Χιλή: Ανακοίνωση αναρχικών κρατουμένων απ’ την πτέρυγα 14 στη φυλακή Santiago 1

Σε πείσμα της παρούσας συνθήκης και των προσωπικών μας αδυναμιών, κάποιοι από ‘μάς ενωθήκαμε στα πλαίσια της αντιεξουσιαστικής συγγένειας. Έχοντας αυτό υπόψιν, και παρά το γεγονός πως τούτη είναι μια εμβρυϊκή συνθήκη πολιτικού εγκλεισμού, θεωρούμε σημαντικό να βγουν κάποιες φωνές έξω στον δρόμο και ν’ αποσαφηνίσουν κάποια πράγματα.

post image

Χιλή: Ανακοίνωση αναρχικών κρατουμένων απ’ την πτέρυγα 14 στη φυλακή Santiago 1

Δεν εκπροσωπούμε κανέναν και δε μιλάμε εκ μέρους όλων όσων βρίσκονται στην πτέρυγα αυτή. Θεωρούμε απαραίτητες τούτες τις αποσαφηνίσεις, λόγω της επιβλαβούς “ρομαντικοποίησης” που έχει επιφέρει ο δρόμος κι ο αγώνας σ’ αυτήν την πτέρυγα των “διαδηλωτών”. Όχι μόνο διαλύθηκαν τα μαχητικά πνεύματα στον δρόμο, αλλά υπήρξε και σημαντική επίδραση στη δυνατότητα συνεννόησης των εντός και των εκτός τειχών.

Σε πείσμα της παρούσας συνθήκης και των προσωπικών μας αδυναμιών, κάποιοι από ‘μάς ενωθήκαμε στα πλαίσια της αντιεξουσιαστικής συγγένειας. Έχοντας αυτό υπόψιν, και παρά το γεγονός πως τούτη είναι μια εμβρυϊκή συνθήκη πολιτικού εγκλεισμού, θεωρούμε σημαντικό να βγουν κάποιες φωνές έξω στον δρόμο και ν’ αποσαφηνίσουν κάποια πράγματα.

Όσοι από ‘μάς συπράττουν ώστε να γράψουν τούτα τα γράμματα, το κάνουν με την αγωνιστική τους αποφασιστικότητα ακέραιη κι ακονισμένη · θεωρούμε πως ο αγώνας εντός κι εκτός τειχών αποτελεί αυτή τη στιγμή αναγκαιότητα, παρά τη δυσμενή υγειονομική συνθήκη την οποία εκμεταλλεύεται το κράτος ώστε να στρατιωτικοποιήσει ολοένα και περισσότερο τις ζωές μας, καθυποτάσσοντάς μας μέσω καινούργιων και παλαιών μέσων στον αβάσταχτο έλεγχο του Κράτους και των πολυεθνικών, ταγμένων στην υπεράσπιση του συστήματος που τους παράγει κέρδη.

Στα πλαίσια αυτά, μια ομάδα γενναίων κρατουμένων αρχίνησε ένα ειρηνικό απεργιακό κίνημα εντός των φυλακών · τους στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και τη δύναμή μας · πάραυτα, αδυνατούμε ως πτέρυγα να στηρίξουμε την κινητοποίηση, θα χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα για να δείξουμε αλληλεγγύη στην κίνηση αυτή, καθώς αγγίζει την αξιοπρέπεια και την καρδιά κάθε ψυχής που στερείται τη λευτεριά. Και δεν μπορούμε να βαστάξουμε τη στάμπα της απάθειας ή της αδιαφορίας.

Ο αγώνας είναι εδώ και παντού, παρά την αντίφαση της απαίτησης για λύσεις απ’ τους ίδιους θεσμούς που μας κρατούν αιχμαλώτους · το επείγον για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και η ανάγκη για αποσυμφόρηση των φυλακών δε μας βρίσκουν δίχως άποψη.

Καθώς αδυνατούμε να συντρίψουμε συθέμελα τον σαδιστικό αυτό σωφρονιστικό θεσμό (με φυλακές ανοιχτές ή κλειστές, για ενήλικες ή ανηλίκους), θεωρούμε πως ο αγώνας μας ως κρατούμενοι οφείλει να στραφεί προς τούτη την κατεύθυνση, καθώς και προς την απελευθέρωση των κρατουμένων που εναντιώνονται στην ιδιοκτησία, αλλά και των αιχμαλώτων της Εξέγερσης. Αυτό είν’ ένα κάλεσμα για τη συνέχιση του αγώνα, παρά τις αντιξοότητες, όχι μόνο για τη λευτεριά μας, αλλά και για τη σύνολη συντριβή των κοινωνικών σχέσεων και θεσμών που μας κρατούν σκλάβους και που δείχνουν το πραγματικό, φασιστικό τους πρόσωπο σε καιρούς πανδημίας. Αρνούμαστε τα ψευδοδιλήμματα των αριστερών συνενόχων της εξουσίας, οι οποίοι και τελειοποίησαν το βάναυσο και κατασταλτικό σύστημα που σήμερα προβάλλει τα νύχια του · οι Δούρειοι ίπποι του κεφαλαίου πρέπει επίσης να καούν στα οδοφράγματα.

Καλούμε για αληθινή και έμπρακτη αλληλεγγύη αναμεταξύ των καταπιεσμένων και των ποικίλων οριζόντιων και αντιεξουσιαστικών πρωτοβουλιών, ως τον μόνο τρόπο να πολεμήσουμε ενάντια στις φυλακές · ενόσω βαθμιαία θα κερδίζουμε με τα χέρια μας ορισμένα υποτυπώδη πράγματα απ’ την εξουσία, ο στόχος μας είναι η σύνολη αποδόμηση των φυλακών και της κοινωνίας που τις έχει ανάγκη.

Ν’ ανοίξουν όλα τα κελιά!

Δύναμη στους απεργούς κρατουμένους και στις οικογένειές τους!

Δύναμη στα παιδιά της Sename!

Η οργάνωσή μας θα σημάνει τη συντριβή σας!

Ως την πτώση και του τελευταίου προπυργίου της κοινωνίας-φυλακής!

Ενάντια στο κεφάλαιο, τους υπερασπιστές του και τις κίβδηλες αντιλήψεις του!

Μονάχα ο αγώνας θα μας λευτερώσει!

Φωτιά στις φυλακές και στις επαύλεις!

Λευτεριά!

Κάποιοι αναρχικοί κρατούμενοι στην πτέρυγα 14 της φυλακής Santiago 1.

Πηγή: AMW english

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License