post image

Την Πέμπτη 23/4 πραγματοποιήθηκε πορεία από γειτονιά σε γειτονιά με δυνατό παλμό και συνθήματα από 20 αντιφασίστριες/ες δίνοντας ζωή στη νέκρα που μας επιβάλουν. Την Παρασκευή 24/4 έγινε συλλογικό μοίρασμα στις γειτονιές, του κειμένου https://athens.indymedia.org/post/1604626/ , της εφημερίδας Άπατρις και αναγράφηκαν συνθήματα σε τοίχους. Το Σάββατο 25/5 30+ άτομα αγκαλιάσαμε την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου με τρικάκια και κείμενα ξεκαθαρίζοντας πως οι δρόμοι της πόλης θα μείνουν αφιλόξενοι για κάθε θρασύδειλο φασιστάκι. Την Κυριακή 25/4 πραγματώθηκε παρέμβαση με τρικάκια στην πάνω αγορά και μοίρασμα κειμένου στο λιμάνι.

Παράλληλα αυτές τις μέρες αναρτήθηκαν πανό και χωρισμένοι σε μικρές ομάδες περιφρουρούσαμε τις γειτονιές . Η δημοτική αρχή φοβούμενη το σχηματισμό δικογραφίας για παρεμπόδιση κυκλοφορίας και παραβίαση περιοριστικών μέτρων (καραντίνας), ισχυρίζεται πως το σόου που έστησε στην είσοδο της πόλης(πύλη), κλείνοντας τους δρόμους με απορριμματοφόρα για να αποτρέψουν τα λεωφορεία με μετανάστες ,έγινε γιατί έχει στατικό πρόβλημα η πύλη. Ως εκ τούτου κώνοι σήμανσης τοποθετούνταν για δυο μέρες στην πύλη οι οποίοι εξαφανίζονταν από νυχτοπούλια μεταναστευτικά ,μέχρι και περιπολικό 24ωρο βάρδια επιστρατεύτηκε να αποτρέπει την είσοδο σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Ότι τάχα μ πέφτει η πύλη.

Αυτές οι ευέλικτες κινήσεις του δήμου σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία που έκανε τα στραβά μάτια για το θρυμματισμένο τζάμι του ξενοδοχείου που θα φιλοξενούσε μετανάστες, ίσως δεν θα ήταν τόσο ευέλικτες χωρίς τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραπάνο γνωστό ρουφιάνο ασφαλίτη ο οποίος το 2014 είχε επιτεθεί σε συντρόφους που αναρτούσαν πανό σε κεντρικό δρόμο της πόλης και είχε καταθέσει ψευδός εναντίον συντρόφου οδηγώντας τον στην προφυλάκιση. Αξίζει να σημειωθεί η επανεμφάνιση με κείμενο σε τοπικές φυλλάδες του αστυνομικού πρώην χρυσαυγίτη Δημήτρη Μακρή, ως Ε.ΛΑ.ΣΥΝ Αιτωλοακαρνανίας ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 ήταν από τους πρώτους που αποχώρησαν από την χρυσή αυγή παραπονεμένος. Η κυβέρνηση ματαίωσε προς το παρόν την έλευση μεταναστών σε δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση ο ένας δίπλα στον άλλο. Με πείσμα και αυταπάρνηση οι δρόμοι μας ανήκουν.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

Για την αντιπληροφόρηση­­_

ΑΝΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥ_ Μεσολόγγι_ Απρίλης 2020 / antielegxou-mes@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License