Προσυγκέντρωση για τη μηχανοκίνητη μετάβαση στις φυλακές Διαβατών

TO ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Στο πλαίσιο του διεθνούς τριημέρου δράσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους καλούμε σε Προσυγκέντρωση για μηχανοκίνητη μετάβαση στις φυλακές Διαβατών (όπου κρατείται ο αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Şadi Naci Özpolat) ΣΑΒΒΑΤΟ 30-5, 14:30, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

TO ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Το τελευταίο διάστημα είμαστε αντιμέτωποι με την θανατηφόρα πανδημία του κορονοϊού, ο οποίος πλήττει κυρίως τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όχι όμως μόνο αυτές. Το κράτος ως μοναδική κίνηση διευθέτησης της πανδημίας προτάσσει αρχικά τον εκούσιο αυτοπεριορισμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα την αστυνομική επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Επί της ουσίας προτάσσει την καταστολή για τον ευρύ πληθυσμό και την μετατροπή των εξαιρούμενων πληθυσμών σε ακόμα πιο αφανείς και αναλώσιμους. Γίνεται ξεκάθαρη η εγκληματική φύση του κρατικό-καπιταλιστικού συστήματος και η παρασιτική του ύπαρξη πάνω στην πληττόμενη κοινωνική και ταξική βάση. Ουσιαστικά, το βάρος και αυτής της κρίσης σήκωσαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και της σίτισης, ενώ το κράτος «ένιπτε τας χείρας» του ως προς την ευθύνη του για τη διαχείριση.

Οι συνέπειες της δολοφονικής κρατικής πολιτικής φαίνονται ακόμα πιο καθαρά στους χώρους εγκλεισμού όπου δεν πάρθηκε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας για το ιό ούτε έγινε καμία κίνηση αποσυμφόρησης τους. Οι χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και φυλακισμένοι, εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, αποτελούσαν και αποτελούν για το κράτος αόρατο πληθυσμό, για τον οποίο καμία μέριμνα δε θέλησε να λάβει, επιτείνοντας για ακόμα μία φορά το ήδη υφιστάμενο καθεστώς εξαίρεσης. Η αδιαφορία για όσους βιώνουν τον εγκλεισμό ασφαλώς δεν δείχνει μία δυσκολία στην διαχείριση αλλά πρόκειται για συνειδητή κρατική πολιτική απέναντι σε όσους θεωρεί ότι η ζωή τους δεν έχει αξία.

Μάλιστα, όταν εμφανίζονται πια τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας εντός πλαισίου εγκλεισμού, η δίκαιη αντίδραση των έγκλειστων αντιμετωπίζεται με καταστολή και βία. Ο ξυλοδαρμός των κρατουμένων στο κέντρο επαναπροώθησης στο Παρανέστι, έπειτα από την άρνηση των φυλάκων να μεταφέρουν σε νοσοκομείο κρατούμενο με συμπτώματα κορωνοιού, η βίαιη καταστολή στις φυλακές της Θήβας ως απάντηση στην εξέγερση των φυλακισμένων για τον θάνατο της συγκρατούμενης τους Αζιζελ Ντενίρογλου, η οποία πέθανε στο θάλαμό της, αβοήθητη, ενώ αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και είχε συμπτώματα κορονοϊού, ο θάνατος του Σελίμ Ζερολάρι από έντονη φλεγμονή στο δόντι στις Φυλακές Μαλανδρινού, η εκδικητική μεταγωγή φυλακισμένων, όπως ο Βασίλης Δημάκης και ο Νίκος Μαζιώτης, για τις διεκδικήσεις των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, αποτελούν έμπρακτα παραδείγματα ότι οι διαχειριστές της εξουσίας όχι απλά αδιαφορούν αλλά οδηγούν στην εξόντωση.

Ο εγκλεισμός, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την επιβίωση του κρατικού καπιταλιστικού κόσμου, γιατί ένα εξουσιαστικό σύστημα, για να συνεχίσει να διαιωνίζεται, οφείλει να πειθαρχεί και να τρομοκρατεί τον υπό καταπίεση πληθυσμό του, τιμωρώντας παραδειγματικά όσους με κάποιον τρόπο παρεκκλίνουν ή τον υποσκάπτουν. Επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο, την υποταγή και την απομόνωση του εγκλείστου, ώστε να αποκοπούν όσους εξαιρεί από το κοινωνικό σύνολο. Η στέρηση της ελευθερίας μέσω της αποκοπής από το κοινωνικό σύνολο και η εξαθλίωση εντός σωφρονιστικού συστήματος είθισται να αφορά όσους «περισσεύουν». Η φυλάκιση καταφανώς πραγματοποιείται με ταξικούς όρους σκοπεύει στην περεταίρω καταβύθιση των προσωπικών και συλλογικών αντιστάσεων σε μία κοινωνία που φτιάχνεται για λίγους.

Βασικό κομμάτι για τη συνέχεια της επιβολής είναι το βάθεμα της κυριαρχίας και του ελέγχου στην καθημερινότητα. Η κρατική καταστολή ως βασικό όπλο της εξουσίας στοχεύει στην συντριβή των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων και την υποταγή του κοινωνικού συνόλου. Τον απόλυτο έλεγχο που έχει πάνω στη ζωή των εγκλείστων θέλει να τον επιβάλλει σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Από το ξυλοδαρμό των εξεγερμένων εντός πεδίων εγκλεισμού, μέχρι τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις πλατείες και τα αντι-εκπαιδευτικά και αντι-περιβαλλοντικά νομοσχέδια, το κράτος επιτίθεται για να πειθαρχήσει και να ελέγξει όλο το κοινωνικό σύνολο, για να διατηρήσει τα συμφέροντα του και να εντείνει την παρασιτική του ύπαρξη πάνω στις ζωές των ανθρώπων.

Εμείς ως αναρχικοί/ες παλεύουμε ενάντια στις φυλακές, τον κοινωνικό έλεγχο, το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλει η κυριαρχία στις ζωές των ανθρώπων, τον εγκλεισμό. Απέναντι στην εξουσία, το κράτος και τα αφεντικά αγωνιζόμαστε ενάντια στις συνθήκες που γεννούν τον κόσμο των λίγων και τις ανισότητες, ενάντια στα τείχη που υψώνει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με σκοπό την επιβολή του ελέγχου και την άρρητη αποδοχή του κόσμου της άγριας εκμετάλλευσης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ BAΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» | μέλος της

Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης (Ομοσπονδία συλλογικοτήτων)

Στο πλαίσιο του διεθνούς τριημέρου δράσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους καλούμε σε Προσυγκέντρωση για μηχανοκίνητη μετάβαση στις φυλακές Διαβατών (όπου κρατείται ο αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Şadi Naci Özpolat)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-5, 14:30, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης| Ο.Σ.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License