Πάτρα: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και προβολή ντοκιμαντέρ LA 92σήμερα στο Επί τα Πρόσω

Από τις 6 ως τις 8 το απόγευμα και στις 8.30 προβολή του ντοκιμαντέρ LA 92 για την εξέγερση στο Λος Άντζελες

post image

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΗ, 6-8 μ.μ. (Πατρέως 87)

Το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιούνη πραγματοποιήθηκε νέα διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που μένουν στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου στην Πάτρα.

Μετά τις πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων στην Αθήνα και την έξωση από την ελληνική κυβέρνηση χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια που διέμεναν , χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μένουν άστεγοι στο δρόμο. Αρκετοί έρχονται πλέον και στην Πάτρα, αναζητώντας τρόπο για να περάσουν σε κάποια χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Σήμερα, περισσότεροι από 200 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στα παλιά εργοστάσια της λιμενικής ζώνης της Πάτρας, ενώ άλλοι τόσοι περίπου ζουν διάσπαρτοι στην πόλη προσπαθώντας να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα η αστυνομία καθημερινά τους κυνηγά και τους χτυπά. Πολλοί άνθρωποι έχουν σοβαρούς τραυματισμούς και χρειάζονται μεταφορά στο νοσοκομείο σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Σήμερα, 6 με 8 το απόγευμα, ο Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω θα είναι ανοιχτός για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Θα ακολουθήσει προβλή ντοκιμαντέρ LA 92 στα σκαλάκια της Πατρέως

«no justice no peace»

Προβολή της ταινίας LA92: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 5/6 στις 20.30 στα σκαλάκια της Πατρέως

L.A – L.A , Fuck The USA

Κάτω απ αυτό το σύνθημα ενώθηκαν οι εξεγερμένοι, λευκοί και μάυροι, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή στο Λος Άντζελες του 1992.

Η προκλητική αθώωση 5 λευκών αστυνομικών που εμφανίζονταν σε βίντεο να ξυλοκοπούν (11 κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ρήξη νεφρού) έναν μαύρο οδηγό που δεν σταμάτησε σε έλεγχο γεννά την σπίθα που θα εξεγείρει τα κατώτερα στρώματα μιας κοινωνίας ήδη απελπισμένης από την αυξανόμενη ανεργία και την καταπίεση, ειδικά σε μια πόλη όπως το Λος Άντζελες όπου κυριαρχεί η τεράστια αντίθεση της επιδεικτικής χλιδής των λίγων με την απελπιστική ανέχεια των πολλών.

Αλληλεγγύη σε όσους εξεγείρονται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License