Παρέμβαση της ΕΠΘ στο FOXOSMALL με αφορμή κακοποίηση ζώου [VIDEO]

Το βίντεο της παρέμβασης βρίσκεται στο https://www.youtube.com/watch?v=snk6QFtkA-E

Δεν είναι η πρώτη φορά -και, δυστυχώς, είμαστε σίγουροι ότι δε θα είναι η τελευταία- που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον απόλυτο σαδισμό που επιδεικνύουν κάποιοι/ες απέναντι στα υπόλοιπα έμβια είδη αυτού του πλανήτη. Συχνά- πυκνά ακούμε ή βλέπουμε καθίκια να βάζουν φόλες για να σκοτώσουν αδέσποτα ζώα, να πετάν κουτάβια ή γατάκια στους κάδους προκειμένου αυτά να πολτοποιηθούν όταν πέσουν μέσα στα οχήματα συλλογής απορριμμάτων και αδιανόητες υποθέσεις κακοποιήσεων που κάνουν τη τρίχα μας να σηκώνεται.

Μία από τις ιστορίες αυτές αφορά το κατάστημα FOXOSMALL στην οδό Εδμούνδου Ροστάν, στον αριθμό 9 στη Θεσσαλονίκη. Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος αποφάσισε ότι επειδή δεν γούσταρε ένα γατάκι το οποίο κυκλοφορούσε στη γειτονιά, η λύση είναι να το σκοτώσει και το προσπάθησε εγκλωβίζοντας το ζώο μέσα στη γυψοσανίδα του καταστήματος και αφήνοντας το εκεί να αργοπεθαίνει επί μέρες. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω τύπος είχε θεαθεί πολλές φορές να κυνηγά το ζώο με σκουπόξυλο. Αφού δεν τα κατάφερε να το διώξει έτσι, λοιπόν, και βλέποντας ότι το γατάκι έχει μπει από μία τρύπα πίσω από την γυψοσανίδα του καταστήματος του, πήρε το αφρό πολυουρεθάνης (μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη μόνωση και έχει τη ιδιότητα να στερεοποιείται εξαιρετικά γρήγορα) και το περιέλουσε, ακινητοποιώντας το. Στη συνέχεια έφραξε την τρύπα από την οποία μπήκε, αφήνοντας το ζώο να ουρλιάζει απολύτως ανήμπορο και ανίκανο να κουνηθεί μέσα στο τοίχο επί 4 ολόκληρες ημέρες. Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών γείτονες προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν μαζί του για να απεγκλωβιστεί το ζώο, αλλά εκείνος ισχυριζόταν ότι “έλειπε στη Χαλκιδική”. Την Παρασκευή 22/5, ομάδα της πυροσβεστικής με τη βοήθεια κτηνιάτρου ο οποίος αναγκάστηκε να ναρκώσει το ζώο καθώς ο χημικός αφρός είχε κολλήσει στη γούνα του, έκοψαν τη γυψοσανίδα και διέσωσαν το ζώο. Για να ξεκολλήσει η ουσία από πάνω του ο γιατρός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μαχαίρια και διαλυτικά υγρά. Εντελώς τυχαία ο ιδιοκτήτης “που απουσίαζε εκτός πόλη” τσακίστηκε και πήγε στο μαγαζί του μόλις λίγα λεπτά αφού οι πυροσβέστες άρχισαν να κόβουν τη γυψοσανίδα! Τις επόμενες μέρες, αντί να λουφάξει, απειλούσε φιλόζωους κατοίκους της γειτονιάς και φιλοζωικές ιστοσελίδες που ανέδειξαν το ζήτημα.

Τη Τρίτη 27/5 αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στον εν λόγω τύπο, για να του εξηγήσουμε ότι το ποια ζωή μετράει και ποια όχι δε θα το αποφασίσει αυτός και τα όμοια με αυτόν καθίκια.

Η ανθρώπινη αλαζονεία απέναντι σε όλα τα άλλα είδη ζωής είναι δεδομένη. Δεν ελπίζουμε ότι όσο ο καπιταλισμός και το σύστημα “αξιών” που αυτός γεννά και ενσταλάζει στην κοινωνική βάση, που θέλει φύση και ζώα να αποτελούν απλά πρώτη ύλη για την παραγωγική διαδικασία -για τα κέρδη των αφεντικών μας δηλαδή- μία πρώτη ύλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο και όπως θέλει το ανθρώπινο είδος, αυτές οι αντιλήψεις θα εξαφανιστούν.

Ξέρουμε όμως ότι τέτοια κατακάθια δε θα σταματήσουν να φέρονται σαδιστικά στα ζώα, δε θα σταματήσουν να θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να παίρνουν μία ζωή γιατί “τους ενοχλεί”, παρά μόνο αν φοβηθούν, αν ξέρουν ότι το βλέμμα μας είναι πάνω τους και αυτές οι δολοφονικές πρακτικές δεν περνάν “στα ψιλά”. Και αυτό ακριβώς πήγαμε να του δηλώσουμε: Καθίκι σε βλέπουμε. Την επόμενη φορά που θα αγγίξεις ζώο, θα λάβεις και την ανάλογη απάντηση.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

email: lib_thess@hotmail.com

blog: libertasalonica.wordpress.com

Το VIDEO της παρέμβασης βρίσκεται ΕΔΩ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License