Τα ρυάκια γίνονται ποτάμια

Ως συλλογικότητα που επιλέγουμε την αλληλεγγύη ως δρόμο στη ζωή και αντιτάσσουμε το όμορφο φως απέναντι στο χυδαίο σκοτάδι θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας μ’ εσάς, τους κατοίκους των Σταγιατών που αγωνίζεστε για την ελεύθερη πρόσβαση στα νερά της πηγής του χωριού σας.

post image

Τα ρυάκια γίνονται ποτάμια

Ως συλλογικότητα που επιλέγουμε την αλληλεγγύη ως δρόμο στη ζωή και αντιτάσσουμε το όμορφο φως απέναντι στο χυδαίο σκοτάδι θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας μ’ εσάς, τους κατοίκους των Σταγιατών που αγωνίζεστε για την ελεύθερη πρόσβαση στα νερά της πηγής του χωριού σας. Αν και ζούμε στην Αθήνα των τσιμέντων, ο ήχος των νερών της πηγής σας, όπως τον φανταζόμαστε, δίνει ζωή και στα δικά μας όνειρα για ελευθερία. Ξέρουμε από την ιστορία ότι σε άλλες εποχές γύρω από το νερό αναπτυσσόταν ο πολιτισμός. Εξάλλου ο αρχαίος μύθος, πως στην πηγή υπάρχει ο φύλακάς της, ένα φίδι ή ένας δράκος, δείχνει και την ιερότητα που προσέδιδαν οι άνθρωποι στις πηγές και υπογραμμίζει το ρόλο τους. Τώρα σιγά σιγά και ύπουλα μετατρεπόμαστε όλοι από αναπόσπαστα μέρη του φυσικού κόσμου σε πελάτες ενός φρικτού δράκοντα που χορταίνει με τον δικό μας ξεπεσμό. Ας γίνει το νερό η ζωογόνος δύναμη που θα ενισχύσει τη φωνή όλων μας για ελεύθερες πηγές. Είμαστε κι εμείς εδώ, και με αυτές τις γραμμές θέλουμε να ενωθούμε μαζί σας στο τραγούδι των ελεύθερων νερών.

Ομάδα Καλειδοσκόπιο, εργαστήρι για τους δραπέτες του πραγματικού kaleidoscope.drapetes@gmail.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License