post image

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, νικώντας το καθεστώς τρόμου και απαγορεύσεων, με συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας αποτυπώνοντας αλλά ένα κέρδος, αλλά και την δύναμη του κινήματος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία της ακροδεξιάς συλλογικά μαχητικά ταξικά. Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά ως κρίσιμο ορόσημο στους αγώνες μέσα στην κρίση είναι θετική και ελπιδοφόρα από την πληθώρα πανό και την διάθεση του κόσμου να ξαναβρεθεί στον δρόμο και συζητήσει για την πολιτική επικαιρότητα και την αντικαπιταλιστική στρατηγική σήμερα.

Η επιμονή της ΟΡΜΑ και λιγοστών ακόμα πολιτικών οργανώσεων και εργατικών σωματείων, όπως η ΠΕΝΕΝ, τις προηγούμενες ημέρες να μην υποχωρήσουν μπροστά στην καραντίνα και την τρομοϋστερία, λειτούργησε κόντρα στο δόγμα “μενουμε σπίτι” της ΝΔ και της μετριοπαθούς συμπόρευσης με την αστική προπαγάνδα από τα ρεφορμιστικά κόμματα της Βουλής. Διατηρήσαμε συνειδητή πολιτική θέση να παραμείνουμε στο δρόμο του αγώνα, δύο μήνες τώρα καθημερινά στις γειτονίες και τους εργατικούς χώρους ενάντια στα μέτρα και με συμμετοχή στην συγκέντρωση για τους μετανάστες και πρόσφυγες στις 22 Μαρτίου και στις καίριες εργατικές κινητοποιήσεις στις 7 & 14 Απρίλη. Για εμάς οι κινηματικές διαδικασίες παρέμειναν ενεργές, δεν μπήκαν σε αναβολή για να “αναμετρηθούμε αργότερα”. Αυτή η σειρά δράσεων καθώς επίσης η πρωτοβουλία συσκέψεων για κινητοποιήσεις αποτέλεσε το έναυσμα και την απαρχή των καλεσμάτων σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά. Ο πολιτικός αυτός βηματισμός έστειλε το μήνυμα και άσκησε πίεση στις υπόλοιπες δυνάμεις του κινήματος να ενεργοποιηθούν και ακόμα σημαντικότερα έδωσε εμπιστοσύνη στον κόσμο να κατέβει μαζικά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Εικόνες που τεχνηέντως αποκρύφτηκαν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, που έμειναν στο πλασάρισμα του σόου υπακοής του ΚΚΕ.

Με προσυγκέντρωση στα Χαυτεία από τις 10.30πμ, πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικάτα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έγινε διαδήλωση μέχρι τη Βουλή που κατέληξε στα Προπύλαια. Παράλληλα, υπήρξαν άλλες τέσσερις συγκεντρώσεις: στις 11.00πμ στο Σύνταγμα το ΣΕΚ και το ΜΕΡΑ, στην πλατεία Κλαυθμώνος το ΚΚΕμλ και ΟΚΔΕ και στην Πανεπιστημίου οι δυνάμεις της Αναρχίας.

Η επιτυχημένη και δυναμική πορεία αποδεικνύει την διάθεση της εργατικής τάξης να αγωνιστεί ενάντια στην επίθεση που έχει ξεκινήσει οι αστοί, ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Οι οργανώσεις του κινήματος έχουν το καθήκον να δείξουν τον δρόμο πάνω σε μια αντικαπιταλιστική στρατηγική για την ανατροπή και την οικοδόμηση μιας διεθνιστικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Δύο μήνες μετά βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο που ξεκινήσαμε. Ο τομέας της δημόσιας και δωρεάν υγείας έχει λάβει μηδενική υποστήριξη, ενώ στα εργασιακά έχει καταστεί μια νέα τρομοκρατία απολύσεων – μειώσεων – εντατικοποίησης. Το βάθεμα της κρίσης και της αποτυχίας του καπιταλισμού είναι εξόφθαλμο. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί όσο μένουμε ανασφαλείς. Από μεριάς μας απαντάμε με συνέχιση του αδιάλειπτου αγώνα στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους προωθώντας τις ιδέες του διεθνισμού και του κομμουνισμού ενάντια στην εθνική ενότητα και την ταξική συνθηκολόγηση. Από την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 ξεκινάμε μια νέα αντεπίθεση και ανασυγκρότηση για να μην περάσει η φονικότερη πανδημία της εποχής μας: αυτή της ακροδεξιάς!

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License