Συγκέντρωση Αλληλεγγύης | ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 24/06 στις 09:00, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σερρών, στη δική αδελφής μας, επιζήσασας ομαδικού βιασμού.

post image

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 24/06 στις 09:00, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σερρών, στη δική αδελφής μας, επιζήσασας ομαδικού βιασμού.

Πριν από δύο χρόνια, η αδελφή μας, στα 22 της έτη, βιάστηκε από 3 νεαρούς άντρες, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά, αφού με τη βοήθεια του συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια, οι βιαστές έχουν ήδη πάρει 2 φορές αναβολή και κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι,χωρίς καμία επίπτωση.

Το δικαστικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης-για πολλοστή φορά-δεν στάθηκε στο πλευρό του θύματος, όπως θα έπρεπε. Για ακόμα μια φορά, αντί να καταδικάσει τους βιαστές, καταδικάζει σε κίνδυνο και άλλες γυναίκες, αφήνοντας τους ελεύθερους. Αυτή η κατάσταση δεν θα είχε παγιωθεί,εάν δεν υπήρχε κοινωνική ανοχή στον βιασμό και σε κάθε μορφής σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, κατά κύριο λόγο, από άνδρα προς γυναίκα. Τα σεξιστικά πρότυπα όσον αφορά το φύλο,θέλουν τη γυναίκα αντικείμενο σεξουαλικής ικανοποίησης του άντρα, και ως επόμενο, ο βιασμός μιας γυναίκας θεωρείται πως είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.

Το λιγότερο που μπορούμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε, είναι να βρεθούμε στο πλάι της αδερφής μας, και να δείξουμε πως αυτή η κοινωνική ανοχή δεν μπορεί να υφίσταται.Δεν αφήνουμε καμία μόνη, για να μη μείνει καμία λιγότερη.Να μάθουν πως τα σώματα μας, ανήκουν σε εμάς.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License