[Πολωνία] Άμεση δράση ενάντια το κόψιμο των δέντρων σε έναν ξηρό τόπο!

Μετάφραση από: https://www.rozbrat.org/informacje/krajowe/4720-oswiadczenie-przeciwko-wycince-drzew-w-suchym-lesie

post image

Σήμερα (6/5) στις 6πμ, μια ομάδα δέκα ακτιβιστών, μέλη της συλλογικότητας "Zielona Fala (Πράσινο Κύμα) και της Αναρχικής Ομοσπονδίας (τομέας του Πόζναν) πραγματοποιήσαμε μια μη-βίαιη δράση κοινωνικής ανυπακοής, μπλοκάροντας το κόψιμο των δέντρων στην οδό Młodzieżowa στο χωριό Suchy Las. Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να πιέσουμε για την ακύρωση της αποψίλωσης των δέντρων η οποία ξεκίνησε από εχθές χωρίς την συγκατάθεση των κατοίκων της περιοχής. Ήρθαμε με σκοπό να στηρίξουμε τον αγώνα των κατοίκων του χωριού ενάντια στο κόψιμο των 65χρονων δέντρων της οδού. Εχθές αποδείχθηκε πως τα νόμιμα μέσα αγώνα ήταν ατελέσφορα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πολλές τοπικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες υπήρξαν από τους κατοίκους της περιοχής, όπως και μια αίτηση ενάντια στο κόψιμο με πάνω από 1.000 υπογραφές η οποία μεταφέρθηκε στον πρόεδρο της κοινότητας, Grzegorz Wojter.

Ο Wojter όχι μόνο επέλεξε να αγνοήσει το αίτημα, αλλά και προσπάθησε να επιταχύνει το κόψιμο των δέντρων από την Πέμπτη, για την Τρίτη! Επιπλέον, δήλωσε πως δεν ήθελε να καθυστερήσει την διαδικασία, ενώ το δημοτικό συμβούλιο προγραμματισμένο για τις 11 Μαίου θα ήταν η πρώτη ημερομηνία όπου οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούσαν να πάρουν θέση για την ανοικοδόμηση της οδού Młodzieżowa. Σύμφωνα με την άποψη των κατοίκων, αυτή μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί να κοπούν τα δέντρα, με σεβασμό προς το πράσινο της περιοχής.

Η τελευταία επιλογή ήταν να σταματήσουμε το κόψιμο των δέντρων στη πράξη. Προσπαθούμε έτσι να ασκήσουμε πίεση στην περιφέρεια έτσι ώστε να μπλοκάρει την απόφαση του τοπικού προέδρου.

Από το πρωί αλυσοδεθήκαμε στα δέντρα, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να έρθει και να δηλώσει δημόσια την θέση του. Είναι υπέρ του κόσμου του χωριού ή επιλέγει να σταθεί δίπλα στα ιδιωτικά συμφέροντα του προέδρου, που ούτε το τοπικό συμβούλιο δεν έχει ιδέα; Ζητάμε την παύση του κοψίματος και να μπει το σχέδιο της ανάπλασης ξανά προς συζήτηση χωρίς να επιρρεαστούν τα δέντρα.

Τα δέντρα για τα οποία παλεύουμε φυτεύτηκαν πριν 60 χρόνια από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου το οποίο βρίσκεται στο τέλος του δρόμου. Δεν έχουν όμως μόνο συναισθηματική αξία. Μας προστατεύουν από τον ήλιο το καλοκαίρι και είναι φυσικά εργαλεία ενάντια στην αιθαλομίχλη και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η παρουσία τους κρατάει το νερό στο χώμα, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό με τις μεγάλες ξηρασίες που έχουμε στην Πολωνία. Επίσης, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ξηρασίας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν "ικανοποιητικές" δεντροφυτέψεις. Γι'αυτό και είναι σημαντικό να παλέψουμε για κάθε τελευταίο δέντρο!

Zielona Fala (Πράσινο Κύμα)

Federacja Anarchistyczna sekcja Poznań (Αναρχική Ομοσπονδία, Τομέας Πόζναν)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License