Δύναμη στον απεργό πείνας & δίψας Βασίλη Δημάκη

Εξεγέρσεις και αγώνες έχουν ξεσπάσει σε κέντρα κράτησης από την Ελλάδα ως τη Χιλή, από την Ιταλία ως τη Γαλλία και το Μεξικό. Έγιναν μαζικές αποδράσεις. Είναι ακόμη η αρχή. Αμέριστη δύναμη και αλληλεγγύη σε όλα τα συντρόφια και τις αγωνίστριες μέσα στα κελιά, κουράγιο στο Βασίλη Δημάκη και νίκη στην απεργία πείνας, άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του. Αποσυμφόρηση κοιτώνων, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και πραγματοποίηση τεστ για τον ιό τώρα.

post image

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ & ΔΙΨΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

Ο Βασίλης Δημάκης μέχρι τις 16/4 ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Τότε, τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κελί του, αρπάζοντας και απαγάγοντάς τον με εξευτελιστικό τρόπο. Μετήχθη στις φυλακές Γρεβενών, όπου βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης. Σπουδάζει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθήνας. Οι σπουδές αυτές ήταν κατάκτηση δύσκολου αγώνα απεργίας πείνας και δίψας το 2018. Τώρα, εν μέσω συνθηκών πανδημίας και με ένα ήδη επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, καταφεύγει και πάλι σε απεργία πείνας -από τις 24/4 – και δίψας- από τις 27/4-. Το αίτημά του είναι η επιστροφή του στον Κορυδαλλό, προκειμένου να είναι κοντά στη σχολή. Η αναίτια μεταγωγή του είναι μια ξεκάθαρα εκδικητική πράξη, που σκοπεύει στο να τιμωρήσει τον κρατούμενο, αλλά και να ρίξει το ηθικό όλων των υπολοίπων - σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες που ξεσπούν στις φυλακές εδώ και παρά πέρα, για αποσυμφόρηση και λήψη υγειονομικών μέτρων που δε θα θέτουν σε κίνδυνο καμιά και κανέναν. Η δύναμη και οι αγώνες των καταπιεσμένων για την αξιοπρέπεια και τη λευτεριά ανέκαθεν τρόμαζαν τα κράτη και τους μηχανισμούς τους. Σε βαθμό που τώρα το Υπουργείο Προ.Πο. τρεκλίζει αμήχανα δηλώνοντας πως η μεταγωγή του Δημάκη έγινεγια λόγους ομαλής λειτουργίας του Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι και έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής έκτακτων μέτρων προστασίας από τον covid-19”. Οι κρατικές δολοφονίες, η τιμωρητική κακομεταχείριση, οι προσπάθειες εκφοβισμού και οι ξυλοδαρμοί κρατουμένων ήταν ανέκαθεν η πραγματικότητα. Η Αζιζέλ Ντενίρογλου πεθαίνει στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας στις 9/4, λόγω της μη παροχής ιατρικής βοήθειας για συμπτώματα έντονου πυρετού και δύσπνοιας. Ο Σελίμ Ζερολάρι πεθαίνει στις φυλακές Μαλανδρίνου στις 21/4, αφού αγνοήθηκε σοβαρή μόλυνσή του στο δόντι. Στις 25/4 αυτοκτονεί κρατούμενος στα Κρατητήρια Κομοτηνής. Στην Τουρκία χάνει τη μάχη στις 3/4 η απεργός πείνας για 288 ημέρες Helin Bolek και ο Mustafa Kocak, απεργός πείνας για 297 ημέρες, στις 24/4. Εξεγέρσεις και αγώνες έχουν ξεσπάσει σε κέντρα κράτησης από την Ελλάδα ως τη Χιλή, από την Ιταλία ως τη Γαλλία και το Μεξικό. Έγιναν μαζικές αποδράσεις. Είναι ακόμη η αρχή. Αμέριστη δύναμη και αλληλεγγύη σε όλα τα συντρόφια και τις αγωνίστριες μέσα στα κελιά, κουράγιο στο Βασίλη Δημάκη και νίκη στην απεργία πείνας, άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του. Αποσυμφόρηση κοιτώνων, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και πραγματοποίηση τεστ για τον ιό τώρα.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ - ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

γραφείο ανόμων υποθέσεων

(ισόγειο νομικής)

grafeio@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License