post image

ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Αθανάσιος Κυριαζής, κρατούμενος στις φυλακές Πάτρας ξεκινάει, στις 11/6 απεργία πείνας και στις 25/6 απεργία δίψας, διεκδικώντας το δικαίωμα του στην εκπαίδευση. Ήδη το 2016 είχε προβεί σε απεργία πείνας με παρόμοια αιτήματα που αφορούσαν τη φοίτηση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο καιρό μετά τον αγώνα Βασίλη Δημάκη άλλος ένας κρατούμενος φοιτητής, βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του για να διεκδικήσει αξιοπρεπείς συνθήκες φοίτησης μέσα στις φυλακές, με τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής πολιτικής να διατηρεί πάλι δολοφονική στάση.Όπως φάνηκε ακόμα ακόμη πιο ξεκάθαρα στην περίοδο της καραντίνας, το κράτος θέτει τους/ις εγκλείστους/ες σε καθεστώς εξαίρεσης αδιαφορώντας για τις ζωές τους. Δε πάρθηκε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας για τον ιό, ούτε έγινε καμία κίνηση αποσυμφόρησης των χώρων εγκλεισμού. Οι χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και φυλακισμένοι, εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, αποτελούσαν και αποτελούν για το κράτος αόρατο και αναλώσιμο πληθυσμό. Επιπλέον όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, πρόθεση του κράτους είναι το κλείσιμο του σχολείου στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.Η επιμονή του κράτους να πλήξει την εκπαίδευση στις φυλακές, είτε αρνούμενοι εκπαιδευτικές άδειες, είτε αρνούμενοι να δημιουργήσουν εκπαιδευτικές δομές, είτε καταργώντας τις ήδη υπάρχουσες δείχνει μια άνευ προηγουμένου επιθετική στάση, γιατί για την κρατική διαχείριση οι φυλακές έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα. Άλλωστε ο εγκλεισμός, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την επιβίωση του κρατικού καπιταλιστικού κόσμου, γιατί ένα εξουσιαστικό σύστημα, για να συνεχίσει να διαιωνίζεται, οφείλει να πειθαρχεί και να τρομοκρατεί τον υπό καταπίεση πληθυσμό του, τιμωρώντας παραδειγματικά όσους με κάποιον τρόπο παρεκκλίνουν ή τον υποσκάπτουν.Εμείς ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και φοίτησης μέσα κι έξω από τις φυλακές. Στεκόμαστε απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται σε όσους/ες βιώνουν τον εγκλεισμό, στην εξουσία και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ Α. ΚΥΡΙΑΖΗ

ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2ης ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριων Quieta Movere

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License