Ενημέρωση/Πορεία κατά της κουλτούρας του βιασμού

Δεν θα μείνουμε σιωπηλά απέναντι στην καθημερινή έμφυλη βία! Μαζί απαιτούμε και διεκδικούμε τον χώρο που δικαιούμαστε. Καλούμε σε πορεία την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 17:00 στην είσοδο των εστιών του ''Ξενία'' ( οδός Ψαρρού 46 ).

Κάποιες από εμάς βιώσαμε δύο περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, με τα οποία δεν ερχόμαστε αντιμέτωπες για πρώτη φορά.

Περιστατικό 1:

Την Τρίτη 9/6/20 βρισκόμασταν στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. Καθόμασταν σε ένα παγκάκι δεξία από την κεντρική είσοδο και στις 5:10 μμ ένας τύπος μας πλησίασε και κάθισε σκόπιμα στο απέναντι παγκάκι. Ένας άνδρας μέσης ηλικίας, γύρω στο 1,80, αδύνατος, μελαχρινός. Φορούσε ένα γκρι καπέλο τύπου τζόκεϊ, μεγάλα μαύρα γυαλιά (για αυτόν το λόγο δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε περαιτέρω χαρακτηριστικά προσώπου), σκουρόχρωμη κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα και αθλητικά παπόυτσια. Ο συγκεκριμένος καθόταν σταυροπόδι, μας κοιτούσε επίμονα και είχε τοποθετήσει ένα φυλλάδιο πάνω στην ευρύτερη περιοχή του πέους του. Ενώ παρατηρούσαμε τις κινήσεις του, αντιληφθήκαμε ότι ξεκίνησε να αυνανίζεται κοιτώντας παράλληλα επίμονα προς το μέρος μας. Αυτό συνεχίστηκε για μερικά λεπτά και αφού πλέον δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι έκανε, τον κοιτάξαμε και οι δύο έντονα, εμφανώς εξοργισμένες. Αυτός αμέσως σηκώθηκε και με γρήγορο βηματισμό ξεκίνησε να απομακρύνεται από το σημείο. Μετά από μερικά μέτρα ξανακοίταξε προς το μέρος μας, αντιδράσαμε και αυτός ξεκίνησε να τρέχει προς τη δυτική έξοδο του Κήπου. Τον ακολουθήσαμε, αλλά διέφυγε τρέχοντας μέσα στην πόλη.

Περιστατικό 2:

Την ίδια μέρα, στις 12:30 το βράδυ, έξω από τις εστίες του ''Ξενία'', γυρνώντας σπίτι μου άκουσα ουρλιαχτά. Γύρισα να δω τι συμβαίνει και είδα έναν τύπο γύρω στα 25-30 να στέκεται κρατώντας το πέος του έξω από το παντελόνι του. Όταν κατάλαβε ότι τον κοιτούσα, άρχισε να γελάει και συνέχισε να ουρλιάζει σε μια προσπάθεια του να μου τραβήξει περισσότερο την προσοχή. Με την άκρη του ματιού μου αντιλήφθηκα ότι υπήρχαν και άλλα άτομα μαζί του, τα οποία στη θέα του περστατικού άρχισαν να γελάνε και αυτά. Εγώ απομακρύνθηκα γρήγορα τρομαγμένη, ενώ εκείνος και οι φίλοι του συνέχισαν να γελάνε.

Δεν θα μείνουμε σιωπηλά απέναντι στην καθημερινή έμφυλη βία! Μαζί απαιτούμε και διεκδικούμε τον χώρο που δικαιούμαστε. Καλούμε σε πορεία την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 17:00 στην είσοδο των εστιών του ''Ξενία'' ( οδός Ψαρρού 46 ).

Καμία ανοχή σε σεξιστικές, παραβιαστικές συμπεριφορές.

Στον δρόμο για το σπίτι θέλουμε να είμαστε ελεύθερα και όχι γενναία.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, είναι πρόβλημα βαθιά κοινωνικό.

 

Πρωτοβουλία Κατά της Κουλτούρας του Βιασμού

 

Ιούνιος 2020

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License