post image

(Αφίσα) Κρατικές Δολοφονίες στις Φυλακές

27/5/'20

Οι φυλακές είναι το καθρέφτισμα μιας αγοραίας – ανταγωνιστικής κοινωνικής οργάνωσης με κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, αποκλεισμούς κρατική βία και καταστολή. Η απαξία και ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες των έγκλειστων στις φυλακές, στα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών, στα ιδρύματα ‘‘αποθήκευσης ψυχικά νοσούντων’’, είναι κρατικές δολοφονίες.

Ο θάνατος της Αζιζέ Ντεμίρογλου στις 9/4/2020 στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα – Θήβας επιβεβαιώνει αυτή τη συνθήκη. Τη συνθήκη γι’ αυτή τη κρατική δολοφονία εκκωφαντικά ‘‘έσπασαν’’ οι συγκρατούμενές της στη πτέρυγα που κρατούνταν (Ε΄). Ύψωσαν με την εξέγερση στη Θήβα αγωνιστικό σινιάλο προς όλες τις φυλακές. Διεκδίκησαν το δίκιο τους για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τις συνθήκες κράτησης, την έλλειψη μέτρων προστασίας, για να αποφυλακιστούν οι μωρομάνες με τα παιδιά τους, για την περίθαλψη που δικαιούνται όλες /οι όταν αντιμετωπίζουν θέματα υγείας και πεθαίνουν όπως η Αζιζέ. Οι εξεγερμένες κρατούμενες προσήχθησαν σε μια πειθαρχικού περιεχομένου δίκη-παρωδία χωρίς να γνωρίζουν επαρκώς το κατηγορητήριό τους.

O εισαγγελέας χωρίς να ακολουθήσει καμία αποδεικτική διαδικασία, τις καταδίκασε όλες* (*όσες έχουν ήδη δικαστεί μέχρι στιγμής ενώ  έπονται νέες δίκες και για άλλες κρατούμενες γυναίκες) συλλήβδην σε 1 χρόνο στέρηση ημερομισθίων ενώ επέβαλε 12 πόντους πειθαρχική ποινή και πειθαρχική μεταγωγή. Η καταδίκη τους δεν αφορούσε στο αν διέπραξαν ή όχι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται αφού κανένα στοιχείο δεν παρουσιάστηκε στη διαδικασία αλλά αφορούσε την άρνησή τους να καταδώσουν τις συγκρατούμενές τους.

Εν μέσω ενός νέου επεισοδίου της συστημικής κρίσης γνωρίζουμε ότι το κράτος θωρακίζεται και προετοιμάζει τους σχεδιασμούς του, για να επιβάλει με ωμότητα τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, πτυχές του οποίου βιώνουμε σήμερα. Από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων.

  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

Mail επικοινωνίας: syneleusiea@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License