[Γερμανία, Βερολίνο] Να σταματήσουμε τον ιό της επιτήρησης – Εμπρημός οχήματος της WISAG

Ως εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας, η WISAG αποτελεί μια γκρούπα που κερδοσκοπεί απ' την επιτήρηση, τις εκκενώσεις και τον έλεγχο.

post image

Σε αλληλεγγύη με τις έγκλειστες και τους εγκλείστους. Με τις άστεγες και τους πρόσφυγες. Με όσες εκδιώχθηκαν απ' την πόλη κι όσους παρακολουθούνται από ένα καπιταλιστικό σύστημα που αντιμετωπίζει κατασταλτικά τους ανοιχτούς χώρους, κλειδαμπαρώνοντας όσους είναι υπερβολικά φτωχοί ή υπερβολικά εξεγερμένες. Το λοιπόν, σε αλληλεγγύη με όσους κι όσες βιώνουν εγκλεισμό ή καταστολή, πυρπολήσαμε ένα βανάκι της WISAG τη νύχτα της 25ης Ιούνη 2020.

Διότι δεν αποδεχόμαστε την καταστολή!

Κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης Πανδημίας του Κορωνοϊού, το σύστημα επιτήρησης προσπαθεί ν' απλωθεί σε κάθε γωνίτσα των ζωών μας. Κοινωνικές σχέσεις, επαφές, κινήματα - όλα βρίσκονται υπό κρατική επιτήρηση. Όσες κι όσοι ζουν στον δρόμο, δίχως κάποιο διαμέρισμα, δίχως κάποιο κατάλυμα, δίχως κανένα μέρος για να επιβιώσουν απ' τον ιό κατά την καραντίνα, έχουν αφεθεί περισσότερο από κάθε άλλο στο έλεος της κτηνώδους βίας του κράτους και των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας.

Αντί για μπάτσους, δημόσια τάξη και πρόστιμα, υπάρχει ανάγκη για ασφαλή καταφύγια και σοβαρό σύστημα υγείας για όλους και όλες.

Με τη δράση αυτή επιτεθήκαμε σ' έναν μικρό κρίκο τούτου του συστήματος:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ!

Ως εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας, η WISAG αποτελεί μια γκρούπα που κερδοσκοπεί απ' την επιτήρηση, τις εκκενώσεις και τον έλεγχο.

Στο Βερολίνο, δουλεύουν σε αγαστή συνεργασία με την BVG (Berliner Verkehrsbetriebe – την κύρια εταιρεία δημοσίων συγκοινωνιών στο Βερολίνο), προκειμένου να εξασφαλίζουν πως περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι θα φυλακίζονται κάθε χρόνο λόγω, υποτίθεται, μη καταβολής αντιτίμου για εισιτήριο. Αν οι άνθρωποι αυτοί συχνά (μέχρι 3 φορές) δεν έχουν αρκετά χρήματα για εισιτήριο, πρέπει να μπουν φυλακή (το οποίο και κοστίζει μακράν περισσότερο απ' το να υπάρχει δωρεάν δημόσια μετακίνηση για τους οικονομικά περιθωριοποιημένους ανθρώπους).

Παρεμπιπτόντως: Ειδικά στους καιρούς του Covid-19, ανάλογες ποινές κάθειρξης -όπου κάποιοι πληρώνονται για τη στέρηση της ελευθερίας άλλων και υπέρ της ιδιοκτησίας τρίτων- αναστέλλονται όταν πρόκειται για πλημμελήματα. Γιατί όχι αμέσως;!

Επιπροσθέτως: Ως προσωπικό ασφαλείας στα αεροδρόμια, η WISAG είναι (εν μέρει) υπεύθυνη για της απελάσεις και τον θεσμοθετημένο τους ρατσισμό.

Και, επιπλέον, στο Rummelsburger Bucht η WISAG είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση άστεγων ανθρώπων που διέμεναν εκεί, με σκοπό να μπορεί ο μεγιστάνας της ακίνητης περιουσίας, Padovicz, να κερδοσκοπήσει ακόμη περισσότερο από δαύτη την πόλη και ν' αποφύγει να μετατραπεί ένα πολυτελές κτίριο σ' έναν ακόμη ελεύθερο χώρο. Το αν θα συμβεί εν τέλει αυτό, θα το δούμε.

Κάηκε υπέροχα πάντως το σεξιστικό λογότυπο πάνω στο όχημα, το οποίο περήφανα αναπαριστά τις εκμεταλλευτικές συνθήκες για τις γυναίκες στον τομέα της καθαριότητας, και τη στυγνή αρρενωπότητα στον αυτοαποκαλούμενο τομέα της ασφάλειας!

Αυτή είναι η απάντησή μας για τις φυλακές σας, την καταστολή και την επιτήρησή σας!

#LeaveNoOneBehind

Πηγή: Anarchists Worldwide

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License