Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε ότι το κράτος φουσκώνει όσο περισσότερο μπορεί τις χρηματικές εγγυήσεις που καλούνται να καταβάλουν αγωνιστές για να αποφύγουν την προφυλάκιση, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και παραδειγματισμού του κινήματος. Αντιστοίχως διογκωμένη οφείλει να εμφανιστεί και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Οι αναρχικοί σύντροφοι Σ.Δ. & Ζ.Ρ. συλλαμβάνονται στις 27 Μαΐου στην Καλαμαριά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Ακολούθως φορτώνονται με ένα βαρύ κατηγορητήριο κατά την πάγια τακτική των διωκτικών αρχών και το κυριότερο, καλούνται να καταβάλλουν 10.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική εγγύηση έως τις 15 Ιουνίου. Οπότε, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το υπέρογκο και εξοντωτικό ποσό που σκαρφίστηκαν να τους φορτώσουν τα σαΐνια των διωκτικών αρχών, αλλά η χρονική στενότητα που δημιουργεί ένα περαιτέρω άγχος. 

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας όλο τον κόσμο του αγώνα -συλλογικότητες και ατομικότητες- σε εγρήγορση, ώστε εγκαίρως να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό των 20.000 ευρώ και να κλείσει αίσια η πρώτη και άμεση εκκρεμότητα των συντρόφων.

Ως συλλογικότητα θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις για τη διοργάνωση ενός δυναμικού event οικονομικής ενίσχυσης για τηn Παρασκευή 12 Ιουνίου στη ταράτσα του Κοινού Τόπου (θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση) αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβολή μας στην προσπάθεια των συντρόφων να αποπληρώσουν το ποσό.Αυτό σε πρώτο χρόνο. Όταν φτάσει η ώρα της δίκης και αν η δικαστική εξουσία αποφανθεί την ενοχή τους, η αλληλεγγύη μας θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατή. Στα μάτια μας όσον αφορά τους κοινωνικούς αγώνες, δεν υπάρχουν ένοχοι και αθώοι, μονάχα αγωνιστές που διεκδικούν το δίκιο τους, υπερασπιστές του ανώτερου ιδανικού της ελευθερίας.

Η  αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License