Για την φασιστική ομάδα "Kίνημα”-Vanguard Hellas"

Hδη γνωρίζουμε αρκετά για αυτούς. Να γνωρίζουν η όποια φαινομενική νηνεμία δεν δείχνει απαραίτητα και αδράνεια. Σε αυτό το κείμενο θα αναρτηθεί το φανέρωμα της κεφαλής τους, οι επαφές τους και η ιδεολογία τους και σε μια άλλη ανάρτηση πιο μελλοντική θα φανερωθεί ο πυρήνας τους. Όμως να θυμούνται ... , ότι προτού ξεσκεπαστεί ο όποιος πυρήνας τους, θα έχει προηγηθεί κάτι, και αυτό δεν είναι άλλο παρά η συνάντηση μας στον δρόμο.

Το "Κίνημα" είναι ένα σύνολο φασιστοειδών ανθρώπων, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η αναγραφή των λέξεων Vanguard hellas, σε κάποια από τα φυλλάδια τους δεν υποδηλώνει κάποιον επιπρόσθετο χαρακτηρισμό στο όνομα της ομάδος. Το όνομα της ομάδος είναι "Κίνημα" και το vanguard-hellas@protonmail.com απλά ενας τρόπος εποικοινώνιας με την ομάδα. Σίγουρα οι λέξεις vanguard(εμπροσθοφυλακή) και κίνημα(movement) δεν ειναι τυχαίες, αφού πολλές φασιστικές ομάδες ανά τον κόσμο ονομάζονται με αυτές τις λέξεις.

Η ομάδα αυτή, θα’ ταν αστείο να πούμε ότι κινείται σε παράνομα μονοπάτια, αφού όλα γίνονται με την ευλογία της ασφάλειας (τιμούν, το “κράτος-αστυνομία-στρατός”). Πέρα από το πεδίο των παρεμβάσεων με σπρέι και τρικάκια, θέλουν να εμπλακούν και σε πιο βίαιες ενέργειες. Αρχηγός της ομάδος είναι ο Βαγιάννης (φωτογραφια του υπαρχει σε παλιοτερη αναρτηση στο indymedia), ο οποίος τον περισσότερο καιρό έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, εξού και οι δράσεις της ομάδος είναι κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Έχουν κάνει καποιες δράσεις και στη Θεσσαλία, ενώ η ύπαρξη των συμβόλων τους στην περιοχή της Ελευσίνας, δεν υποδηλώνει σίγουρα οτι προέρχονται απο αυτή την ομάδα. Αφού σύμβολα με βέλη, με τις όποιες παραλλαγές τους, μπορεί κάποιος να συναντήσει σε πολλά από τα εθνικιστικά κινήματα ανά τον κόσμο. Ο Βαγιάννης ήταν υπαρχηγός της Άρμα Ελλάς μέχρι που αποχώρησε από την ομάδα. Απ’ την ομάδα της Αρμα πήρε τον όρο “εθνοφυλετιστές” και το σήμα με το βέλος, με κατεύθυνση προς τα πάνω (μόνο που η Άρμα το έχει μέσα σε κύκλο). Επίσης χρησιμοποιούν και το σύμβολο που μοιάζει με τρίαινα. Το “κίνημα-vanguard hellas” δημιουργήθηκε από πρώην μέλη του άρματος (όθεν και η Άρμα βρίσκεται σε μια στασιμότητα, ο αρχηγός Στέφανος Γκέκας με τον υπαρχηγό Ελευθέριο Μπάλλα έχουν μείνει περίπου μόνοι) και κάποιων ατόμων από τον Κύκλο ιδεάπολις που ήθελαν να συνεχίσουν, μετά την επίθεση και την διάλυση της ομάδος.

Η “γλώσσα” που χρησιμοποίει το "Kίνημα”-Vanguard-Hellas" είναι ίδια με αυτήν του Ιδεάπολις (Πχ φράσεις του στυλ “ενάντια στο σύγχρονο κόσμο” κ.α, κλεμμένα επαναστατικά τσιτάτα, επιρροές απο τους ιταλούς φασίστες της terza posizione (τρίτη θέση) και “στασερικες” αναφορές, εξού και η στήριξη τους από τον Μακαρουνη του μαύρου κρίνου. Κατά τη διάρκεια ζωής του ιδεάπολις κυκλοφορούσε και μπλογκ με το όνομα “ενάντια στο σύγχρονο κόσμο”). Η ομάδα τους υπολογίζεται γύρω στα δεκαπέντε άτομα και έχουν επαφές με τους αθηναίους φασίστες του propatria. Το “κίνημα-vanguard hellas”(έτος ίδρυσης το 2018) είναι επηρεασμένο από τα αντίστοιχα “resistance movement” της Σκανδιναβίας, τα αντίστοιχα national vanguard της Αμερικής και της Ιταλίας και των εθνικοσοσιαλιστικών κομμάτων (όχι ευρώσκεπτικιστών) που κατεβαίνουν στις εκλογές στην Ευρώπη. Μη ξεχνάμε ό,τι και το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 ως “Κίνημα” είχε πλασαριστεί. Με το όνομα "κινημα" "παιζουν" πολλες ελληνικες εθνικιστικες ομαδες.

Έτσι το “κίνημα-vanguard hellas” έχει γνωριμίες με το φασιστικό μόρφωμα “nordic resistance movement” (νορβηγία, σουηδία, φιλανδια, ισλανδία, δανία) και ιδιαίτερα αυτό της Ισλανδίας. Αντιπρόεδρος του “nordic resistance movement” της ισλανδιας είναι ο 35 ετών Δημήτρης Τσίκας (φωτογραφια του υπαρχει με μια απλη αναρτηση στο ιντερνετ), που πλέον κατοικεί εκει. Ένας ακόμα παλιός νεοναζί ακόλουθος της χρυσης αυγης, που πλέον τα “βάζει” με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό. Μέχρι πριν λιγο καιρό, ήταν ταυτοχρονα και μέλος της αρμα ελλας. Διαγραφτηκε απο τον αρχηγό Γκεκα όταν και ο Τσίκας κατεβηκε υποψηφιος με το κομμα του Κολλάτου. Ο Τσίκας δηλώνει “είναι καλό να υπάρχουν πλούσιοι, γιατί “δίνουν” στους φτωχούς”, είναι πρόεδρος της ελληνικης κοινοτητας της ισλανδιας (“να τον χαιρονται τον φασιστα”), γραφει σε διαφορα μπλογκ (προσωπικά και μη) και κάνει δηλωσεις υπερ του κρανηδιώτη και του τζήμερου. Το “κίνημα-vanguard hellas” είχε σελίδα στο facebook με το όνομα “Ιδεών Άντρoν”(μολις δημιουργησαν το καινουριο τους επισημο site, λινκ εχει το μπλογκ του μαυρου κρινου), ενώ κάποια μέλη του έχουν “φιλίες” με τον "ψεκασμένο" οίκο, ελλήνων εθνικών “Θύρσος” που βγάζει το περιοδικό “Πυρά” (ψηφιακές εκδόσεις “Ιδεών Άντρoν”, απλή συνωνυμία με το fb toυ “κινήματος”).

O Αλέξανδρος Καρράς και ο Μιχάλης Δέλτα (φωτογραφιες τους υπαρχουν με μια απλη αναρτηση στο ιντερνετ) συνεχίζουν (;) ως θεωρητικοί καθοδηγητές με το “κίνημα-vanguard hellas”, παρόλο που έχουν απαρνηθεί τον νεοναζισμό και το έχουν γυρίσει στον χριστιανισμό και τον εθνικισμό (εξού και μας έχουν “ζαλίσει” με τον Ίων δραγούμη, όπως το ίδιο συμβαίνει και στον εκδοτικό οίκο του Καρρά “νέα γενεά”), θέλοντας να παίξουν σημαντικό ρόλο στον εθνικιστικό χώρο (ήθελαν δηλαδή, καθώς δεν τους βγήκε). Βέβαια χρησιμοποιούν τον όρο “εθνικοσοσιαλιστής”, λέγοντας ότι προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Βέβαια συνεχίζουν να δηλώνουν φασίστες! Η ιντερνετική εκπομπή “πέρα από τα ερείπια” (οι παρουσιαστές λίζα και οδυσσέας, και ο φασίστας ακροατής με το ψευδώνυμο “ποσειδών” που τους χειροκροτάει ) τους δίνουν χώρο να λένε τις εθνικιστικές κρατικίστικες αντιλήψεις τους, ενω έχουνε στήριξη και απο το περιοδικό Ανάκτηση (Του αγγελου δημητρίου που είχε εμπλακεί με τον κυκλο ιδεάπολις. Ο εθνικιστής αυτός έγραψε κείμενο με τίτλο "στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες". Γελάει ο κόσμος δηλαδή.). Επίσης βήμα τους έδινε και η ιντερνετική εκπομπή “εθνοπάθεια” του εθνικιστη νίκου τζιόπα. Βέβαια να τονίσουμε ότι την όλη δουλειά στο δρόμο την κάνουν άλλοι (πρώιν “άρμα” και “ιδεάπολις” κ.α), απλά αυτοί συνέβαλαν στο θεωρητικό κομμάτι. Ο Δέλτα μετά το μεταπτυχιακό του στην ιταλία (επίσης στην ιταλία είχε μείνει και ο χρυσαυγίτης Κωνσταντίνος Μποβίατσος, γνωστός και ως τεν τεν, που ήταν οργανωμένος με το εκεί φασιστικό κίνημα της ιταλίας), ακολούθησε τον Καρρά ώστε να βγάλουν κανένα φράγκο από το ιντερνετικό εκδοτικό οίκο Νέα Γενεά, αφού όπως λέει και ο Καρράς “τι ποιο ωραίο να βγάζεις λεφτά μέσα απο τον αγώνα”. Ο Αλέξανδρος Καρράς αλλάζει συχνά απόψεις και εθνικιστικές ομάδες. Ο πονηρός μπήκε και στην ομάδα του Ιερου λόχου 2012 και διαγράφτηκε λίαν συντόμως (όπως και η εθνικίστρια συντροφός του Ελένη Παπαδοπούλου). Επείδή πολύ έχει ασχοληθεί ο κόσμος με τον Καρρά και τον Δέλτα και επειδή οι συγκεκριμένοι έχουν τσακωθεί με όλους, δεν ξέρουμε πλέον σε ποιο βαθμό συνεισφέρουν στο κίνημα-vanguard hellas, αφού πολύ πιθανόν είναι να έχουν μαλώσει με όλους. Έτσι, οι δυο τους συνεχίζουν να μιλάνε στην δική τους ιντερντική εκπομπή "Τρίτος δρόμος".

Ο Καρράς (εθνικόν κράτος, πρόσφατα έφτιαξε και την ομάδα "ιδεοκρατία" με μυστικά γραφεία στην αθήνα -μόνος του είναι δηλαδή -, ενώ έχει γραφεία και στην χαλκιδική που τα έφτιαξε κάποιος συγγενής του) και ο Δέλτα (παρατηρητήριο ελληνοφώνων Γραικύλων) τα έχουν καλά (τα είχαν δηλαδή) με την εθνικιστική ακροδεξιά πολυκατοικία (ιερός λόχος, εθνική λαϊκή συνείδηση, ανακατάληψη ,“λαϊκή κίνηση πολιτών¨ του Πετρόπουλου, που όλοι τους είναι σε κόντρα με τους νεοναζί της ελληνικής σοσιαλιστικής αντίστασης στην οποία έχουν μείνει ελάχιστοι, και την διαλυμένη πλέον εθνική κοινωνική δράση του Δεβελέκου). Την ίδια στιγμή, που τους Propatria και τη χρυσή αυγή, όλοι τους βρίζουν και όλοι τους γλύφουν. Ταυτόχρονα ο Κάλεντζης με το Ελληνικον εθνικό κοινωνικό καθίδρυμα, τους τρολλάρει όλους, κλείνοντας πολλές φορές το μάτι σε κάποιους. Τελευταίο καβγαδάκι στο εθνικιστικό σήριαλ είναι η κόντρα μεταξύ του Γκέκα του "άρματος" και του νέου φασιστικού μορφώματος που ακούει στο όνομα "νέα εποχή". Ομως επειδή το εθνικιστικό βαρέλι δεν έχει πάτο, οι φασίστες μαλώνουν μεταξύ τους για τις διαγραφές του ιερου λοχου 2012 και τη διαγραφή του Συμιγδαλά απο τον Λαγό του Ελασυν.

Φρεσκα νεα. Ο Λιακος σε νεες περιπετειες. Αποχωρηση κασιδιαρη απο τη χα και οι εθνικιστικες νεολαιες ηδη αρχισαν να μαλωνουν αναμεταξυ τους. Ο νεοναζι ψευτοτραμπουκος, γινεται (στα ψεματα) δεξιος, αποκηρυσσει τον ναζισμο και μιλαει μπροστα απο χριστιανικη εικονα, δηλαδη κανει τα παντα για να μπει στη βουλη. Προσπαθει να "δουλεψει" τον κοσμο, λεγοντας οτι μεσα σε λιγες μερες βρηκε δεκαδες ατομα με κύρος, μονο που η "εξοδος" του ετοιμαζοταν εδω και καιρο. ομως ειναι μια πραγματικη εξοδος ή ολες αυτες οι αποχωρησεις (λαγος, ηλιοπουλος, γερμενης) εντασσονται σε ενα συνολικοτερο σχεδιο στρατηγικης, που λεει οτι αν αθωωθουν στη δικη θα ξαναγυρισουν στη χα.

Οι δράσεις του κινήματος-vanguard hellas, αυτά τα δυο χρόνια που έχουν ζωή, είναι οι ακόλουθες. 1) “Παρέμβαση” σε σχολεία με τρικάκια (κάποια από τα σχολεία που πέταξαν τα φειγ βολαν βρίσκονται στις Συκιές και την Καλαμαριά, καθώς έχουν κάποια άτομα σε αυτές τις περιοχές).2) -Σπρέι σε τοίχους της δυτικής κ της ανατολικής Θεσσαλονίκης 3)-Παρέμβαση στη γενική κλινική στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στις εκτρώσεις (η φώτογραφια τους υπαρχει στο ιντερνετ, δειχνει τα περισσοτερα μελη με καλλυμενα τα χαρακτηριστικα τους)4)-Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία 8 Σεπτεμβρίου 2018 στη ΔΕΘ, τραμπουκίζοντας άλλους εθνικιστές.5)-Τρικάκια στην παρέλαση της 25 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη 6)-Κάλεσμα για την Μακεδονία 7 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα της Δεθ . Οι ίδιοι δηλώνουν ότι προσήχθησαν στην παραλια της θεσσαλονίκης και δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στην διαδήλωση. Προηγήθηκε αφισοκόλληση τις προηγούμενες μέρες.7)-Συμμετοχή κάποιων λίγων μελών στην εθνικιστική συγκέντρωση στην Κατερίνη(1 Δεκεμβρίου 2019) 8)-Συμμετοχή κάποιων λίγων μελών στην εθνικιστική συγκέντρωση στο σύνταγμα στην Αθήνα (19 Ιανουαρίου 2020) 9)-Συμμετοχή στο εθνικιστικο συλλαλητήριο στην πλατεία αριστοτέλους (8 μαρτίου 2020), μέλος της ομάδος απηύθηνε λόγο από το μικροφωνο.

Υ.Γ 1 Το κράτος έχει συνέχεια...Μπάτσοι που θα φορούν κάμερες (θα τους δούμε μέσα στο 2020), νομοσχέδια ενάντια στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, καινούργιες ταυτότητες με τσιπάκι (τελικά θα έρθουν μέσα στο 2022), ενώ στο εξωτερικό...Στην Κίνα θα βαθμολογούνται οι άνθρωποι. Οι προσκυνημένοι θα έχουν βραβεία και δικαιώματα κι αυτοί που δεν θα συμμορφώνονται προς τας υποδειξεις, θα δέχονται καταστολη. Ενώ στην Γαλλία το κράτος έχει νέα προγράμματα αναγνώρισης προσώπων, σε δημόσιους χώρους, καταπατώντας έτσι προσωπικά δεδομένα.Με fast track διαδικασιες θα ψηφιστει μεσα στον ιουνιο το νομοσχεδιο εναντια στις διαδηλωσεις (η δημοσια διαβουλευση ηδη εχει γινει). Ας γινει εκεινη η μερα, μερα οροσημο για τους αγωνιστες και οχι η ταφοπλακα τους

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License