Η Αμερικανική Εξέγερση στην αρχή της δεύτερης βδομάδας της

Η Εξέγερση πέρασε στην δεύτερη βδομάδα της και κόντρα σε Θεούς και δαίμονες καταφέρνει να γίνεται μεγαλύτερη. Γίνεται μεγαλύτερη ενώ είναι στην άμυνα της. Χάνει σε συγκρουσιακότητα για να κερδίσει σε μαζικότητα. Το σχέδιο είναι να ξαναπεράσει στην επίθεση όταν θα έχει εξασφαλίσει πολύ μεγαλύτερη μαζικότητα. Το μίσος προς το καθεστώς έχει ξεφύγει μαζί με την ριζοσπαστικοποίηση που έρχεται μετά από τόσες μέρες τρομακτικής κρατικής καταστολής που δεν λύγισε τον κόσμο. Η διεθνής αλληλεγγύη έχει βοηθήσει αφάνταστα. Να φανούμε αντάξιοι και εμείς σήμερα στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Επιγραμματικά αναφέρω τα εξής και τα οποία θα αναλυθούν σε ένα μεγαλύτερο κείμενο:

1 Το βάθος και το πλάτος της εξέγερσης είναι τόσο μεγάλο που δεν μπόρεσε ούτε ο στρατιωτικός νόμος να την νικήσει. Έγινε το αντίθετο. Σε τέτοιες συνθήκες εφιαλτικής καταστολής η Εξέγερση απλώθηκε όσο ποτέ. Όλες μα όλες οι πολιτείες είχαν συγκεντρώσεις και για πρώτη φορά και σε μικρότερες πόλεις. Επίσης πρώτη φορά έγιναν συγκέντρωσεις και στα μεσοαστικά προάστια.

2 Στην όγδοη μέρα της εξέγερσης ακολουθήθηκαν τακτικές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Δηλαδή το κίνημα βασίστηκε στην μαζικότητα του και σχεδόν σε όλες τις πόλεις το μέγεθος των συγκεντρωμένων ήταν το μεγαλύτερο από την αρχή της εξέγερσης. Μιλάμε πολλές φορές για τριπλάσιο και πενταπλάσιο κόσμο.

3 Οι απαλλοτριώσεις περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ήταν αδύνατο να γίνουν σε τέτοια ασφυκτική κρατική τρομοκρατία και οι ίδιοι οι διαδηλωτές ήταν πιο εχθρικοί. Όπου μπορούσαν τις αποτρέπαν, γενικά χωρίς βία αλλά με συζητήσεις. Οι λίγες που έγιναν αντιμετωπίστηκαν με τρομερή βία από το κράτος. Το κίνημα παίρνει πιο σοβαρά τον εαυτό του και θέλει σε αυτή την φάση να εξασφαλίσει την επιβίωση του. Οι απαλλοτριώσεις αντιμετωπίζονται άλλωστε από το κράτος ως η αφορμή για την γενικευμένη καταστολή και είναι το αγαπημένο θέμα των καναλιών για να συκοφαντούν μέχρι δαιμονοποίησης το κίνημα. Είπαμε στην καρδιά του καπιταλισμού η ιδιοκτησία έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των φτωχών και τα κανάλια αντιμετωπίζουν ώρα σπασίματα σαν να είναι το τέλος του κόσμου προσπαθώντας να διαιρέσουν και τους εξεγερμένους ανάμεσα σε βίαιους και ειρηνικούς. Δεν το κατάφεραν γιατί έχουν ουσιαστικά απαγορευτεί εκεί και οι ειρηνικές διαδηλώσεις.

4 Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο αποφασισμένος και μαζί με την μεγαλύτερη μαζικότητα του θέτει όλο και μεγαλύτερους στόχους. Ο στόχος όλο και περισσότερο γίνεται η συνολική ανατροπή του καθεστώτος. Οι Anonymous που έχουν γίνει σημαντικό κομμάτι της εξέγερσης, χρησιμοποιούν το σύνθημα της Αιγυπτιακής Εξέγερσης του 2011:"Ο λαός θέλει την αλλαγή του καθεστώτος"

5 Η συζήτηση για γενική απεργία γίνεται όλο και περισσότερο πιο σοβαρή. Η ίδια η νέα μαζικότητα του κινήματος την βάζει στην διάταξη. Η μαζικότητα με την έλλειψη του χάους των προηγούμενων ημερών είχε αποτέλεσμα να υποχρεώσει τα κανάλια να αλλάξουν τον τόνο τους και να αντιμετωπίσουν αυτό το κίνημα ως κάτι που ήρθε για να μείνει. Υποχρέωσε την αστυνομία να κρατήσει για κάποια ώρα αμυντική στάση μετά από μια ολόκληρη βδομάδα αστυνομικής αγριότητας και χαοτικών συγκρούσεων.

6 Τα φασισταριά του Τραμπ δεν βρήκαν πολλά περιθώρια για να δράσουν. Η μαζικότητα τα φόβισε και ο ίδιος ο Τραμπ αναγνωρίζει τώρα ότι η ριζοσπαστική αριστερά έχει το μομέντουμ! Τα σχέδια του για τρομοκράτηση του κόσμου και για την δαιμονοποίηση των εξεγερμένων δεν πέρασαν. Όπου πάντως αυτά τα φασισταριά έδρασαν ήταν να σαν έβλεπες οπλισμένα τάγματα εφόδου. Και πάντα σε συνεργασία με τους μπάτσους.

7 Το κίνημα μπόρεσε να αψηφήσει εκεί που μπορούσε τις στρατιωτικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και έμεινε στον δρόμο όσο περισσότερο μπορούσε. Στο τέλος το τίμημα ήταν τεράστιο και πολλές συγκεντρώσεις διαλύθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο συχνά από μπάτσους που πριν παριστάναν τους φιλικούς με τους διαδηλωτές και γονάτιζαν ως ένδειξη σεβασμού. Υπάρχει βίντεο που δείχνει μπάτσους να γονατίζουν ως τέχνασμα να έρθουν οι διαδηλωτές κοντά για να τους τσακίσουν. Στην Νέα Υόρκη εγκλωβίστηκε κόσμος σε πολλά σημεία και δεν μπορούσε να φύγει. Γενικά η αρχή της στρατιωτικής απαγόρευσης εφαρμοζόταν με βία. Έχουμε στοιχεία ότι οι συλληφθέντες έχουν φτάσει τους 11 χιλιάδες!

8 Το πιο φρικτό γεγονός έγινε στο Μπρούκλιν νομίζω, της Νέας Υόρκης όπου δέκα στρατιωτικοποιημένοι μπάτσοι εκτέλεσαν ένα 13χρονο παιδί που ήταν στον δρόμο με όπλο. Έφαγε 20 σφαίρες σε 4 δευτερόλεπτα. Αυτό το σκηνικό λες και είχε έρθει από το μαρτυρικό Ιράκ ή την Παλαιστίνη και οι Αμερικανοί πήραν μια γεύση από την βαρβαρότητα που είχε εξαπολύσει το κράτος τους σε αυτές τις χώρες.

9 Η καλύτερη πηγή ενημέρωσης είναι το Twitter που παρότι ποτέ δεν το συμπάθησα, είναι λες φτιαγμένο για τέτοια γεγονότα. Άμεση ενημέρωση με γρήγορη διασταύρωση και απευθείας σχολιασμό όσων γίνονται εκεί από ανθρώπους που τα ζούνε εκεί.

10 Η μαζικότητα μεγάλωσε και για ένα λόγο ακόμη. Οι Αμερικανοί εντυπωσιάστηκαν με τις τεράστιες διαδηλώσεις συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο. Ειδικά η συγκέντρωση στην Γαλλία τους ενθουσίασε. Ο κόσμος έχει καταλάβει με τι απάνθρωπο και σιχαμερό καθεστώς έχουν να τα βάλουν οι εξεγερμένοι στις ΗΠΑ και δίνει την αλληλεγγύη του απλόχερα. Αυτό σημαίνει ότι και εμείς σήμερα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κατέβουμε όλοι στον δρόμο στα καλέσματα αλληλεγγύης.

11 Το αμερικανικό καθεστώς αυτή την στιγμή είναι ένα απροκάλυπτα φασιστικό και αστυνομικό καθεστώς. Η βία που εξαπολύει είναι αντίστοιχη σκληρών δικτατοριών και οι μηχανισμοί προστασίας του δαιδαλώδεις και αδίστακτοι. Οι εξεγερμένοι Αμερικανοί αρχίζουν να το παίρνουν αυτό το δεδομένο πολύ στα σοβαρά και ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους τεράστιο αγώνα. Με βάση αυτά τα δεδομένα τα έχουν πάει υποδειγματικά. Πέρασαν πια στην δεύτερη βδομάδα και κερδίζουν και σε συνειδητοποίηση και μαζικότητα.

Αυτά τα ολίγα για τώρα. Μεγαλύτερη ανάλυση κάποια άλλη στιγμή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License