Αυστρία, Βιέννη: Δύο μπατσικά οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες

Βιέννη. Τη νύχτα της 7ης προς 8η Ιούνη, δύο μπατσικά οχήματα δέχθηκαν επίθεση, πυρπολήθηκαν κι έγιναν στάχτες.

Αυστρία, Βιέννη: Δύο μπατσικά οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες

Να τσακίσουμε την αστυνομοκρατία!

Βιέννη. Τη νύχτα της 7ης προς 8η Ιούνη, δύο μπατσικά οχήματα δέχθηκαν επίθεση, πυρπολήθηκαν κι έγιναν στάχτες.

Ήταν χαρά μας να καταστρέψουμε τούτα τα οχήματα.

Για εμάς, τούτη ήταν μια δράση ενάντια στην καταστολή και τις παρενοχλήσεις.

Ενάντια στον μόνιμο φόβο της βίας απ’ τους εκπροσώπους του κράτους.

Ενάντια στη βία και τις δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα.

Για εμάς, τούτη είναι μια δράση ενάντια στην καθημερινή καταβύθιση σε δαύτη την πραγματικότητα, ενάντια στον διαρκή φόβο.

Αυτή τη φορά ανταποδόσαμε τα χτυπήματα. Η δράση αυτή ίσως δώσει κουράγιο σ’ εμάς και σε κάθε άλλο άτομο στους αγώνες μας!

Δε θέλουμε μπάτσους και δεν τους χρειαζόμαστε – ούτε στην πόλη μας, ούτε και πουθενά αλλού. Οι μπάτσοι δεν υπηρετούν την κοινωνία. Δεν είναι φίλοι μας. Δεν είναι ουδέτεροι, καθώς υπηρετούν την κυρίαρχη τάξη, τον καπιταλισμό κι εκείνους που κατέχουν τα πλούτη. Οπλισμένοι με το μονοπώλιο της βίας, έχουν το δικαίωμα να κυνηγήσουν οποιονδήποτε δεν υποτάσσεται ή δε θα υποταχθεί: αστέγους, νεολαίους, πάνκηδες, ανθρώπους χωρίς χαρτιά, πρόσφυγες, μετανάστριες, ακτιβιστές, χρήστες, επαναστάτριες…

Τα παραδείγματα της προαναφερθείσας συστηματοποιημένης βίας είναι πάμπολλα – π.χ. οι κλιματικές κινητοποιήσεις του 2019 (όπου μπάτσοι προσπάθησαν να περάσουν με το όχημά τους πάνω απ’ το κεφάλι ενός διαδηλωτή), ή η πρόσφατη ρατσιστική δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ.

Οι μεγαλύτερες αρπαγές γίνονται απ’ τους πλούσιους επιχειρηματίες, τα κράτη, τις τράπεζες, τις μεσιτικές εταιρείες, τις εταιρείες εκτεταμένης γεωργίας και τις θυγατρικές τους. Όσες και όσοι φυλακίζονται είναι άνθρωποι που προσπάθησαν να βρουν τρόπο να ξεφύγουν απ’ την κατάστασή τους.

Η σκληρή βία καθημερινά αρχινά απ’ την αστυνομία, τον στρατό, τις φυλακές, και τα συνοριακά καθεστώτα που νομιμοποιούνται απ’ το κράτος ώστε να συντηρείται η παρούσα τοπική και παγκόσμια ιεραρχία. Απ’ την άλλη, οι άνθρωποι που πράττουν αλληλέγγυα ο ένας προς την άλλη, που μάχονται για τη λευτεριά, για την προστασία της ατμόσφαιρας, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, δέχονται παρακολούθηση και καταδιώκονται ως τρομοκράτες.

Μπουχτίσαμε απ’ την καταστολή και τις παρενοχλήσεις, και ίσως η απουσία δαύτων των οχημάτων να αποτρέψει κάποιες κινήσεις της αστυνομίας!

Ο κορωνοϊός έκανε γι’ άλλη μια φορά ακόμη πιο ξεκάθαρες τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούμε. Εκείνοι που επλήχθησαν περισσότερο απ’ τα μέτρα, είναι όσοι και όσες ήδη υπέφεραν υπό την “κανονικότητα”. Κόσμος είχε να δουλέψει ακόμη περισσότερες υπερωρίες, αδυνατούσε να πληρώσει το νοίκι, έμεινε εγκλωβισμένος στα σύνορα, έχασε τη δουλειά του, κλειδαμπαρώθηκε στα πλαίσια της μαζικής καραντίνας ή δέχθηκε παρενοχλήσεις από μπάτσους στα πάρκα. Η νεοαποκτηθείσα δύναμη αμέσως καταχράστηκε εναντίον καθεμιάς και καθενός τυχαία. Αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ποτέ δεν είναι ασφαλές να βρίσκεσαι μόνος σου με τους μπάτσους!

Καθείς έχει τους λόγους του.

Δεν υπάρχει καλός μπάτσος.

Ας λύνουμε τα προβλήματά μας μόνοι μας, αντί να καλούμε την αστυνομία.

Για μια ζωή ελεύθερη – για μια κοινωνία δίχως την αστυνομία και τα οχήματά της.

– Άτομα που βρέθηκαν τυχαία, κρατούσαν 1 μέτρο απόσταση και φορούσαν όλα μάσκες προσώπου.

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License