post image

Βερολίνο: «Μα ποιοι τα κάνουν όλα αυτά; Κάδοι απορριμμάτων, χημικές τουαλέτες πάνω στις γραμμές τραμ, όλα καμένα», αναρωτιόταν η Berliner Zeitung τις προάλλες με αφορμή άρθρο για την παρέμβαση με φλεγόμενα οδοφράγματα στα σύνορα μεταξύ Lichtenberg και Friedrichshain. Σταματήσαμε για λίγο την κυκλοφορία ανθρώπων και κεφαλαίου στέλνοντας μήνυμα:

Να το πούμε καθαρά: Δε θα κλείσουν μάτι, όσοι διανοηθούν να αγγίξουν τα διαμερίσματα-penthouse που τυχόν θα προκύψουν μετά από εκκένωση της Liebig 34!

Παράλληλα, θέλαμε να ελαφρύνουμε λίγο τους συντρόφους μας στο Nordkiez του Friedrichshain, τα σπίτια των οποίων τελούν υπό κατάσταση πολιορκίας τους τελευταίους μήνες. Ειδικά στην Dorfplatz η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι εφημερίδες του Βερολίνου διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα: Ενώ δημοσιεύουν φωτογραφίες με μπάτσους λουσμένους με κόκκινη μπογιά, το άρθρο γράφει ότι «η επίθεση αστόχησε». Η παρέμβαση αυτή, είναι ένας σταθμός μόνο σε ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι των αόρατων- ορατών που δε θα σταματήσει αν δεν πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν πάρει.

Μπάτσοι, κατασκευαστικές εταιρίες, τοκογλύφοι του Βερολίνου, παράσιτα που ρουφούν το αίμα του λαού, όλοι αυτοί θα πληρώσουν!

-Dorfplatz

Μια μέρα μετά την αστυνομική επιχείρηση 1500 μπάτσων να καταστείλουν τις δράσεις μας στο Friedrichshain συλλαμβάνοντας 160 άτομα με Platzverweis, η γερμανική αστυνομία έκανε το απίστευτο: Tο πρωί της 3ης Ιουνίου οι κάτοικοι ξύπνησαν με ένα ελικόπτερο πετώντας σε χαμηλό ύψος πάνω από τις σκεπές του Friedrichshain. Ο λόγος; Η θεατρική παράσταση που διοργάνωσε μπροστά στο σπίτι η Liebig 34 με τίτλο LIEBIG CHAOTICA The only verdict! αρνούμενη στην ουσία να παραστεί στη δίκη-παρωδία που έλαβε χώρα την ίδια μέρα.

-Mauerpark

Δεν είναι λίγες φορές που η φάση της λύπης και ήττας φωτίζεται με στιγμές από το μέλλον του Βερολίνου: 300 νέοι την έπεσαν σε μπάτσους με πέτρες και μπουκάλια στο Mauerpark όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν έλεγχο. https://www.bz-berlin.de/berlin/pankow/300-personen-im-mauerpark-polizisten-bepoebelt Και στις προσπάθειες των ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν ή να αφοπλίσουν το περιεχόμενο των δράσεων εμείς θα επανέρθουμε με άλλες μορφές όπως με αφισοκόλληση των συμβάντων στις γειτονίες μας.

Είμαστε πολλοί. Έχουμε δίκιο!

-Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους της 5ης Ιουνίου που ξέσπασαν την οργή τους στην Karl-Marx-Straße και συναντήθηκαν με τους αγωνιζόμενους των αμερικανικών πόλεων για τη δολοφονία του George Floyd.

-Αλληλεγγύη στους συντρόφους που βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Λειψίας ενάντια στις πρωτοφανείς διώξεις που ακολούθησαν οι επιδρομές σε 9 διαμερίσματα στο Connewitz.

Η αυτόνομη κατάληψη Liebig 34 θα μείνει. Όπως και η Meuterei, το Syndikat, η Potse, η Köpi και όλα τα απειλούμενα εγχειρήματα!

Friedrichshain bleibt!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License