Στο πλαίσιο του τριημέρου δράσεων αλληλεγγύης στα έγκλειστα συντρόφια (29-30-31 Μάη) επιλέξαμε να σαμποτάρουμε δομές εκμετάλλευσης των φυλακισμένων μη ανθρώπινων συντρόφων καταστρέφοντας με κόλλα τις κλειδαριές 7 κρεοπωλείων, 1 γουναράδικου και 1 ψαράδικου στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια, προκαλώντας υλική, οικονομική ζημιά και εκνευρισμό στα πρόσωπα των ιδιοκτητών-καταπιεστών.

Οι βιτρίνες με τα γδαρμένα ζώα, γούνες και τα σώματά τους ως εμπορεύματα αποτελούν χυδαία έκθεση του θεάματος του θανάτου ως άμεσου αποτελέσματος της αιχμαλωσίας. Στις φυλακές των pet-shops των ζωολογικών κήπων των εκτροφείων και των πειραματικών εργαστηρίων, ο εγκλεισμός παίρνει την πιο ακραία του μορφή ισοδυναμώντας με τον θάνατο. Μέσα σε κλουβιά-κελιά και στις δομές εγκλεισμού του τεχνοβιομηχανικού συστήματος παραγωγής, η μαζική θανάτωση των μη ανθρώπινων ζώων, αν δεν αποτελεί αυτοσκοπό για το κέρδος είναι αργή και βασανιστική. Είναι εκεί που η ζωή, η αυτονομία και η αυτοδιάθεσή τους είναι ήδη προκαθορισμένες από τους καταπιεστές τους.

Κάθε μορφή εγκλεισμού ως περιχαράκωση της ελευθερίας, ως φυσικός περιορισμός, ως τιμωρητικός μηχανισμός ή ως φορέας κέρδους είναι συνυφασμένος με το σύστημα της πειθάρχισης και εκμετάλλευσης. Αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την εγκαθίδρυση και διατήρηση της κυριαρχίας που έχει στο στόχαστρο τους αντιστεκόμενους, τους "αποκλείνοντες" και "αδύνατους" αυτού του κόσμου. Για μας αιχμαλωσία είναι το μέσο που χρησιμοποιεί η κυριαρχία για να διαιωνίζεται και να επιβάλλεται πάνω σε ανθρώπινα και μη ζώα. Γι'αυτό και τασσόμαστε ενάντια σε κάθε εξουσία και κάθε μορφή εγκλεισμού. Θέλουμε την καταστροφή κάθε ιδεολογήματος που προωθεί την καταπίεση και την αιχμαλωσία. Κάθε δομή της κυριαρχίας που λειτουργεί για την επιβολή της εξουσίας, την εκμετάλλευση, την φυλάκιση ακόμη και την φυσική εξόντωση.

Δεν ιεραρχούμε τις καταπιέσεις και μαχόμαστε για την συνολική απόρριψη του σπισιστικού αυτού οικοδομήματος. Δεν κάνουμε ανάθεση, ούτε αιτούμαστε από τους φορείς της κυριαρχίας. Δρούμε στο τώρα γιατί η ανοχή, η αδιαφορία και η αδράνεια δεν αποτελούν επιλογή. Καθώς θεωρούμε την θεωρία αλληλένδετη με την πράξη, θα ετοιμάζουμε τα δικά μας χτυπήματα, με τους δικούς μας όρους, από δράσεις βανδαλισμών, σαμποτάζ και απελευθερώσεων, μέχρι την καταστροφή της κοινωνίας φυλακής.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ (ΨΥΧΟ) ΚΕΛΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΆΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License