Οι εργάτες της νύχτας

Την Παρασκευή 8/5 στις 8μμ στο ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431ΑΜ μας ακούτε στους 97,3FM και στο https://www.1431am.org/

post image

...Το κύμα των αναρχικών βομβιστικών επιθέσεων και εκτελέσεων στη δεκαετία 1890(από τους Vaillant,Ravachol,Henry,Caserio)και η πρακτική του ιλεγγαλισμού,από τα μέσα της δεκαετίας του 1880 μέχρι και την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου(από τους Duval,Pini,Jacob,Bonnot) ήταν δίδυμες πλευρές της ίδιας προλεταριακής επίθεσης-εκφρασμένες κατά την ατομικιστική πρακτική-συμπληρωματικές ως προς τους μεγάλους συλλογικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο.

Οι ιλεγγαλιστές σύντροφοι είχαν κουραστεί να περιμένουν για την επανάσταση.Οι πράξεις των αναρχικών βομβιστών και εκτελεστών(η προπαγάνδα με την πράξη)όπως και οι πράξεις των αναρχικών κλεφτών(η ατομική επανάκτηση)εξέφραζαν την απόγνωση τους και την ατομική τους βίαιη απόρριψη μιας ανυπόφορης κοινωνίας.Επιπλέον,σαφώς σκόπευαν να αποτελούν παράδειγμα,πρόσκληση για εξέγερση.

Από το βιβλίο ''Οι εργάτες της νύχτας''

η κραυγή της πεταλούδας

Εικόνες:

από η κραυγή της πεταλούδας 07/05/2020 10:41 πμ.


Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/5 στις 6μμ κι οχι στις 8μμ όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License