[Αθήνα] Αφίσα -Ο δήμαρχος ειναι ντίλερ συμφερόντων της νύχτας

με αφορμή τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή

post image

O δημαρχος Αγιας Παρασκευης Βασίλης Ζορμπάς ειναι ντίλερ συμφεροντων της νυχτας.

των μαγαζιων, των μπραβων, του τραπεζοκαθισματος

Όταν ο δημόσιος χώρος χρησιμοποιείται από πιτσιρικάδες για να κοινωνικοποιηθουν είναι “συγχρωτισμος” και είναι επικίνδυνος. Όταν ο χώρος καταλαμβανεται από τραπεζοκαθισματα είναι “ανάπλαση”. Όταν πατιόμαστε σαν τις σαρδελες στην δουλειά, η υγεία μας πάει περίπατο μπροστά στα κέρδη. Όταν μετά το 8ωρό ξαποστάσουμε να πούμε μια κούβεντα με φίλους σε ανοιχτό χώρο, για τα κράτος και κανάλια γινόμαστε “κοινωνική απειλή”.

Το φοβερό και τρομερό υγειονομικό πρόβλημα της “πάνω πλατείας” Αγίας Παρασκευής θα ήταν για γέλια αν δεν υπήρχαν λεφτά και συμφέροντα στην μέση. Είναι διακαής πόθος των διαφόρων επιχερηματιών της νύχτας των Βορείων, ωστέ ακόμη μια πιάτσα να ανοίξει, ακόμη ένα δημόσιος χώρος να χαθεί. Η πίτα είναι ήδη μοιρασμένη από δημάρχους και παρατρεχάμενους - υποθέτουμε αφειλοκερδώς και για την ψυχή της μάνας τους. Για το τι θα ακολουθήσει αρκεί να κοιτάξουμε περιοχές “διασκεδαστήρια”. Μπράβοι, προστασίες και εκδίωξη των γειτόνων από την πλατεία τους. Και αν κάποιοι γκρινιάζουν -όχι τελείως αδίκως- για τον θόρυβο, ας αναρωτηθούν πως θα είναι οι ζωές τους όταν η περιοχή γίνει mini Γκάζι.

Εμείς απ την πλευρά μας δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να βγαίνουμε και να κοινωνικοποιούμαστε στις γειτονιές μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να υπερασπιστούμε συλλογικά των δημόσιο χώρο. Φροντίζουμε για την υγεία της κοινότητάς μας χωρίς την κρατική υποκρισία των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ (Άραγε πόσοι γιατροί αναλογούν στις 4 διμοιρίες που μας “πρόσεχαν”).

Υποψιασμένη νεολαία

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License