post image

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές γειτονιές από πρωτοβουλίες συντρόφων/ισσών παρεμβάσεις- πορείες με μικρό δρομολόγιο, ως ένα πρώτο βήμα για να σπάσουμε συλλογικά και οργανωμένα τον φόβο και την καραντίνα, και να αναδείξουμε την ανάλυση και την οπτική μας γύρω από το «Μένουμε σπίτι». Έγιναν οι ακόλουθες δράσεις:

- Κυψέλη: Παρέμβαση-πορεία στη γειτονιά της Κυψέλης, το μεσημέρι της Τρίτης 21/4. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και κολλήθηκαν αυτοκόλλητα. Η πορεία κατέληξε μέσα στη λαϊκή, όπου και συνέχισε «σπαστά» μοιράζοντας το υλικό.

- Κουκάκι: Το μεσημέρι της Παρασκευής 24/4, 30 περίπου συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιήσαμε ολιγόλεπτη πορεία στο Κουκάκι με πανό, πετώντας τρικάκια και μοιράζοντας κείμενα. Ξεκινήσαμε από τη λαϊκή, πορευτήκαμε στη Βεΐκου, κατευθυνθήκαμε προς Ματρόζου και καταλήξαμε ξανά στη λαϊκή.

- Νέος Κόσμος, Σάββατο 25/4, Vogliamo tutto e per tutti: «Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που πάρθηκαν για παρεμβάσεις, σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να σπάσουμε το κλίμα φόβου και τυφλής υποταγής στην απαγόρευση κυκλοφορίας, το πρωί του Σαββάτου 25 Απρίλη, 30 περίπου σύντροφοι/ισσες πορευθήκαμε στις γειτονιές του Ν. Κόσμου για 15 λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και μοιράζοντας κείμενα. Φωνάξαμε για την ανάγκη εξασφάλισης στέγης και πρόσβασης στην υγεία για όλους, για τα συμφέροντα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, για την ανάγκη εναντίωσης στο κράτος και το κεφάλαιο. Την κρίση δεν θα πληρώσουμε εμείς αλλά οι προνομιούχοι».

- Εξάρχεια, Σάββατο 25/4: Ανταποκρινόμενοι/ες σε κάλεσμα συντροφισσών και συντρόφων για δράσεις (μεταξύ αυτών και μίνι πορείες σε γειτονιές) με σκοπό να βρεθούμε συλλογικά στο δρόμο και να σπάσουμε την απομόνωση, τον φόβο και την σιωπή, κάναμε μια μικρή πορεία στα Εξάρχεια. Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν διάφορα συνθήματα και πετάχτηκαν επίσης πολλά τρικάκια. Η πορεία κατέληξε μέσα στην λαϊκή όπου κόσμος παρέμενε και μοίραζε κείμενα. Ταυτόχρονα στη λαϊκή υπήρχε και τραπέζι του δικτύου αλληλοβοήθειας και αγώνα που καλούσε μεταξύ άλλων τον κόσμο να κατέβει στην πορεία της 1ης Μάη.

- Περιστέρι, Τρίτη 28/4: Συντρόφια από το Περιστέρι, παρεμβήκαμε για αντιπληροφόρηση με αφίσες και τρικάκια σε χώρους δουλειάς, τράπεζες και δημόσιους χώρους στη γειτονιά του Περιστερίου , προπαγανδιστικά ενόψει του καλέσματος της πορείας την Πρωτομαγιά στα Χαυτεία. Την 1 Μάη, κατεβαίνουμε στον δρόμο και σπάμε συλλογικά και ακηδεμόνευτα, την οποιαδήποτε απαγόρευση κυκλοφορίας και νομοθεσία, ορισμένη από την κρατική διαχείριση. Ραντεβού στους δρόμους.

Ακολουθεί το κάλεσμα στην πορεία της Πρωτομαγιάς:

1η Μάη σπάμε την απαγόρευση για να νικήσει ο δρόμος, όχι ο τρόμος

Αν ο χρόνος πάγωσε για τα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που μένουν σπίτι, το κράτος δεν έχασε δευτερόλεπτο από το να ξεκινήσει μία νέα επίθεση στους «από τα κάτω», ώστε να πραγματοποιήσει μια ακόμα ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος των αφεντικών.

Οι εργασιακές σχέσεις επανασχεδιάζονται για να συμπεριλάβουν την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης (τηλεεργασία και εκ περιτροπής). Χιλιάδες άτομα σπρώχνονται στην ανεργία, στην επιπλέον επισφάλεια και την αορατοποίηση. Οι εργαζόμενοι/ες εξωθούνται σε ακραίες συνθήκες εργασίας στα σύγχρονα εργατικά κάτεργα. Το σύστημα υγείας παραπαίει εδώ και χρόνια μετά από συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρώτη κατοικία δίνεται εν τέλει στις ορέξεις των τραπεζών και των επενδυτών. Οι μπάτσοι είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη για να ελέγξουν και να πειθαρχήσουν τον κόσμο που κινείται στους δρόμους. Ο κρατικός έλεγχος βαθαίνει και διευρύνεται, νέες αποστάσεις και περιφράξεις επιβάλλονται για τη «διασφάλιση της δημόσιας υγείας». Χιλιάδες άτομα βιώνουν έναν ιδιότυπο εγκλεισμό λόγω διαφόρων απαγορεύσεων που επιβάλλονται. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως πάντα, δημιουργούν το απαραίτητο κλίμα για να εμπεδωθεί και το πιο ακραίο μέτρο του κράτους, σπέρνοντας τρόμο και φόβο, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το καλό «μας».

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ κόσμος αφήνεται να πεθάνει σε κρατικές δομές ως πλεονάζων πληθυσμός. Οι φυλακές, τα ψυχιατρεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/τριών ήταν και είναι δολοφονικές δομές. Οι θάνατοι, οι εξεγέρσεις και η ακραία καταστολή στους χώρους εγκλεισμού αποτελούν μία πραγματικότητα που συνεχίζεται και εν μέσω καραντίνας.

Ο εχθρός δεν είναι αόρατος

Να μην συνηθίσουμε τη νέα πραγματικότητα. Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε κάθε γειτονιά, να αυτο-οργανωθούμε στις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, σε κάθε κοινωνικό πεδίο, να φτιάξουμε δίκτυα αλληλεγγύης και αγώνα, να ξαναπάρουμε τον δημόσιο χώρο. Να μην πληρώσουμε και αυτήν την κρίση εμείς, οι άνεργοι, οι εκ περιτροπής εργαζόμενοι, οι απολυμένες, ντόπιοι/ες και μετανάστες/τριες.

Για να διαφυλάξουμε την προοπτική ενός διαφορετικού κόσμου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, την πρώτη Μαΐου δεν μένουμε σπίτι…

Πόλεμο σε κράτος και καπιταλισμό

Στήνουμε αναχώματα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού

Αντίσταση – Αυτο-οργάνωση – Αλληλεγγύη

Αναρχικές συλλογικότητες, σύντροφοι και συντρόφισσες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License