Έχω διαγνωστεί με κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, ψυχαναγκαστικη διαταραχή και κάνω θεραπεία εδώ και μια δεκαετία.

 Έχω πάρει αναβολή δύο χρόνια από την Επιτροπή Απαλλαγών και πήγα φέτος για να πάρω την οριστική απαλλαγή Ι5 μιας και δεν είμαι σε θέση να υπηρετήσω ούτε ψυχιατρικά, αλλά ούτε και για οικονομικούς λόγους μιας και είμαι χρόνια άνεργος όπως και οι γονείς μου.

 Στην επιτροπή που πήγα πριν λίγες μέρες έγιναν τα εξής:

  Το χαρτί ιδιωτικού ψυχιάτρου έλεγε πως έχω κόψει θεραπεία και έχω υποτροπιασει με κατάθλιψη.Ο ψυχίατρος φρουραρχειο μου έγραψε πρόταση για I5 κατηγορία 340,και μου λέει αν σε ρωτήσουν πες ότι παίρνεις φάρμακα.Ε

  Εγώ δεν ήθελα να πω ότι παίρνω, δεν έχω ξεκινήσει ακόμα θεραπεία, και δεν ήθελα να μου πουν πήγαινε φέρε άλλο χαρτί που να λέει πως παίρνεις (γιατί το αρχικό λέει πως τα έχω κόψει, αλλά μου συστήνει να τα ξεκινήσω πάλι)

  Οπότε έπεσα σε έναν κομπλεξικό εθνικιστη, που άρχισε να μου λέει αφού δεν παίρνεις φάρμακα είσαι μια χαρά, δεν έχεις θέμα, θα μπεις Ι4 Αθήνα, έχουμε και ψυχολόγους εκεί να σε βλέπουν.

Εγώ του λέω θα ξεκινήσω θεραπεία, τα είχα κόψει επειδή είχα θέμα με παρενέργειες. Γενικά δεν είμαι καλά, παίρνω φάρμακα μια δεκαετία, παθαίνω κρίσεις πανικού και κάνω αυτοκτόνικες σκέψεις.

Τον ρώτησα αν είναι Ψυχίατρος ωστε να του εξηγήσω πιο συγκεκριμένα την φαρμακευτική αγωγή μου και την κατάσταση μου. 

Είπε πως είναι Ψυχίατρος αλλά έδειξε πλήρη αδιαφορία και για την αγωγή μου, για την ψυχική μου κατάσταση και επέμενε πως είμαι υγιής. 

Του λέω αφού είσαι ψυχίατρος γράψε μου δήλωση ότι παίρνεις κάθε ευθύνη αν μπω στρατόπεδο και αυτοκτονήσω εγώ.Λέει δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη, δική σου επιλογή να το κάνεις αυτό.

Στράτο ποτέ θα πας; Καταλαβαίνεις ότι έχεις υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό στρατό; Είσαι αναπειρος; Φέρε χαρτί να λέει ότι έχεις βαθμό αναπηρίας.

Του εξηγώ πως για την ακρίβεια είμαι σε τόσο κακή κατάσταση που έχω βγει ελάχιστα από το σπίτι μου τον τελευταίο χρόνο. 

Γελάει και μου λέει ωραία, θα πας στρατό θα ξεσκάσεις και λίγο. 

Μέτα τελειώνει τα χαρτιά τα καταχωρεί.

Μου λέει μπες σε ένα μήνα στρατολογια να δεις την απόφαση, τα λέμε σε ένα χρόνο.Λέω, την έχεις βγάλει την απόφαση, πες τη μου τι να περιμένω ένα μήνα.Όχι μπες να την δεις σε ένα μήνα.

Ε και εκεί άρχισα να τους βρίζω πρακτικά, ότι παίζουν με την ψυχική υγεία ανθρώπων.Του λέω εγώ έχω αγχωδη διαταραχή, παθαίνω κρίσεις πανικού και παίρνω xanax μόνος μου. Εισαι ψυχίατρος υποτίθεται, είναι σωστό αυτό που κάνεις; 

Εγώ μπορεί να πάθω κρίση πανικού τώρα στο δρόμο, αισθάνεσαι ωραία να παίζεις με την ψυχική υγεία ευάλωτων ανθρώπων που μάλιστα σου έχουν φέρει και ιατρική γνωμάτευση, και να λες δεν έχεις τίποτα δεν είσαι ανάπηρος; 

Γέλασε πάλι και με κοίταξε με αδιαφορία, και μου πέταξε την ταυτότητα μου σαν φρισμπι προς το μέρος μου. 

Μιλώντας με άλλο κόσμο που πέρασε από την ίδια επιτροπή, έμαθα ότι ο άνθρωπος αυτός που δεν είναι Ψυχίατρος αλλά παθολόγος, τα κάνει αυτά σε πολύ κόσμο, λέει ψευδώς θα σε καλούμε κάθε 3 χρόνια μέχρι τ 45, θα σου πάρουμε το δίπλωμα επειδή είσαι ψυχασθενης, θα πάρω τηλέφωνο τον γιατρό σου να δω τι έχεις, δώσε μου το αμκα σου να δω τις συνταγές που παίρνεις. Μια ολοκληρωτική συμπεριφορά νταή που δεν ταιριάζει σε γιατρό αλλά σε εθνικιστική καουμπόι.

Επί της ουσίας όλα αυτά στοχοποιουν τους οικονομικά ασθενεστερους και ψυχιατρικά ασθενείς. 

Τα παιδιά της ΝΔ και οι λοιποί άριστοι δεν συναντάνε τέτοια μεταχείριση. 

Είμαστε στα μάτια του κράτους τα μαύρα πρόβατα, που δεν του προσφέρουμε κάτι, και πρέπει αν δεν μπορούμε να εξόντωθουμε εντελώς τότε τουλάχιστον να δεχτούμε bullying, περιγελο και εκφοβισμό.

Ακομα και αν είναι να χάσουμε τη ζωή μας μας κοιτάνε με πλήρη αδιαφορία, γιατί κοινωνικό-οικονομικά είμαστε λιγότερο άνθρωποι.

Ο "άνθρωπος" αυτός ονομάζεται Αντρέας Καλογηρος (https://m.facebook.com/ankalogi) και θα ακολουθήσουν και άλλες καταγγελίες από ανθρώπους που τους δημιούργησε ψυχικό τραύμα από την υπερβάλουσα αγάπη του για την γαλανόλευκη σημαία. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License