1) Κινητοποίηση στις φυλακές Δομοκού από σήμερα 17/4 - 2)Κείμενο από Δ2 πτέρυγα

1) Κινητοποίηση σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Δομοκού από σήμερα 17/4 - 2) Κείμενο κρατουμένων από Δ2 πτέρυγα.

post image

(1. Κινητοποίηση σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Δομοκού - 1. Δημοσιοποιούμε το κείμενο των Κρατουμένων από την Δ2 ακτίνα φυλακών Δομοκού)

Κείμενο Κρατουμένων της Δ2 πτέρυγας Δομοκού:

Από σήμερα 17/4 οι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού ξεκινούν κινητοποιήσεις με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών ως μέτρο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού, με στάσεις στο μεσημεριανό κλείσιμο της φυλακής (12-3μ.μ) και αποχή εργασίας και συσσιτίου από την Τρίτη 22/4.

Συνυπογράφουμε τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι κρατούμενες/οι των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και των Γυναικείων φυλακών Ελαιώνα που εξεγέρθηκαν στις 9/4 μετά το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντενίρογλου. Ως απάντηση στις εξαγγελλόμενες κινητοποιήσεις μας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε έρευνα χθες το βράδυ σε κελιά τη πτέρυγας Δ2 (Β. Βαρελά, Ν. Μαζιώτη) με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό μας ενώ ταυτόχρονα μετήγαγε εκδικητικά τον συγκρατούμενό μας Δημάκη από τη Δ΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών ως αντίδραση στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων του Κορυδαλλού που από τις 13/4 απέχουν από την εργασία.

Είναι προφανές ότι η καταστολή είναι η μόνη απάντηση του υπουργείου Προ.Πο στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων σε Δομοκό, Κορυδαλλό, Ελαιώνα, Χανιά και την επέκτασή τους σε Μαλανδρίνο, Κέρκυρα. Καταστολή η οποία ξεκίνησε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που εκδηλώθηκε στάση στο μεσημεριανό κλείσιμο στις 20/3 με την μεταγωγή Ρούπα, την προληπτική μεταγωγή Μαζιώτη στις 24/3 στο Δομοκού, την επέμβαση των ΜΑΤ στην εξέγερση του Ελαιώνα μετά το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντενίρογλου και συνεχίζει με τις έρευνες στο Δομοκό και τη μεταγωγή Δημάκη στα Γρεβενά. Το υπουργείο παρά τις εξαγγελίες της γ. γ αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου που υποσχέθηκε στις συναντήσεις με κρατούμενους ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση, αποδεικνύει ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει πριν να υπάρξει θάνατος κρατουμένων από κορονοϊό στις φυλακές.

 

Κρατούμενοι της Δ2 Πτέρυγας των φυλακών Δομοκού

Εικόνες:

από G 17/04/2020 6:39 μμ.


https://athens.indymedia.org/post/1604528/

από Α/Α από τα δυτικά 17/04/2020 8:55 μμ.


Έρευνα πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες βράδυ σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποκλειστικά στο κελί της Πόλας Ρούπα στη Γ΄πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Θήβας. Επίσης έρευνα διεξήχθη και στο κελί του Σ.Χ χθες το βράδυ στις φυλακές Κορίνθου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License