Berlin: Friedrichshainer Nordkiez

Κείμενο σχετικά με το ειδικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στο Friedrichshain και συγκεκριμένα στην Rigaerstraße που βρίσκεται εντός του Gefahrengebiet.

post image

Όπως περιγράψαμε στις αρχές Μάρτη (https://rigaer94.squat.net/2020/03/10/berliner-polizei-bereitet-eskalation-im-kbo-friedrichshain-vor), βιώνουμε σχεδόν καθημερινά την πολιορκία της νέας μονάδας BPE (παρουσία σε ειδικές περιοχές έντασης) ή ακόμη και ενός λόχου εκατό μπάτσων έτοιμων να επέμβουν. Μέχρι τότε δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Κάθε μέρα σταθμεύει σχεδόν καθημερίνα τις βραδινές ώρες μια κλούβα μέσα στην είσοδο του κτιρίου απέναντι από την Rigaer94. Η ετοιμότητά τους ποικίλει από λόχο σε λόχο. Συνήθως πραγματοποιούν ελέγχους σε όσους περνούν, εστιάζουν όμως κυρίως πάνω στην είσοδό μας και συγκεκριμένα σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν σημειωθεί συχνά βίαιες επιθέσεις. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μπάτσους που περίμεναν δεξιά και αριστέρα σε άτομα που μόλις έβγαιναν από το σπίτι μας. Τα άτομα μεταφερόντουσαν στην κλούβα και μετά από έλεγχο 20 λεπτών αφηνόντουσαν ελεύθερα.

Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν επίσης δυο περιπτώσεις, κατά τις οποίες άτομα δέχθηκαν επίθεση με γροθιές και έπεσαν κάτω από τα ποδήλατά τους. Και τις δυο φορές τα άτομα σύρθηκαν ακίνητα πάνω στο δρόμο από μπάτσους. Η τελευταία φορά αυτού του είδους σημειώθηκε την Τρίτη 28.04.2020 μετά από ένα αφιέρωμα του ραδιοφώνου γειτονιάς. Τότε οι γείτονες έβαλαν τις φωνές δείχνοντας την αλληλεγγύη τους.

Όποιος/-α βγαίνει από το σπίτι, πρέπει να υποστεί την παρουσία και των έλεγχο των μπάτσων, όπως συνέβη και με έναν νεαρό, ο οποίος ακινητοποιήθηκε στο τέλος της Liebigstraße. Οι μπάτσοι αιτιολόγησαν το περιστατικό λέγοντας «βγήκατε από τη Rigaer94».

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και όταν άτομα θέλουν να εισέλθουν μέσα στο σπίτι. Αμέσως οι μπάτσοι σπεύδουν να τσακώσουν όποιον πλησιάζει την πόρτα μας. Αυτά είναι μια μικρή ανασκόπηση των «επιτευγμάτων» του κρανοφόρου λόχου που βρίσκεται στην υπηρεσία του νόμου και της τάξης.

Υπάρχουν ασφαλώς και άλλες περιπτώσεις, τις οποίες ενδεχομένως δεν έχουμε αντιληφθεί. Εάν έχετες βιώσει κάτι ανάλογο, ενημερώστε μας για την υποστήριξή σας.

Πέρα από όλα αυτά, η ανασκόπηση της κρατικής βίας δεν αποσκοπεί στο να δείξει ότι είναι όλα χάλια εδώ στην περιοχή. Έχουμε και καλές στιγμές: Εδώ και μερικές εβδομάδες λειτουργεί το ραδιόφωνο γειτονιάς από το κέντρο νέων“Keimzelle”. Κάθε Παρασκευή στις 19:00 το πρόγραμμα ακούγεται από τα μπαλκόνια σε όλη τη γειτονιά, συνοδευόμενο από κόσμο που συγκεντρώνεται στο δρόμο.

Και με αυτή την αφορμή υποβάλλονται μηνύσεις και αναγκαστική απαγόρευση επανεμφάνισης στην περιοχή, ποινές καλυπτόμενες υπό τον μανδύα της προστασίας από τον Covid-19, γεγονός που δεν πτοεί όμως τον κόσμο. Την τελευταία Παρασκευή συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 60 άτομα και δεν υπήρξε εκκένωση του δρόμου.

Ακόμη και άμεσες δράσεις λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας προκαλώντας καρούμπαλα, βαθουλώματα, σπασίματα και βαμμένες κλούβες και κάπου κάπου την απόσυρση των ένοπλων και ένστολων γουρουνιών.

https://chronik.blackblogs.org/?p=12312 https://twitter.com/i/status/1255194235529236480

Δεν περιμένουμε βέβαια να αλλάξει κάτι στην πραγματικότητα αυτή, ειδικά που τώρα πήρε εκ νέου αναβολή η δίκη της Liebig34 για τις 3 Ιούνη 2020. Ακόμη κι αν θυμηθούμε τι έγινε φέτος στη Βαλπούργια Νύχτα όταν ένα απλό κάλεσμα στο Friedrichshain προκάλεσε κανονική πολιορκία της γειτονιάς μας κατά την οποία οι μπάτσοι επέδειξαν την απάνθρωπη βιαιότητά τους ειδικά σε ποδηλάτες, δεν έχουμε παρά μόνο να ζητήσουμε και πάλι την αλληλεγγύη σας.

Προσοχή στις επόμενες ανακοινώσεις – Καμία εκκένωση της Liebig34!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License