post image

Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα!

Ενάντια στον καπιταλισμό, το ρατσισμό και την πατριαρχία!

Μέσα στη πανδημία επηρεάζονται σαφώς και οι δικές μας δράσεις την 1η Μάη. Δε θα αφήσουμε όμως το κράτος να προδιαγράψει πώς θα είναι η διαμαρτυρία μας. Άλλωστε μας αφορά και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού Covid-19 και θέλουμε να διαμορφώσουμε τις δράσεις μας όσο γίνεται καλύτερα ώστε να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας. Αυτό το διάστημα συζητάμε στην Πρωτοβουλία και με άλλες ομάδες σχετικά με την πραγματοποίησης μιας κοινής συλλογικής δράσης την 1η Μάη. Ευχαριστούμε πολύ τις πολυάριθμες απαντήσεις και εποικοδομητικές ιδέες από διάφορα άτομα και ομάδες που εκφράστηκαν. Αυτό μας βοηθά ώστε να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση.

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας ως Πρωτοβουλία για την 1η Μάη στο Βερολίνο.

Ανεξάρτητα από τη μορφή των διαμαρτυριών που θα εκδηλωθούν το βράδυ της 1η Μάη, εμείς καλούμε ήδη σε αποκεντρωμένες δράσεις στις 30 Απριλίου και την 1η Μάη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για κάτι τέτοιο. Ο πόλεμος της Τουρκίας ενάντια στη Ροζάβα συνεχίζεται και τα γερμανικά συγκροτήματα εξοπλισμών όπως η Rheinmetall και η Krauss-Maffei Wegmann εξακολουθούν να παράγουν τις πολεμικές μηχανές τους.

Την εποχή του Covid-19 οξύνεται ο ρατσισμός, η περιθωριοποίηση και η εκμετάλλευση. Η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου είναι καταστροφική, δεν υπάρχει πόσιμο νερό και τρόφιμα, ούτε πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. Ενώ βρέθηκαν αμέσως εργάτες για τη σπαράγγια με πτήσεις από το εξωτερικό και επαναπατρίστηκαν αεροπορικώς χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες, το γερμανικό κράτος αφήνει στη μοίρα τους τους κατατρεγμένους στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς.

H κρίση του Covid-19 χτυπά πρωτίστως τους πρόσφυγες, τους άστεγους και τους κρατούμενους. Στις φυλακές δεν μπορεί να υπάρχει προστασία από τον ιό και οι περιορισμένες δυνατότητες επισκεπτηρίου και προαυλισμού δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Ενώ παραμένουν άδεια ξενοδοχεία και εξοχικά, οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν ο ένας πάνω στον άλλο σε καταυλισμούς προσφύγων και αστέγων. Για τις γυναίκες* που υφίστανται επίσης τους περιορισμούς εξόδου και επαφής με άλλους, αυξάνεται η πατριαρχική βία, ενώ δεν υπάρχει χώρος για κέντρα προστασίας γυναικών. Κι όμως, υπάρχει χώρος για κατοικία. Θα πρέπει να τον κερδίσουμε!

Στο Βερολίνο εξακολουθούν να απειλούνται τα ριζοσπαστικά εγχειρήματα. Η ημερομηνία δίκης για την εκκένωση του αναρχοφεμινιστικού εγχειρήματος Liebig34 που είχε οριστεί στις 30 Απρίλη 2020 δεν έχει ακόμη μετατεθεί. Συνεπώς η αντίστασή μας ενάντια στην εκκένωση του εγχειρήματος συνεχίζεται: Ελάτε στις 30 Απριλίου στις 09:30 στο τοπικό δικαστήριο του Μοαμπίτ!

Στις 30 Απριλίου και στη Βαλπούργια νύχτα θα πρέπει να λάβουν χώρα δράσεις αλληλεγγύης στη Liebig34 και στα άλλα απειλούμενα εγχειρήματα όπως η Syndikat, η Meuterei ή η Potse. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα ξέφρενα ενοίκια, ενάντια στις αναγκαστικές εκκενώσεις και ενάντια στα μεγαθήρια όπως τον πύργο της Amazon που χτίζουν στο Φρήντριχσχαϊν που θα επιφέρει μεγαλύτερη κυριλοποίηση στο κέντρο της πόλης. Να μείνουμε ενεργοί ενάντια στην Πόλη των Πλουσίων!

Η μακρόχρονη πολιτικής της λιτότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο προσανατολισμός σε κερδοσκοπικές πολιτικές στο χώρο της υγείας οδήγησαν στην έλλειψη 100.000 νοσηλευτών και στην εξαθλίωση των εργασιακών συνθηκών με υπερωρίες, περικοπές διαλειμμάτων, άγχος και επιβάρυνση. Η παροχή εργασίας στην πρόνοια όπως η φροντίδα, η φύλαξη παιδιών ή ο καθαρισμός στην πατριαρχική κοινωνία γίνεται κυρίως από γυναίκες* υπό άσχημες συνθήκες ή και απλήρωτα.

Να συνδέσουμε τους αγώνες μας την 30η Απρίλη και την 1η Μάη με μια αλληλέγγυα κοινωνία χωρίς καπιταλισμό, ρατσισμό και πατριαρχία. Να μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία στους υπεύθυνους της απομόνωσης των προσφύγων, στους πρωταγωνιστές της περιθωριοποίησης και των εκκενώσεων, στους επωφελητές της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης

Να είμαστε δημιουργικοί και να σκεφτούμε πολύ καλά το πού και το πώς της παρέμβασής μας. Πέρα από δράσεις σε θεσμούς και συγκροτήματα θα ήταν καλό να γεμίσει η πόλη με συνθήματα, αφίσες, φωτογραφίες και πανώ. Προσέξτε στις δράσεις σας την ελάχιστη απόσταση, να φοράτε γάντια και να καλύψετε το πρόσωπό σας. Καταγράψτε τις δράσεις σας και στείλτε το υλικό σας ώστε να διαδοθεί αυτό συγκεντρωμένα και οργανωμένα. Όταν δημοσιεύετε κείμενα να χρησιμοποιείτε το Hashtag #R1MB καθώς και τα θεματικά Hashtags όπως #LeaveNoOneBehind, #shutdowncapitalism, #CareRevolution, #WirBleibenAlle, #AllenEinZuhause, #GegenDieStadtDerReichen και #liebigstays

Πρωτοβουλία για την Επαναστατική Πρωτομαγιά στο Βερολίνο

https://de.indymedia.org/node/77492

https://1mai.blackblogs.org

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License