Ενημέρωση για την απεργία πείνας του Βάσκου πολιτικού κρατουμένου Patxi Ruiz

Από τις 11 Μαΐου στις φυλακες της Murcia II...

post image

Ο Βάσκος πολιτικός κρατούμενος και πρώην μέλος της ETA, Patxi Ruiz βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11 Μαΐου στις φυλακές Murcia II. Τις τελευταίες μέρες στη παραπάνω φυλακή είχε ξεκινήσει μια ειρηνική κινητοποίηση κάποιων φυλακισμένων με τη μορφη των συγκεντρώσεων με τα εξής αιτήματα :

1) Την απελευθέρωση όλων των ασθενών κρατουμένων και όσων η ποινή τους λήγει σύντομα.

2) Να λαμβάνουν συζυγικές επισκέψεις.

3) Να έχουν πρόσβαση σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά για να μην μολυνθούν.

4) Να πραγματοποιηθούν τέστ στους κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

5) Σε περίπτωση θανάτου μέλους της οικογένειας τους να μπορούν να παρευρεθούν στη κηδεία.

Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις και τις απειλές που δέχτηκαν οι φυλακισμένοι από την υπηρεσία και κάποιους κρατούμενους ο Patxi Ruiz ξεκίνησε απεργία πείνας για τα συγκεκριμένα αιτήματα. Παράλληλα βάζωντας ανάχωμα το σώμα του έγινε η σπίθα για να κινητοποιηθεί το πολυπληθές κίνημα αλληλεγγύης στη χώρα των Βάσκων το οποίο απαιτεί να σταματήσει η δολοφονική πολιτική του Ισπανικού κράτους να διασπείρει τους πολιτικούς κρατούμενους σε μακρινές φυλακές και να δωθεί αμνηστία. Αξίζει να σημειώσουμε πως τη στιγμή που μιλάμε βρίσκονται στις φυλακές του Ισπανικού κράτους περισσότεροι από 200 Βάσκοι πολιτικοί κρατούμενοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων σε απομακρυσμένες φυλακές της χώρας.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης τουλάχιστον 13 Βάσκοι κρατούμενοι έχουν προβεί σε αποχή συσσιτίου ή κυκλική απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τον Ruiz. Επίσης σε πόλεις στη χώρα των Βάσκων πραγματοποιούνται κυκλικές απεργίες πείνας από αλληλέγγυους. Ταυτόχρονα καθημερινές συγκεντρώσεις, πορείες, επιθέσεις με μπογιές - όπως αυτή στο σπίτι της γενικής γραμματέως του σοσιαλιστικού κόμματος και βουλετού στο Βάσκικο κοινοβούλιο Idoia Mendia , εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα, γκράφιτυ, φεστιβάλ έχουν δημιουργήσει ενά πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στη χώρα των Βάσκων το οποίο διεκδικεί να μεταφερθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι σε φυλακές στη χώρα των Βάσκων και να δωθεί αμνηστία. Επίσης συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχουν πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία όπως και αποχές συσσιτίου από Ρεπουμπλικάνους κρατούμενους.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις φυλακές

Υ.Γ Για επικοινωνία : ProtEnFilakes@protonmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License