοβάται...ο αγώνας συνεχίζεται με πείσμα και ορμή! Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα Να αλλάξουμε σύστημα όχι πλανήτη. Η κανονικότητα των πολυεθνικών ορίζει ως νόμο την καύση 200.000 τόνων σκουπιδιών και τάξη την αστυνομική βαρβαρότητα.’

Παύση των διώξεων και αλληλεγγύη στους διωκόμενους και στις διωκόμενες.

Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το Μονακό ή με τις Σταγιάτες

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=cnfRlssFhko

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License