Απρίλης 2020

-Μαζί με την πανδημία του νέου κορωνoϊού βιώνουμε και την έξαρση της πανδημίας του καπιταλισμού.

-Όχι στην χειραγώγηση που ασκούν τα πληρωμένα ΜΜΕ με όπλο τον πανικό και τονφόβο.

-Όχι στα διαγγέλματα, στα “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, στην καραντίνα δικαιωμάτων και ελευθεριών, στους αστυνομικούς ελέγχους και στη ρουφιανιά.

-Να ζούμε με ευθύνη τηρώντας μέτρα προστασίας από την CoViD-19 (απόσταση,μάσκα, γάντια, αποφυγή κλειστών χώρων).

-Ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας αντί για τον γενικευμένο εγκλεισμό. Επίταξη ιδιωτικών κλινικών, θεραπευτηρίων, εργαστηρίων. Επάρκεια δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και τεστ.

-Όχι στο στοίβαγμα ευπαθών ομάδων που τις εκθέτει στον ιό. Αλληλεγγύη με τους πιο ευάλωτους (άστεγους, μετανάστριες, φυλακισμένους, ρομά, ...), τα θύματα του ρατσισμού και της εθνικιστικής τύφλωσης.

-Όχι στην καπιταλιστική ανάπτυξη που επιφέρει οικολογική καταστροφή και ευνοεί την εξάπλωση φονικών ιών.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά, μισθό, ασφάλιση. Όχι στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων. Την κρίση να μην πληρώσουν εκείνοι που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, αλλά οι κεφαλαιοκράτες. Να μη διανοηθούν να συνάψουν νέα δάνειακαι μνημόνια στο όνομά μας.

-Οι πανδημίες γεννούν ευκαιρίες για τους κυρίαρχους. Εμείς πότε θα οργανώσουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις μας;

-Η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας είναι πρώτα απ' όλα μια στρατηγική αντιεξέγερσης.

-Προετοιμαζόμαστε για τις μάχες που έρχονται.

-Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

-Δεν εκχωρούμε στην εξουσία ούτε σπιθαμή από την πολυεπίπεδη καταστολή που εύκολα μας επέβαλε εργαλειοποιώντας τον φόβο.

-Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια για ζωή με αξιοπρέπεια καιελευθερία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License