Χιλή: Ενημερώσεις για εξέγερση σε φυλακή & για επιθέσεις σε λεωφορείο και κεραίες

Ρανκάγουα: Εξέγερση στη φυλακή La Gonzalina με ξύλο και μαχαιριές σε δεσμοφυλάκους | Σαντιάγο: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο της Transantiago | Wallmapu: Καταστροφή πύργων τηλεπικοινωνιών με εκρηκτικούς μηχανισμούς

post image

Ρανκάγουα: Εξέγερση στη φυλακή La Gonzalina με ξύλο και μαχαιριές σε δεσμοφυλάκους

Στις 15 Απριλίου ξέσπασε εξέγερση στη φυλακή La Gonzalina, στη Ρανκάγουα (στην περιοχή O’Higgins).

Ο περιορισμός των επισκεπτηρίων (αν και οι συγγενείς μπορούν ακόμη να φέρουν φαγητό) και τα μέτρα “κοινωνικής αποστασιοποίησης” που έχουν επιβληθεί, αποτέλεσαν πρόσχημα για μια έρευνα (εντός της φυλακής), και ένας κρατούμενος της πτέρυγας 52 επιτέθηκε στον υπεύθυνο της φρουράς, και ακολούθησαν όλοι οι 126 κρατούμενοι της πτέρυγας, πυρπολώντας ένα μέρος της. Τρεις δεσμοφυλάκοι τσακίστηκαν (φάγανε μαχαιριές, μπουνιές και κλωτσιές) και πήγανε νοσοκομείο, και έξι κρατούμενοι κατηγορήθηκαν ως “αρχηγοί”.

Πηγή: actforfreedomnow

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Σαντιάγο: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο της Transantiago

31 Μαρτίου 2020

12 χρόνια μετά τον θάνατο του Jonny Cariqueo Yáñez, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή στις 31 Μάρτη από καρδιακό, δολοφονούμενος ουσιαστικά απ’ τα εξοντωτικά χτυπήματα των κατασταλτικών δυνάμεων του Κράτους της Χιλής κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, καθώς τον κυνηγούσαν στις 29 Μάρτη του 2008 στην κοινότητα του Πουδαουέλ.

Το μεσημέρι της φετινής 31ης Μάρτη, λίγες ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, τοποθετήσαμε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σ’ ένα λεωφορείο της Transantiago, με σκοπό να πάρει φωτιά στο εσωτερικό του κοντά στην τερματική του στάση, σε μιαν απ’ τις περιφέρειες της πόλης.

Αυτή είναι μια επίθεση έναντι σ’ έναν βάναυσο κι αιμοδιψή μηχανισμό που κυβερνά την αστική ζωή, μια επίθεση έναντι στη λήθη, την παθητικότητα και τη νωθρότητα, συμπεριφορές που αρνούμαστε ακόμη και σε καιρούς υγειονομικής προστασίας, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται. Η πολιτική-κοινωνική-οικονομική κρίση που βιώθηκε στη χώρα, η οποία εντείνεται με την παρούσα παγκόσμια υγειονομική κρίση, μας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ευκρινέστατα τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες της εξουσίας, να συντηρεί δηλαδή τα πορτοφόλια των πλουσίων και των εταιρειών τους, όχι να φροντίζει για την ευημερία των απλών ανθρώπων, των φτωχών, των περιθωριοποιημένων και των αιχμαλώτων της αστυνομοκρατίας. Επιμένουμε λοιπόν να διαταράσσουμε τη γαλήνη που επιδιώκει και προωθεί η εξουσία.

Γνωρίζουμε πως φέτος η Μέρα του Νεαρού Μαχητή επηρεάστηκε κι εμποδίστηκε απ’ την παρούσα συγκυρία (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προληπτική ή υποχρεωτική καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας με στρατό στους δρόμους), μα κανένα υγειονομικό-πολιτικό-οικονομικό μέτρο δε θ’ αποτελέσει επαρκή δικαιολογία για να βυθιστούμε στην αδράνεια. Θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην αδιάκοπη αναζήτηση για τη διάχυση της σύγκρουσης, και θα κρατάμε τη φλόγα της αναρχίας ζωντανή μες στις καρδιές μας.

Αφιερώνουμε τούτην τη χειρονομία συνενοχής σ’ εκείνες που διαρκώς συνωμοτούν και προκαλούν το κράτος και το κεφάλαιο, και ιδίως σ’ εκείνους που, λόγω της ατραπού της σύγκρουσης και της ανυπακοής που διάλεξαν, βρίσκονται προς το παρόν αιχμάλωτοι και απομονωμένοι στις φυλακές. Το να παραμένουν έγκλειστοι σημαίνει πως εγκαταλείπονται στη μοίρα τους μπρος στη θνησιμότητα που προκαλεί ο ιός. Οι κρατούμενες και οι κρατούμενοι ανά τον κόσμο, στους δρόμους!

Φωτιά στον πολιτισμό, ο οποίος ευθύνεται για τη διάδοση ιών και ασθενειών παγκοσμίως, μα και για την καταστροφή της γης και της ζωής όλων των πλασμάτων.

Norma Vergara, Jonny Cariqueo, Javier Recabarren, όλες και όλοι οι αγωνιστές που σκοτώθηκαν απ’ τους μπάτσους ή απ’ το σύστημα που πολεμούσαν: Παρόντες!

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Wallmapu: Καταστροφή πύργων τηλεπικοινωνιών με εκρηκτικούς μηχανισμούς

Τα ξημερώματα της 27ης Μαρτίου, ισχυρές εκρήξεις τάραξαν την κοινότητα Contulmi, η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια του Arauco. Τοποθετήθηκαν ανωνυμάτοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στη βάση μιας κεραίας τηλεπικοινωνιών, ανατινάζοντάς την και κάνοντάς τη συντρίμια, προκαλώντας μερικές ζημιές και σ’ έναν δεύτερο παρακείμενο πύργο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε καταμεσής του δρόμου p-80r, ο οποίος συνδέει τις κοινότητες Contulmo και Purén, και συγκεκριμένα στην περιοχή Pata de Gallinas, επηρεάζοντας της τηλεπικοινωνίες σχεδόν ολάκερης της περιοχής.

Στον ίδιο δρόμο, σε μικρή απόσταση, είχαν κοπεί τρία δέντρα προκειμένου ν’ αποτραπεί η άμεση πρόσβαση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της πανεθνικής ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στον απόηχο της επιδημίας του Covid-19 και της όξυνσης του κοινωνικού ελέγχου.

Εν τέλει, το προσωπικό των μονάδων GOPE, Labocar και OS-9 έφτασε στο σημείο.

Προς το παρόν, η δράση δεν έχει αναληφθεί, και οι μπάτσοι δε βρήκαν φυλλάδια στο σημείο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αντιτρομοκρατική έρευνα.

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License