Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια για ανοικτά σύνορα και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Η ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ μετατρέπει τους πρόσφυγες από θέμα πρόνοιας σε θέμα “ασφάλειας” και καταστολής. ΄Εχει μετατρέψει τον Έβρο και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σε “εμπόλεμη ζώνη”. Φράχτες και πλωτά φράγματα, χημικός πόλεμος και θωρακισμένα οχήματα, περιπολίες και διεμβολισμοί φουσκωτών, άρνηση διάσωσης ναυαγίων και θανατηφόρα πυρά σε άμαχους από ελληνικό στρατό, λιμενικό και αστυνομία. Τους τελευταίους πέντε μήνες στήνεται ένα περιβάλλον δαιμονοποίησης των κατατρεγμένων επιχειρώντας να νομιμοποιήσουν ξανά την ξενοφοβική ρητορεία. Αντί για ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση και εγκατάσταση, αντί για δομές υγείας, εκπαίδευσης και διερμηνείας, χρηματοδοτούνται μπάτσοι και φυλακές. Οι χιλιάδες απροστάτευτων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε αστυνομικά τρήματα και οι στοιβαγμένοι μετανάστες στα κέντρα κράτησης βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής προστασίας. Οι ευάλωτες ομάδες για τη ΝΔ δεν χρειάζονται στήριξη, αλλά απομόνωση και εντέλει εκδίωξη και αποπομπή. Το δόγμα αποτροπής της μεταναστευτικής ροής αποθρασύνει Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Βουλευτές που συγκροτούν έναν αντιδραστικό εσμό, αναζητώντας ακόμα πιο απάνθρωπη πολιτική από την κυβέρνηση για τους πρόσφυγες. Από τον πυρήνα της ακροδεξιάς πολιτικής δεν έχει ξεφύγει ούτε η φιλελεύθερη ελεημοσύνη των ΜΚΟ, όπου πλέον κόπηκαν τα κονδύλια και το αφήγημα του λειτούργημα τους.

Η παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος εντείνει τις αντεργατικές πολιτικές. Μέσα από την ενσωμάτωση ακροδεξιών στρατηγικών προσπαθούν να διαλύσουν τις τελευταίες κοινωνικές δομές και να χτίσουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι πολιτικές του Εθνικισμού & του Ρατσισμού, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ κρατών και οι προστατευτικές πολιτικές, μετατρέπουν σε Δόγμα την Ευρώπη – Φρούριο.

Παρ’ όλα αυτά, η ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ δεν έχει έρθει σαρωτικά, αλλά βρίσκει αντίσταση και εμπόδια. Οι οργανώσεις του ταξικού κινήματος έχουμε όλα τα μέτωπα ανοικτά ενάντια στην ακροδεξιά επίθεση. Στις 21 Μάρτη δεν μείναμε σπίτι, αλλά ήμασταν στο δρόμο για τους μετανάστες. Την Εργατική Πρωτομαγιά οι δρόμοι της Αθήνας οργανώσεις και συνδικάτα διαδήλωσαν για τα εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική φυλετική βία (Black Lives Matter) και τα συλλαλητήρια για την εκπαίδευση, το πέριβάλλον και την υγεία δείχνουν ότι η εργατική τάξη είναι παρούσα και αντιστέκεται στις εξελίξεις. Ο αγώνας για κοινωνική πρόνοια με δημόσιες και δωρεάν παροχές είναι αλληλένδετος με τα πλήρη και ίσα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες των προσφύγων και των μεταναστών.

Η ΟΡΜΑ καλεί στις προσεχείς αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις για να ανακόψουμε την ακροδεξιά ανασυγκρότηση, μένουμε στο δρόμο του αγώνα πλάι σε μετανάστες και πρόσφυγες με κάθε κόστος!

  • Ανοικτά σύνορα και δωρεάν έκδοση διαβατηρίου για κάθε πρόσφυγα.
  • Ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση και εγκατάσταση για κάθε μετανάστη.
  • Δομές υγείας, στέγασης, εκπαίδευσης και διερμηνείας για όλους.

Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 20/6, 2μμ στην Ομόνοια.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 26/6, 7μμ στο Σύνταγμα.

Αθήνα, 17/06/2020

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License