[Βαρσοβία, Πολωνία] Queer επίθεση απέναντι σε ομοφοβικούς!

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μετάφραση από το blog 325: https://325.nostate.net/2020/06/29/warsaw-queer-attack-against-the-homophobes-poland/

post image

Το Σάββατο το απόγευμα γύρω στις 3μμ (27/6) queer αναρχικά συντρόφια σταμάτησαν ένα βαν που ανήκει σε μια ομοφοβική εταιρία, η οποία γυρίζει όλη την πόλη σπέρνωντας ρητορική μίσους (όπως πχ συνδέοντας την σεξουαλική αγωγή και την ομοφυλοφιλία με την παιδική κακοποίηση) μπροστά από ένα κατελειμμένο αυτόνομο κοινωνικό χώρο στο κέντρο της πόλης.

Όσοι βρισκόντουσαν στο βανάκι δέχτηκαν επίθεση, τόσο προφορικά όσο και σωματικά, ενώ το φορτηγό "διακοσμήθηκε" εκ νέου, αφού τους αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, σπάσαν οι καθρέφτες και τα παράθυρα, σκίστηκαν τα πανό τους και τρύπησαν τα λάστιχα. Στο πλάγιο μέρος, γράφτηκε με μεγάλα γράμματα η φράση "σταματήστε τις μαλακίες!". Μερικοί περαστικοί προσπάθησαν να το παίξουν ήρωες και προσπάθησαν να ξεκινήσουν καυγά, αν και γρήγορα συνειδητοποίησαν πως δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα. Ένα συντρόφι τραυματίστηκε. Η αυθόρμητη αυτή δράση πήρε μέρος στο φως της ημέρας, ακριβώς στο κέντρο της πόλης και λίγο πιο δίπλα από το αστυνομικό τμήμα, δείχνοντας έτσι πως ο καιρός του φόβου και της παθητικότητας έχει πλέον περάσει.

Η αστυνομία άργησε να κάνει την εμφάνιση της στο σημείο (το τμήμα ήταν περίπου 100 μέτρα μακριά).

Το κράτος και οι δεξιοί ψυχοπαθείς έχουν ξεκινήσει την επιθετική τους αυτή προπαγάνδα προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα από τότε που η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην καθολική εκκλησία κέρδισε κάποια δημοσιότητα στην χώρα. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τους ιερείς και να χρησιμοποισουν αυτή την ορμή για να προωθήσουν τις φασιστικές ιδεολογίες τους προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα σύνδεσμο στο μυαλό των ανθρώπων μεταξύ της ομοφυλοφιλίας και της παιδοφιλίας και πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγιση είναι υπεύθυνη και για τα δύο, στοχεύοντας έτσι ξεκάθαρα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχει παρατηρηθεί αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων σε άτομα, ομάδες και εκδηλώσεις, όπως και σε Pride.

Αν και το συγκεκριμένο βανάκι έχει δεχτεί επίθεση πολλές φορές στην πόλη, αυτή την φορά θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ένα αυθόρμητο δώρο γενεθλίων για το κοινωνικό χώρο που γιόρταζε εκείνη την μέρα τα 9 του χρόνια.

Οι φωτογραφίες του άρθρου δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του οργανισμού "Stop Bzdurom" (Σταματήστε τις μαλακίες) ο οποίος καταγράφει περιστατικά ομοφοβικής προπαγάνδας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License