Η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και η συλλογική διαχείριση και προστασία τους-Σάββατο 13 Ιουνίου/πλ. Μερκούρη/7μμ

Εκδήλωση Σάββατο 13 Ιουνίου πλατεία Μερκούρη 7μμ Συζήτηση: Η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και η συλλογική διαχείριση και προστασία τους. Προβολή: 2012-2019 ο αγώνας για την υπεράσπιση του Φιλοπάππου. Στην εκδήλωση θα λειτουργεί bar οικονομικής ενίσχυσης και θα συλλέγουμε τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά, για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης «Το Ντουλάπι»

post image

Εκδήλωση: Η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και η συλλογική διαχείριση και προστασία τους-Σάββατο 13 Ιουνίου πλ. Μερκούρη

Οι ελεύθεροι χώροι δεν είναι εμπόρευμα

Πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι, λόφοι… ανοικτά, ζωντανές, ελεύθεροι, καθαροί

Από την αρχή της πανδημίας οι κυβερνώντες ανακάλυψαν άλλη μια ευκαιρία για να περάσουν μια σειρά νόμων για την περαιτέρω εκμετάλλευσή μας, την λεηλασία του περιβάλλοντος και την επιβολή ενός καθεστώτος διαρκούς καραντίνας για ολόκληρη την κοινωνία. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον οι δημόσιοι χώροι βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο. Διατίθενται στην υπηρεσία του κέρδους και γίνονται δυσπρόσιτοι για τους κατοίκους της Αθήνας.

Τα πάρκα, οι πλατείες, οι πεζόδρομοι, οι λόφοι αποτελούν χώρους συνεύρεσης, κοινωνικοποίησης, διασκέδασης, πολιτικών ζυμώσεων. Οφείλουμε να τους προστατεύουμε, να τους φροντίζουμε και να τους διατηρούμε καθαρούς. Να σεβόμαστε τους άλλους θαμώνες όσο και την υπόλοιπη γειτονιά και να κάνουμε σαφές πως δεν χωράνε τραμπουκισμοί, συμπεριφορές επιβολής, φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Απέναντι στην απαξίωση, την αστυνόμευση, την εμπορευματοποίηση και την περίφραξη να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αντιτάξουμε τη συλλογική διαχείριση, για τη φροντίδα και την προστασία τους.

Σάββατο 13 Ιουνίου – πλατεία Μερκούρη – 7μμ

Συζήτηση: Η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και η συλλογική διαχείριση και προστασία τους.

Στην συζήτηση θα συμμετέχει η Ανοιχτή Συνεύλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής.

Προβολή: 2002-2019 ο αγώνας για την υπεράσπιση του Φιλοπάππου

Στην εκδήλωση θα λειτουργεί bar οικονομικής ενίσχυσης και θα συλλέγουμε τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά, για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης «Το Ντουλάπι»

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License